29 Νοε 2014

Νίκος Χειλαδάκης, Αρχίζουν διώξεις ιερέων στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ;ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙΣ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έφτασαν και σε μας, (ελπίζουμε να μην είναι αληθινές), αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να εκδιωχτεί από την  ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο πατήρ Νικόλας Μανώλης,  μέχρι προ τίνος  προϊστάμενος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτη Ηλία, της ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο «παράπτωμα» του πατήρ Νικόλα ήταν ότι έχει επιτελέσει ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο έργο στην ενορία του ακόμα και μετά την δυσμενή απομάκρυνση του. Επί χρόνια έχει αναπτύξει έντονο ιερατικό έργο με θαυμαστή κατηχητική δραστηριότητα, έχει οργανώσει πέραν των παιδικών κατηχητικών τμήματα νέων και ηλικιωμένων όπου γίνεται πατερική κατήχηση και παράλληλα και εδώ είναι το «επίμαχο σημείο», έχει εκδηλώσει επανειλημμένα δημόσια το αντιοικουμενιστικό του φρόνημα υπερασπιζόμενος τις θεμελιώδεις πατερικές αρχές  της Ορθοδοξίας.

 Αυτό το τελευταίο φαίνεται πως έχει «ερεθίσει» κάποιους κύκλους στην Μητρόπολη, οι οποίοι εκτός από προσωπικές προσβολές προς το πρόσωπο του τον έχουν επανειλημμένα συκοφαντήσει στον Παναγιότατο και όπως αναφέρεται, τον έχουν οδηγήσει στην απόφαση της εκδίωξης του από τις τάξεις της ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Απευθυνόμαστε στον Παναγιότατο σαν μέλη  της εκκλησίας και σαν «γέννημα και θρέμμα» της Θεσσαλονίκης μας. Επειδή στην πρόσφατη ημερίδα που έγινε στην αίθουσα της Μητρόπολης για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογικής Σχολή Θεσσαλονίκης, καταγγέλθηκε από πολύ γνωστό ιερέα της Μητρόπολης, (αναφερόμαστε στον πατέρα Θεόδωρο Ζήση), πιθανές ετοιμαζόμενες διώξεις ιερέων εξ’ αιτίας των αντιοικουμενιστικών τους φρονημάτων, επισημαίνουμε προς τον ίδιο τον Παναγιότατο ότι μια τέτοια απόφαση θα κηλιδώσει την ιστορία του στην ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Φαίνεται πως κάποιοι σύμβουλοι του, όπως αναφέρθηκε και στην παραπάνω ημερίδα, τον παραπλανούν και τον οδηγούν σε πολύ λανθασμένες αποφάσεις. 
Δεν είναι δυνατόν ιερέας που επί χρόνια αγωνίζεται για τη Ορθοδοξία, που έχει αναπτύξει έντονο κατηχητικό έργο, που είναι σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο στην υπηρεσία για το ποίμνιο του, να διώκεται και ακόμα χειρότερα να αποβάλλεται από την Μητρόπολη την οποία υπηρέτησε με ξεχωριστή αυταπάρνηση τόσα χρόνια. Που θα πάει αυτή η κατάσταση ;
Είχαμε πρόσφατα την περίπτωση δυο άλλων ιερέων που εκδιώχτηκαν κακήν κακώς από τις μητροπόλεις τους εξ’ αιτίας της διαφωνίας τους με τις οικουμενιστικες κινήσεις που τον τελευταίο καιρό έχουν σαρώσει τα πάντα προς δόξα της πλήρης αδιαφορίας της εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Τώρα βλέπουμε πως τα πράγματα παίρνουν άκρως επικίνδυνη τροπή με διώξεις και άλλων  ιερέων, εξέλιξη που μας ανάγει σε μαύρες περιόδους στην εκκλησιαστική ιστορία ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η οικουμενιστική «λαίλαπα» απειλεί να παρασύρει το ποίμνιο σε ολέθριες περιπέτειες.

