28 Απρ 2015

Ισλαμιστές και «μετριοπαθείς» βομβαρδίζουν τις εκκλησίες στο Χαλέπι….

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ» ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ …

Μια ακόμη εκκλησία στο Χαλέπι επλήγη από οβίδες των ισλαμιστικών σχηματισμών.Πρόκειται για ναό των μαρονιτών.Ενώ στην περιφέρεια του Ιντλέμπ oι ίδιες φράξιες κατέλαβαν την  Jisr al-Choghour.
Οι τρομοκρατικές τζιχαντιστικές οργανώσεις Jabhat al-Nosra, Ahrar al-Sham μαζί με τις λιγοστές δυνάμεις του (ASL) συνασπίστηκαν και σχημάτισαν την Jaish al-Fatah. Πήραν την πόλη Jisr al-Choghour όπως και το Ιντλέμπ.Οι ειδικοί παρατηρούν την χρήση νέων όπλων και ειδικότερα αντιαρματικών πυραύλων που διαθέτει ο νέος αυτός τζιχαντιστικός συνασπισμός.
Οι ίδιοι παρατηρητές αναφέρουν ότι η διεθνής συγκυρία ώθησε 2 άλλες χώρες να εμπλακούν εντονότερα στη διαμάχη: Τουρκία και Σαουδική Αραβία που υποστηρίζουν απρουπόθετα το αντιάσαντ στρατόπεδο. Ανησυχούν από την συμφωνία στα πυρηνικά μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που θα μπορούσε να αποδειχθεί δυσμενής για τα συμφέροντά τους.(sputniknews 27/4/15)
Στο Χαλέπι οι ίδιες δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις κατά του πολυπληθούς χριστιανικού στοιχείου.Υπολογίζεται ότι 150.000 χριστιανοί κατοικούσαν στο Χαλέπι πριν την κρίση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και βιομηχανική της πρωτεύουσα που διέθετε συνολικά 2,5 εκατομύρια κατοίκους.Οι μισοί απ΄ τους χριστιανούς ήδη έφυγαν.
Ήδη στις 20 Απρίλη ο βουλευτής του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας Gérard Bapt καλούσε τον διεθνή παράγοντα να σώσει τους χριστιανούς του Χαλεπίου: «Στο Χαλέπι χρησιμοποιήθηκαν νέοι πύραυλοι πολύ αποτελεσματικοί ώστε να προκαλέσουν την κατεδάφιση ολόκληρων πολυκατοικιών.Οι εκκλησίες αποτελούν επιλεγμένους στόχους.Τρεις ακόμη ερειπιώθηκαν.Οι τζιχαντιστικε΄ς οργανώσεις του Χαλεπίου υπό την επιρροή της Τουρκίας αρνήθηκαν τον τελευταίο μήνα ανθρωπιστική ανακωχή που πρότεινε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Stefan de Mistura.Το κίνητρό τους είναι φανερό θέλουν να εκδιώξουν τους πληθυσμούς που ζουν σε διακοινοτικό καθεστώς υπό την προστασία του συριακού στρατού.
Αλλά και ο βουλευτής του κόμματος UMP Jacques Myard αναφέρει: «βομβαρδίζονται έντονα οι περιοχές όπου ζουν οι 50 με 70000 χριστιανοί στο Χαλέπι: Al Jabrié, Al Hamidiyé, Al Nayyal, Station Bagdad , Azizié, Aljalaa, Saydé, Soulaymanié……» (la-nouvelle-gazette 27/4/15)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com