23 Δεκ 2015

Λυκούργος Νάνης, Δεν έπρεπε να αστράψει ο άμβωνας απ τα "ουκ έξεστί σοι", σεβασμιώτατοι;



Δεν έπρεπε να αστράψει ο άμβωνας απ τα "ουκ έξεστί σοι", σεβασμιώτατοι;
Σχόλιο από ΕΔΩ
Ένας εσμός αναξίων, ανίκανων και ψευδολόγων πολιτικών απατεώνων, μία πολιτική συμμορία μηδενιστών, εθνο-αποδομητών και κρημνιστών των πάντων, αφού, πρώτα, έλυσε" όλα τα καυτά και ζέοντα και τσουρουφλίζοντα το λαό και τη χώρα προβλήματα που απειλούν την υπόστασή της,προώθησε στη Βουλή προς ψήφιση ένα εκτρωματικό νομοσχέδιο που καταφέρει βάναυσο και θανάσιμο πλήγμα στο κύτταρο της κοινωνίας, στο θεοίδρυτο, ιερό θεσμό της οικογένειας, υποβιβάζει, ευτελίζει, απο-ιεροποιεί το θεοειδές ανθρώπινο πρόσωπο, εκμαυλίζει το ανθρώπινο ήθος, ναρκοθετεί τα θεμέλια της κοινωνίας.