Ελπίζουμε ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα για να μην ανοίξουν «οι ασκοί  του Αιόλου» με την εκδίωξη ενός πραγματικά άξιου ιερέα που τιμά τα ράσα του και το κυριότερο, το έργο του είναι καταξιωμένο στο ποίμνιο του και στη ενορία του. Επιπροσθέτως επισημαίνω ότι όσοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται  ότι η εκκλησία είναι μόνο οι επίσκοποι, αγνοώντας τον πιστό λαό και την «λαϊκή οργή», κάνουν οικτρό λάθος που δυστυχώς θα το πληρώσουμε όλοι μας. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα μας βρει μπροστα του και δεν προκειται να κανουμε πισω

Ανώνυμος είπε...

εχει τα κοτσια να διωξει τους ομοφυλοφιλους και αυτους που κουρευονται και ξυριζονται .δεν μπορουμε να τους βλεπουμε πια .οι ιερεις οχι ευτυχως ολοι δεν εμπνεουν σεβασμο

Ανώνυμος είπε...

Είναι ολοφάνερο, ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις από οικουμενιστικά περιβάλλοντα για την απομάκρυνση των δύο γνωστών αγωνιστών Ιερέων.
Εδώ, όμως, θα φανεί το πραγματικό του φρόνημα. Οψόμεθα...

Ανώνυμος είπε...

χρειάζεται θάρρος για να λέει κανείς και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ την αλήθεια!
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι μητροπολίτες μάλλον δεν μπορούν να απαλλαγούν απ τη νοοτροπία του Ιουλίου του 1974 όταν με το σπαθί δικτατορικών συντακτικών πράξεων κάποιοι αρχιμανδρίτες έσπευσαν αγαλλομένω ποδί να καταλάβουν κάποιες μητροπόλεις ζώντων των προκατόχων τους. Ένας εξ αυτών κατέλαβε τότε ακριτική μητρόπολη και μετά κάποια χρόνια μετατέθηκε κατά παράβαση των ιερών κανόνων σε κεντρικότερη και εμβληματικότερη... Τη νοοτροπία πάντως του μαύρου εκείνου Ιουλίου μάλλον δεν την έχει αποβάλλει...

Ανώνυμος είπε...


H πληθώρα των επικριτικών της επισκοπικής πρακτικής σχολίων, αποκαλύπτει αφ’ ενός μεν το μέγεθος της συλλογικής αποδοκιμασίας της αφ’ ετέρου δε την αποφασιστικότητα του πιστού λαού να αποδυθεί σε αγώνα υπερμαχώντας της αληθείας και του δικαίου

Τα όσα καταγγέλονται απ’ την πλευρά της συντακτικής ομάδας του ιστολογίου αναφορικά με τις μεθοδεύσεις που ακολουθούνται και τα μέσα που χρησιμοποιούνται στην αναληφθείσα επιχείρηση του διωγμού σε βάρος του εκλεκτού κληρικού, προκαλούν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση παντός τιμίου ανθρώπου σεβομένου στοιχειωδώς την ηθική και το δίκαιο.
Κάθε άλλο παρά περιποιούν τιμή στους εμπνευστές, υποκινητές και πρωτουργούς του προαναφερθέντος διωγμού αφού συντελούν στην καθίζηση τόσο του προσωπικού τους κύρους όσο και, εξ’ αντανακλάσεως, του κύρους της τοπικής Εκκλησίας.
Δυναμιτίζουν το ήπιο κλίμα και την ενότητα, πυροδοτούν διαιρέσεις και σχίσματα και διασπούν τον ακατάλυτο πνευματικό σύνδεσμο ποιμένος και ποιμνίου.
Οι μόνοι κερδισμένοι είναι ο σατανάς και τα εν τω κόσμω όργανά του, οι πολυποίκιλοι χριστιανομάχοι και εκκλησιομάχοι που τέρπονται με τις ενδοεκκλησιαστικές διενέξεις και διχοστασίες.
Ας ελπίσουμε ότι έστω και την υστάτη στιγμή θα πρυτανεύσει στη σκέψη και την πρακτική των διωκτών η λογική της διαφυλάξεως, παντί σθένει, της ενότητος της τοπικής Εκκλησίας, καταπαυομένου ΠΑΡΑΥΤΑ του εν εξελίξει ευρισκομένου διωγμού και της αποκαστάσεως του δικαίου.
Αλλέως υπέχουν βαρυτάτη ευθύνη για ό,τι απευκταίο ήθελε συμβεί!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com