1 Δεκ 2015

Παραιτείται από την πρόταση του για Παπικό ναό στην Πάτμο ο πρωτεργάτης της ιδέας.

FRAGISKANOI2
Φωτό: O Virgilio Avato στην Πάτμο (μέση)
Παραιτείται από την πρόταση του για καθολικό ναό στην Πάτμο ο πρωτεργάτης της ιδέας.
Μετά τα δημοσιεύματα μας για την έντονη ανησυχία και την κατακραυγή των κατοίκων του νησιού μας και την ανησυχία των αδελφών της Μονής, γύρω από την παραχώρηση ορθόδοξου ναού στους καθολικούς, μας εστάλη η παρακάτω επιστολή του φίλου της Πάτμου κ. VIRGILIO AVATO που ήταν ο εμπνευστής και πρωτογράτης αυτής της πρότασης στον οικουμενικό Πατριάρχη και ο οποίος όπως γράφει αποσύρει και παραιτείται από την πρόταση του.
Αγαπητή Σμαράγδα,
 Λέγεται ότι ο Απόστολος Ιωάννης επιστρέφοντας στην Έφεσο, μετά την εξορία του στην Πάτμο, γέρος πια, μεταφέρθηκε από τους μαθητές του στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να κηρύξει. Τα κηρύγματά του είχαν πάντα στο επίκεντρο τη φράση του Κυρίου: «αγαπάτε αλλήλους». Οι μαθητές του ακούγοντας ακόμη μια φορά το ίδιο κήρυγμα τον ρώτησαν: Πάτερ, για ποιο λόγο μας λέτε πάντα να αγαπάμε αλλήλους; Και ο Άγιος Ιωάννης απάντησε:
αν κάνετε πράξη αυτή τη διδαχή δεν σας χρειάζεται τίποτα άλλο Θέλησα να θυμίσω αυτό το επεισόδιο επειδή η Πάτμος είναι το νησί του αποστόλου της αγάπης.

Διαβάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα σας και πληροφορούμενος τη συλλογή υπογραφών για να μην επιτραπεί η διάθεση εκκλησίας της Πάτμου σε Καθολικούς, και επειδή ήμουν ο εμπνευστής αυτής της πρότασης, έχω το καθήκον να πω: Φθάνει πια. Το να διατεθεί μια εκκλησία έπρεπε να είναι ένα δώρο βγαλμένο από την καρδιά και να συμμεριστούμε τη χαρά εκείνου που το δέχεται. Επειδή από τα άρθρα και  από τις συζητήσεις που ακούω και εγώ ο ίδιος και από όσα μου λένε αυτή η χαρά δεν υπάρχει, με την παρούσα επιστολή αποσύρω το αίτημά μου και  ελπίζω έτσι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Το να γράφουν ότι υπάρχουν συμφωνίες ανάμεσα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο γύρω  από αυτό το θέμα είναι απλά τρελό.
Καταλήγω λέγοντας ότι εγώ θα συνεχίσω να χαίρομαι και να γιορτάζω με τους ορθόδοξους αδελφούς κάθε φορά που παραχωρείται σε αυτούς μια  καθολική εκκλησία.
Με τους χαιρετισμούς μου
Βιργίλιος
virtzilio
Πηγή patmostimes

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αντιδράσεις αυτές, κύριε Βιργίλιε, είναι από αγάπη, για να καταλάβετε, ότι βαδίζετε σε λάθος δρόμο. Δυστυχώς, ο αντορθόδοξος οικουμενιστικός τρόπος κάποιων "ορθοδόξων" δεν σας αφήνει να δείτε καθαρά τα πράγματα. Τουλάχιστον, οι αντιδράσεις των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών, ας αποτελέσουν την αφετηρία ενός φωτισμένου μονοπατιού για εσάς.
το εύχομαι πραγματικά
Αντώνιος

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Μας έχετε τρελάνει με τον πλούτο της αγάπης σας οι αγαπώντες και οι αγαπώμενοι της εποχής μας. Τι έγινε στα χρόνια μας και υπερεπερίσσευσεν η αγάπη; Την απολαμβάνουμε κατά κόρον ειδικά εμείς οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια από τους "αδελφούς" της αγαπησιάρας Δύσης.
Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε τους βίους, τα συναξάρια και τα συγγράμματα των αγίων και πουθενά δε νοιώσαμε τόση υπερχείλιση αγάπης. Τόσο έντονα εκπεφρασμένη αγάπη προς τους πάντες και τα πάντα.Οι "καημένοι". Μας πούλησαν παραμύθι τόσους αιώνες και μας άφησαν ανέραστους, δυστυχείς, χωρίς αυτό το "συναίσθημα", που κάνει την καρδιά να αναρριγεί, να τρελαίνεται για το συνάνθρωπο, αλλά και που μέσα σε λίγο χρόνο, αίφνης, με την παραμικρή αφορμή του "συμφέροντος", μετατρέπεται σε αντιπάθεια,σε φθόνο, σε έχθρα, σε μίσος,σε αιτία εξόντωσης του αδελφού, του πλησίον.
Αφήστε τα γλυκανάλατα υποκριτικά,εγωιστικά, ανθρωποκεντρικά συναισθήματα του γούστου σας και ακολουθήστε τις θεραπευτικές οδηγίες των αγίων μας, για να δείτε και να εκφράσετε λόγο για αληθινή θεϊκή αγάπη. Τα λόγια τα μεγάλα δεν πείθουν, όσο ωραία και να `ναι.

