8 Ιουν 2015

Προσοχή τα παιδιά μας από τις τηλεοπτικές σειρές με ομοφυλόφιλους



ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ
«Εάν τα παιδιά μας αποχτήσουν λάθος κριτήρια για την ζωή τους τότε σίγουρα θα γίνουν δυστυχισμένα. Όλοι μας οφείλουμε να αγαπούμε τους ομοφυλόφιλους όχι όμως και το πάθος τους.
            Ο λόγος της Ορθόδοξης Εκκλησίας για κάθε άνθρωπο είναι αληθινά φιλάνθρωπος και θεραπευτικός, όπως ο λόγος του καλού γιατρού, αρκεί βέβαια και ο ασθενής να καταλάβει το πάθος του. Είναι ανόητο και καταστροφικό για την σωτηρία της ψυχής μας να προσπαθούμε με τα τεχνάσματα της λογικής και τους ψευτοπροοδευτισμούς, να πείσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους άλλους, ότι είμαστε πνευματικά υγιείς, ενώ έχουμε ένα μεγάλο πάθος.

            Ο Θεός "άρσεν και θήλυ εποίησε"  τους ανθρώπους κατά τη δημιουργία του κόσμου. Όταν λόγω της αμαρτίας ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το Θεό άρχισε να γίνεται χειρότερος και από τα ζώα. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει πως η ομοφυλοφιλία είναι πάθος "παρά φύσιν", αποτέλεσμα της τρυφηλής και απολαυστικής ζωής, που δύσκολα θεραπεύεται.
            Ο Χριστός μάς καλεί: "Άγιοι γίγνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί". Η αγιότητα είναι καθαρότητα ψυχική και σωματική, γι' αυτό στην Παλαιά Διαθήκη εξ' αιτίας της ομοφυλοφιλίας καταστρέφει, ρίχνοντας φωτιά, τα Σόδομα για να εξαφανίσει αυτή την ηθική ακαθαρσία.
            Ο Απόστολος Παύλος μας καλεί να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας από κάθε μολυσμό της σαρκός και του πνεύματος, ώστε να αποκτήσουμε την αγιοσύνη με το φόβο του Θεού. "Μη πλανάσθε ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί (θηλυπρεπείς), ούτε αρσενοκοίται (ομοφυλόφιλοι), ούτε πλεονέκται, ούτε κλέπται, ουχ  άρπαγες Βασιλείαν Θεού, ου κληρονομήσουσιν". (Β' Κορ. 7,1.Γαλ.5,16. Εφεσ.5,13).
            Ύβρις προς το Θεό, αλλά και το ανθρώπινο γένος είναι και ο "γάμος" των ομοφυλοφίλων, ο οποίος εάν γίνει ευρείας αποδοχής, "φυσικώ τω τρόπω" και χωρίς την τιμωρία του Θεού θα αφανίσει τους ανθρώπους από προσώπου γης διότι, πως θα γεννιούνται τότε παιδιά; 
            Είναι λάθος να θεωρούμε αυτό το πάθος, όπως και οποιοδήποτε άλλο κληρονομικό. Οι αμαρτίες των γονέων, η λάθος ανατροφή των παιδιών, η ορμονοθεραπείες χωρίς μέτρο, η έλλειψη ανδρικών προτύπων, η γυναικοκρατία στους περισσότερους τομείς της κοινωνίας, η έλλειψη διακρίσεως στο ντύσιμο ανδρών και γυναικών, ο κορεσμός των νέων από τις πολλές σαρκικές σχέσεις και ο ψευτοπροοδευτισμός και η μόδα είναι οι βασικές αιτίες της έξαρσης αυτού του φαινομένου.
            Το φάρμακο για τη θεραπεία του πάθους της ομοφυλοφιλίας είναι η ειλικρινής μετάνοια που ανακαινίζει τον άνθρωπο και προσελκύει τη Θεία Χάρη.Κανένα πάθος, κανένα αμάρτημα. όσο μεγάλο κι αν είναι, δε μπορεί να νικήσει τη φιλανθρωπία του αληθινού Θεού. Κάθε αμαρτία είναι μια χούφτα άμμος στην απέραντη θάλασσα της αγάπης του Θεού.
             Μερικοί ψυχαναλυτές και ψυχολόγοι που δεν πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής, μπορούν να μας βοηθήσουν με λογικά τεχνάσματα να απωθήσουμε κάθε πάθος μας στο υποσυνείδητο. Ένας όμως καλός πνευματικός με τις συμβουλές του, σε συνδυασμό με την καλή μας προαίρεση και τη Χάρη των Μυστηρίων της Ιεράς Εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας θα μας οδηγήσει στην πραγματική ελευθερία από οποιοδήποτε πάθος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com