10 Μαρ 2014

Διαμαρτυρία πολιτών της Καλαμάτας για το καρναβάλι



ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Το καρναβάλι που οργάνωσαν για δεύτερη φορά στην πόλη της Καλαμάτας ο Δήμος και άλλοι φορείς της πόλεως, ήταν  μια θλιβερή αποτυχία γιατί αποτέλεσε οπισθοδρόμηση και  επιστροφή στην βαρβαρότητα θυμίζοντας  πρωτόγονες εποχές. Δεν είναι υπερβολικός ο λόγος. Την ώρα που η εκκλησία τόσους αιώνες καλεί τον κόσμο σε μετάνοια, ταπεινοφροσύνη και αυτοκριτική ( περίοδος του κατανυκτικού Τριωδίου) έρχονται κάποιοι άλλοι από το πουθενά να μας διασκεδάσουν με τα αίσχη  ειδωλολατρικών και αντιχριστιανικών  εκδηλώσεων.

Το καρναβάλι προκάλεσε βαθιά θλίψη και αγανάκτηση στις συνειδήσεις μας γιατί σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι καρναβαλιστές  διακωμωδούσαν ακόμη και μυστήρια της εκκλησίας ( Γάμου, Μετανοίας)  δηλ., αξίες ιερές, ιδανικά διαχρονικά που πιστεύουν, βοηθούνται και στηρίζονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι παρουσιάστηκαν μάλιστα και με την αμφίεση κληρικών έχοντας κρεμάσει στο στήθος τους μπροστά ένα ξύλινο σταυρό! Άλλοι έκαναν τους τελετάρχες των γραφείων κηδειών προβάλλοντας και εξευτελίζοντας το ανδρικό σώμα  δίπλα σε κόλλυβα τα οποία προσφέρουμε στην εκκλησία  υπέρ των κεκοιμημένων.
Γιατί η καρναβαλική επιτροπή επέτρεψε την βεβήλωση των ιερών και οσίων της πίστεώς μας; Γιατί δεν απαγόρευε τέτοιες απαράδεκτες αντιχριστιανικές και αισχρές μεταμφιέσεις ελέγχοντας έγκαιρα για τυχόν υπερβολές; Μήπως για ψυχαγωγία; Τέτοια ψυχαγωγία όμως, ευφραίνει και ευχαριστεί μονάχα τον άρχοντα του κόσμου τούτου, τον διάβολο; Μήπως  έχουμε εγκαταλείψει την χριστιανική πίστη και ζωή; Μήπως θυσιάζουμε τα πάντα ακόμη και την ψυχή μας χάριν του μαμωνά; Μήπως είμαστε μόνο κατ΄ όνομα χριστιανοί αλλά στην ουσία είμαστε  ίσως κάτι χειρότερο; Η αλήθεια των πραγμάτων αυτό βεβαιώνει δυστυχώς!
Έτσι όπως συμπεριφερόμαστε παράλογα και αντιφατικά, τελικά πολλές αθώες ψυχές παρασύρονται και χάνονται, έτσι δεν πάει η ανθρωπότητα μπροστά αλλά πίσω, ολοταχώς στο πνευματικό θάνατο και στο αιώνιο σκοτάδι της καταδίκης.  Άρα η ευθύνη είναι τρομερή όσων επιπόλαια, από οποιοδήποτε πόστο ή θέση παρακινούν και οργανώνουν καρναβαλικές ασχήμιες παρασύροντας πολλούς εν αγνοία τους.
«Ιησούς Χριστός χθές και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας» διακηρύττει ο άγιος λόγος του Θεού. Μην προκαλούμε με τις πράξεις και ειρωνείες μας κατά της πίστης την δικαία παιδαγωγική οργή του Θεού.  «Στώμεν καλώς στώμεν μετά φόβου». Καταδικάζουμε με θλίψη και πόνο ψυχής αυτές τις εκδηλώσεις που υποβαθμίζουν την αξία του ανθρωπίνου προσώπου και που κοροϊδεύουν τις αλήθειες του χριστιανισμού. 
                      Πολίτες της Καλαμάτας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους λεβέντες αυτούς που αψηφώντας τις ειρωνείες και τα σκώμματα του ψευτοπροοδευτικού συρφετού καυτηρίασαν, κατά συνειδησιακό χρέος, τα βρωμερό καρναβάλι που αποτελεί αντιπροσωπευτικό αποτύπωμα της σύγχρονης αποστασίας.
Υ.Γ. Ο οικείος επίσκοπος τι έπραξε σχετικώς; Καταδίκασε, στεντορεία τη φωνή, το προαναφερθέν αίσχος θέτοντας τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες προ των τεράστιων ηθικών και πνευματικών ευθυνών τους ή προτίμησε να ακολουθήσει το δρόμο της σιωπής; Εξεδήλωσε την ευαρέσκειά του και απέδωσε το δίκαιο έπαινο της τοπικής Εκκλησίας στα μέλη Της που θεοφιλώς διαμαρτυρήθηκαν, δίδοντες μαρτυρία Χριστού εν μέσω γενεάς "σκολιάς και διεστραμμένης";
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο απ όλα, όπως και στην περίπτωση του Άργους Ορεστικού, είναι το ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που "διασκεδάζουν" με αυτά τα καραγκιοζιλίκια!

Ανώνυμος είπε...

Οι καταγγέλοντες πολίτες αναφέρουν στην καταγγελία τους ότι το καρναβάλι το συνδιοργάνωσαν ο δήμος και άλλοι φορείς(της κακιάς ώρας προφανώς) για δεύτερη χρονιά. Ο δήμος εκπροσωπείται απ το δήμαρχο που όταν γίνεται δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό παρίσταται σαν να μη συμβαίνει τίποτε αντί ο δεσπότης να μην του επιτρέψει την είσοδο σ αυτόν μετά απ αυτό που έγινε. Μετά από λίγο μάλιστα μπορεί και να τους δούμε (δεσπότη και δήμαρχο) σε χαριεντισμούς, φιλοφρονήσεις και κοινές φωτογραφήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Απ τον Μεσσηνίας μην περιμένετε τίποτε!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αντί να αποδοκιμάσουν κάποιοι τους ασεβέστατους καρναβαλιστές αυτοί χαμογελάνε! Πού κατάντησε αυτή η χώρα!

Ανώνυμος είπε...

χαίρομαι για την έγγραφη διαμαρτυρία έστω και κάποιων έστω και ολίγων πολιτών. όλοι θα έπρεπε να αντιδρούμε σε τέτοια θεάματα και σε χειρότερα (gay pride) ή όπως αλλιώς το λένε.

Dioskouros είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ .

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com