Και 194 "εθνοπατέρες", εκπρόσωποι, υποτίθεται, του ελληνικού λαού, θλιβερά ανθρωπάκια, επιεικώς ασυνείδητοι, πιόνια στη σκακιέρα της Νέας Τάξης και γιουσουφάκια της "πολιτικής ορθότητας",υπερψήφισαν το προαναφερθέν ακατονόμαστο νομοσχέδιο καθιστώντας το νόμο του κράτους, προάγοντας και προωθώντας, κατ αυτόν τον τρόπο, την ηθική και πνευματική εξαχρείωση της νεοελληνικής κοινωνίας.
Μεταξύ τους και κάποιοι θρησκειοκάπηλοι και πατριδοκάπηλοι, ΔΗΘΕΝ υπέρμαχοι, κατά τα άλλα, των εθνικοθρησκευτικών παραδόσεων!
Πόσο δίκαιο είχε ο μέγας Παπαδιαμάντης όταν έγραφε πως "το επάγγελμα του πατριωτισμού και της θρησκείας περνά εξόχως εις ετούτον τον τόπον"!
Στην κρίσιμη αυτή, για τον τόπο, στιγμή, της Ελλαδικής Εκκλησίας, απ την πλευρά της οποίας αναμενόταν η πλέον ισχυρή αντίδραση και αντίσταση επικειμένης της επιψηφίσεως του ανόμου νομοσχεδίου, δεν ηγείται ένας λέων, όπως επιβάλλεται απ τις περιστάσεις, αλλά ένας λαγωός. Ο οποίος δορυφορείται, επίσης, ως επί το πλείστον, από λαγωούς.
Πόσοι αρχιερείς, επί του συνόλου των μελών της Ιεραρχίας, όρθωσαν το ανάστημά τους στηλιτεύοντας δριμέως, από άμβωνος και διά γραφίδος, το ιδιαζόντως ειδεχθές αυτό πνευματικό έγκλημα; Πόσοι ξεσήκωσαν το λαό των επαρχιών τους με τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων; Πόσοι απ αυτούς προέβησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους θέτοντας τους τελευταίους προ των τεραστίων ευθυνών τους; Πόσοι απ αυτούς προτίθενται να αποκόψουν απ την εκκλησιαστική κοινωνία τους μητραλοίες "εθνοπατέρες";
Γιατί μόνο λίγοι ομολογητές μητροπολίτες, κατά ποιμαντικό χρέος ενεργούντες και υπείκοντες στη φωνή της αρχιερατικής τους συνειδήσεως, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην επελαύνουσα και προελαύνουσα λαίλαπα της "πολιτικής ορθότητας" διαβληθέντες αισχρώς απ το πολιτικοδημοσιο-γραφικό(καφρικό) κατεστημένο που τους απαξίωσε και περιθωριοποίησε στιγματίζοντάς τους σαν "ομοφοβικούς", "σκοταδιστές", "μεσαιωνιστές" κ.τ.ο;
Πού ήταν οι υπόλοιποι; Φοβούνται και τρέμουν το διασυρμό, την απαξίωση, την εξουθένωση και περιθωριοποίηση απ την πλευρά του δαιμονοκίνητου λόμπυ που λυμαίνεται την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας;
Αυτοί είναι οι διάδοχοι των προφητών, των αποστόλων, των μαρτύρων και ομολογητών, των Χρυσοστόμων, Αθανασίων,Βασιλείων, Αμβροσίων; Δεν έπρεπε να αστράψει ο άμβωνας απ τα "ουκ έξεστί σοι", σεβασμιώτατοι;
Το επαίσχυντο, στραγγαλιστικό της ελευθερίας της εκφράσεως, ΔΗΘΕΝ "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, έγινε νόμος του κράτους με την ένοχη ανοχή της ΔΙΣ, η οποία έδωσε, ουσιαστικά, το "πράσινο φως" για την υπερψήφισή του. Τώρα "πέρασε" και το σύμφωνο-έκτρωμα αφού η ουσιαστική αντίδραση και αντίσταση της λεγόμενης "επίσημης Εκκλησίας" ισούται τω μηδενί! Μετά πώς να μη μνησθούμε του ΟΝΤΩΣ ΛΕΟΝΤΟΣ, μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου, επίσης αισχρώς διαβληθέντος και μετά θάνατον διαβαλλομένου, που διεκτραγωδώντας την έλλειψη αγωνιστικότητας απ την πλευρά της διοικούσας Εκκλησίας προ ετών έγραψε χαρακτηριστικά: "Ατάραχοι παίζομεν τον πλαγίαυλόν μας, ενώ θα έπρεπε σάλπιγγες να ηχήσουν ζωηρώς και σφενδόναι να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως. Η Εκκλησία μας δυστυχώς παρουσιάζεται πνευματικώς νεκρά"!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε απ το μητροπολίτη Πειραιώς να τηρήσει την υπόσχεσή του για τους πολιτικούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμάκης δεν έχει να φάει κι αυτοί ψηφίζουν νόμους υπέρ των ανωμάλων! Οι ξετσίπωτοι!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε και να ομολογήσουμε των λόγων το αληθές του αρθρογράφου. Εκτός κι αν μας επιφυλάσσουν οι πνευματικοί ταγοί καμιά ...έκπληξη ολκής, που θα ανορθώσει τα κατακρημνισθέντα.
Η.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο απ όλα είναι η αδιαφορία μεγάλου μέρους του λαού γι αυτά τα αίσχη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΤΗΡΗΣΗ
ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΗΛΟΥΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Λύσσαξαν να ψηφίσουν το επαίσχυντο σύμφωνο πριν τα Χριστούγεννα! Μόλυναν την πνευματική ατμόσφαιρα των ημερών με το αίσχος αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εκτος από τον Αγιο Μητροπολιτη Πειρεως και ολιγους θρησκευτικούς ηγετες ,δεν υπηρξε καμια αντιδρασι εκ μερους της Εκκλησιας στο συνολο της καμια σθεναρη αντιστασι και από αυτό το Αγιον Ορος και οι πολιτικοι επεβαλλαν τον Θεομισητο νομο υπερ των ομοφυλοφιλων και επαναστατησαν οι αρχοντες εναντων του Κυριου Παντοκροτορος και αναντιων του Χριστου Αυτου,θα πρεπει ο πιστος λαος ,οι γονεις ,οι μανες ,που φερανε παιδια στον κοσμο να επαναστατησουν εναντιων των πολιτιοκων,δεν είναι οι πολιτικοι η πλειψηφια ,ο λαος είναι οι πλειοψηφια ,αν δεν τους πιασουμε και δεν τους πετάξουμε με τις κλωτσιες εξω από τη Βουλη ,θα ειμαστε για φτυσιμο και αξιοι της μοιρας μας ,εαν θα θυσιαστουν και τα δικα μας παιδια στο βωμο του Μολόχ της ανωμαλίας και αξιοι της κολασεως ,διοτι δεν επαναστατήσαμε ενώ καταπατηται ο Νομος του Θεου ,τα Ιερα και τα Οσια. Μετα τον οικουμενισμο η ανωμαλια ,είναι και αυτό προιον της αρωστημενης αγαπης.
Δεν ενδιαφερωμαστε για τιποτε ,ουτε όταν καταπατηται η απαξ παραδωθησα Πιστις από τον οικουμενισμο ,ουτε όταν καταπατηται ο Νομος του Θεου από ηλιθιους πολιτικους
,που το μονο που ξερουν είναι να περνουν τις μιζες και να καλοπερνάνε.
Καταντησαμε δουλοι ηλιθιων,αν δεν ξεσηκωθούμε και δεν υπερασπιστουμε την Πιστι ,τα Ιερα και τα οσια,θα σβυσουμε σαν λαος,και θα πορευτούμε βαδιζοντας με σκυμενο κεφαλι.

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε τι θα κάνει ο Πειραιώς στις 6 Ιανουαρίου. Θα υποδεχτεί τους πολιτικούς που το ψήφισαν ή όχι;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com