Agios Makarios o Patmios είπε...

"Στρίβειν διά της... αγαπολογίας" από τον κ. Βιργίλιο, ο οποίος κατηγορεί κιόλας τους Πατμίους επειδή του λέμε το αυτονόητο! Τώρα θα ρωτήσει κανείς ποιό είναι το αυτονόητο, όταν ο ίδιος ο Πατριάρχης του Γένους έχει "καταργήσει" κάθε διαφορά και έλεγχο των παπικών με τις διάφορες συμπροσευχές... Οι παπικοί θα τις κρατήσουν;

Συνεχίζω πάντως να πιστεύω ότι το πράγμα είναι τουλάχιστον ύποπτο, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε από το Δήμο, ποτέ δεν είχε γίνει κάποιου είδους αίτηση από τον κ. Βιργίλιο ή άλλον παπικό για κάποιο χώρο (είτε για δόμηση, είτε για κάποιο διαμέρισμα) που θα χρησιμοποιούνταν ως ευκτήριος ! Γι'αυτό και παρακαλούμε θερμώς αγαπητοί αδελφοί, να προσεύχεσθε κι Εσείς για το θέμα διότι κάτι μου λέει ότι δεν έχει κλείσει!

Κων/νος

Ανώνυμος είπε...

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας βρίζει, ο πλημμυρισμένος από ιησουτική υποκρισία, παπικός, ως "μισαλλόδοξους", ότι δεν έχουμε αγάπη και γι' αυτό δεν τους δώσαμε με την καρδιά μας το ναό μας! Μήπως ο εν λόγω ιησουίτης άκουσε κάτι για τις αρπαγές με λοστάρια και ανοιγμένα κεφάλια, τους ναούς των Ορθοδόξων στην Ανατολική Ευρώπη από τους προβατόσχημους λύκους ουνίτες (παπικούς με προβιά ορθοδοξίας); Μηπως άκουσε για τους 800.000 νεκρούς Σέρβους από τα "ιερά όπλα" των ουνιτών Κροατών Ουστάσι, υπό την πνευματική καθοδήγηση του "αγίου" Α. Στέπινατς ("αρχιεπισκοπου" του Ζάγκρεπ); Μήπως και αυτό ε΄πιναι δείγμα της παπικής αγάπης; Παραιτήθηκε όχι από πρόθεση να "ηρεμήσει" το νησί, αλλά μπροστά στη γενική κατακραυγή, από ήττα!
Αυτοί είναι δυστυχώς οι παπικοί, αληθινά φίδια, που αν τα βάλλεις στον κόρφο σου θα σε φάνε, αργά ή γρήγορα! Ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός (τον οποίο μισούν θανάσιμα οι παπικοί), είχε συμβουλεύσει: Αποφύγετε τους Λατίνους, όπως απογεύγετε τα φίδια!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αδυνατον να κατανοησει κανεις την Ορθοδοξο πιστη εαν δεν μπει μεσα σε αυτην ,δεν βαπτισθη και δεν ακολουθησει την οδο των αγιων Πατερων.Βλεπετε η Χαρις προσφερεται Δωρεαν ,ουτε εξαναγκαζει,μονον προτρεπει αλλα αφηνει και στην ελευθερια του ανθρωπου,αλλα εαν φανταστει κανεις πως ουτε μπορει κανεις να την εξαγορασει οπως ο Σιμων ο Μαγος,αλλα ουτε και να την περιεργαζεται,να την εμπαιζει,να την υποτιμα ,ακομα δε και οταν δεν προσερχεται να βαπτισθη με τη λεγομενη ''Γνησια προθεση'' με πιστη,οπως ο Σιμων ο Μαγος ,ο οποιος βαπτισθηκε αλλα δεν φωτισθηκε,οπως ερμηνευει ο αγιος Κυριλλος Ιεροσολυμων.Και οι πτωσεις καποιων εαν δεν γινουν δικο μας παραδειγμα ,πολλοι θα προσερχονται να βαπτισθουν οπως ο Σιμων,αλλα δεν θα φωτιζονται,διοτι δεν αναλογιζονται πως Ο θεος ερευνα τις προθεσεις και τοσο λεπτη ειναι αυτη η δωρεα,και μαλιστα οχι να μεινει στην απλη κατηχηση,αλλα να πιστεψει με ολη του την καρδια και οπως λεγει ο αγιος 'να μην υπαρχει ιχνος υποκρισιας ουτε και περιεργειας για τα ιερα Μυστηρια της ορθ.Εκκλησιας,εαν ομως επιμενεις στην κακη σου προαιρεση,εγω σου μιλω και ειμαι αθωος ,συ -λεγει στους κατηχουμενους ο αγιος,μη περιμενεις να λαβεις Χαρη,τη Θεια Χαρη!''.Στρατολογουμαστε λοιπον με γνησια προθεση για να μετεχουμε στην Χαρη,ομως η Χαρη διδεται αναλογα με την πιστη και την καθαρση κλπ.
Η υποτιμηση του εργου της Ορθοδοξου εκκλησιας,εχει σοβαρες συνεπειες και στην ενοτητα της και οταν λεμε εργο εννοουμε ολο το αγιοπνευματικο εργο και την ταξη της,ειδικα οταν βλεπουν οι χριστιανοι πως απειλειται και κινδυνευει ολη η οικοδομη της.Επομενως οι κοσμικου τυπου ενωσεις δεν εχουν οφελος,αφου μεσα στο σκοταδι πως να δεις την αληθεια αν δεν εισελθης εντος της ορθοδοξου εκκλησιας!

