7 Ιουν 2015

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για την δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου ότι το Κοράνι και η Βίβλος είναι το… ίδιο πράγμα

Δείτε το βίντεο από 3.46΄
Πανηγυρικός  Εορτασμός των Αγίων Πάντων στα Γουδίανικα Κυθήρων 7/6/15
Στο μικρό χωριό Γουδιάνικα Κυθήρων  ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ κατά την σημερινή ιερή πανηγύρι των Αγίων Πάντων, με τον Ιερέα του χωριού Αρχιμ. π. Πέτρο Σκλάβο. Συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός ενοριτών και προσκυνητών για να τιμήσουν όλους ανεξαρτήτως τους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Ο Σεβασμιότατος από θείο κήρυγμα ωμίλησε για την Ιερή Σύναξη όλων των Αγίων της Πίστεως μας. Προήλθαν από την αγία μήτρα της Πεντηκοστής και αποτελούν τούς γλυκείς και εύχυμους καρπούς του Αγίου Πνεύματος. Είναι οι οικείοι του Θεού, οι άξιοι και οι άγιοι του Θεού. Είναι οι μάρτυρες και ομολογητές της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως. Έζησαν με πολλή αγάπη προς τον Χριστό. Τον επίστευσαν, τον ελάτρευσαν, τον ομολόγησαν μπροστά στους ανθρώπους και αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Χριστό, είτε με το μαρτύριο του αίματος, είτε με το μαρτύριο της συνειδήσεως.   
Ο Μητροπολίτης μας εξήρε τη μεγάλη και ακλόνητη πίστη των αγίων μας στον Χριστό, στο Ιερό Ευαγγέλιο και την Ορθόδοξη Παράδοση και στην Εκκλησία μας.
Ετόνισε ιδιαίτερα την πίστη και αφοσίωση τους στο Ιερό Ευαγγέλιο και όταν ακόμη με την απειλή του σκληρού μαρτυρικού θανάτου τούς πίεζαν οι αλλόθρησκοι για να εξισλαμιστούν, να τουρκέψουν.
Στο σημείο αυτό ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε με βδελυγμία και αποτροπιασμό στην πρόσφατη δήλωση του αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης ότι :  << και το Κοράνιο και η Ιερή Βίβλος (το Ευαγγέλιο) το ίδιο είναι >>. Ο θρησκευτικός αυτός αρχηγός 600 και πλέον εκατομμυρίων χριστιανών εξισώνει το Ιερό Ευαγγέλιο και το Κοράνιο (χωρίς προφανώς) να έχει ποτέ διαβάσει με ταπείνωση, φόβο Θεού και πνεύμα μαθητείας το πρώτο το Άγιο Ευαγγέλιον και χωρίς να γνωρίζει αληθινά και στις πραγματικές του διαστάσεις το δεύτερο το βιβλίο των αλλοθρήσκων και έτσι  πλέει μέσα στο  << πέλαγος της Παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκείας>>.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και άγια η στηλίτευση της παπικής βλασφημίας απ τον άγιο Κυθήρων.
Ας μην ξεχνάμε όμως και το γεγονός ότι ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως δώρισε το βέβηλο κοράνιο χαρακτηρίζοντάς το "άγιο".
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com