Ανώνυμος είπε...

Η Πάτμος είναι το νυσί του Αποστόλου που όρισε το 'μήτε χαίρειν' στούς αιρετικούς.
Η αγαπολογία με τους αιρετικούς αντίκειται στην εντολή του μήτε χαίρειν κατεναντίον των αιρετικών από τον απόστολο της αγάπης από την Πάτμο.

Το τι λέγει ο αβάπτιατος δεν έχει πρακτική αξία.
Το τι λέγει ο Πατριάρχης έχει σημασία.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Βιργίλιος έχει ξεχάσει φαίνεται και την πρόσφατη ιστορία της Πάτμο όπου οι ομόδοξοι του προσπάθησαν από την "πολλή αγάπη" τους να πιέζουν τους Δωδεκανησιωτες να γίνουν παπικοί και πήραν εξ εφόδου το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου και καθαίρεσαν τον ηγούμενο, τον όσιο Αμφιλόχιο, τον εξόρισαν μαζί με άλλους πολλούς. Ξέχασε και την "πολύ αγάπη" των ομόδοξων του που σε όλη την Δωδεκανήσου κατάργησαν την ελληνική γλώσσα και απαγόρευσαν να χειροτονείται ορθόδοξο ιερέα χωρίς την άδεια τους. Μάλλον θα κατηγορεί και τον λαό που απάντησε με πετροπόλεμο για έλλειψη αγάπης ...

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ
ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !
Ετσι ειναι τα πραγματα;;;Ας ψαλλει ο καθενας ο,τι θελει και ας πιστευει οπως θελει μονον να εχει τον Παπα ''αγιο πατερουλη του''?
Νυμφη του Παπα δεν προκειται να γινουμε μια φορα,Νυμφιος μας ειναι Ο Κυριος Ημων Ιησους Χριστος και Αυτος ειναι η κεφαλη μας και οχι ο Παπας.
Ποιος γνωριζοντας αυτα ,θα συνεχισει φιλιες με τον εχθρο Του Θεου,να μας διωχνουν απο τις ενοριες μας;;;



Ξεχασαμε φαινεται τις θηριωδιες που εκαναν στην εκκλησιαστικη ιστορια οι μανιωδεις λατινοπιστοι ντυθηκαν αλλιως τωρα ,ντυθηκαν την ευπρεπεια οι παμφωτοι ηλιοι,οι φωταδιστες υψηλονοες, καταχρεω αμαρτιας,ακαθαρτος καρδια,μυστηρια Θεου ου παραδεχεται...
Η περι την πιστη χλιαροτης ολων εκει μας εφθασε.
Ταλαιπωρε λαε απο τα Ταρταρα του Αδου να δεχεσαι κατευθυνσεις και σε λιγο και ευλογιες!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης τι λέγει?
Το τι λέγει αυτός ο Βιργίλιος είναι αδιάφορον.
Τι θα δώσει ο Πατριάρχης στην Πάτμο έχει σημασια. Ορθοδοξία ή Χριστεμπόριο?

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com