25 Φεβ 2014

Λυκούργος Νάνης, Αρκετά μέχρι τώρα η Ιεραρχία έχει ασχοληθεί με ζητήματα ήσσονος σημασίας, επουσιώδη και δευτερεύοντα."Ὁ θεσμός αὐτός ἔχει καθιερωθεῖ νά λαμβάνει χώρα δύο φορές τόν χρόνο, εἶναι ὅμως ἀπαραίτητο νά καλλιεργεῖται ὅσο συχνότερα γίνεται, ὥστε νά ἐμβαθύνουμε στήν μεταξύ μας ἐπικοινωνία καί νά ἀναπτύσσουμε τούς προβληματισμούς μας ἐπί καιρίων θεμάτων".
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε μακαριώτατε.
Ιδού λοιπόν ένα ακανθώδες και επίκαιρο ζητήμα, που απαιτεί την επί συνόδω εκτενή συζήτηση, τον εξ αυτής εκπεμπόμενο και πυροδοτούμενο προβληματισμό και τη συνακόλουθη λήψη ουσιωδών αποφάσεων.
Κι αυτό δεν είναι άλλο απ τη μεθοδευμένη, απ τους κύκλους της συμφοράς και της παρακμής, μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε "γυμνή" θρησκειολογία και τους τεράστιους και δυσθεώρητους πνευματικούς κινδύνους που αυτή συνεπάγεται για τους Έλληνες μαθητές. 

Τολμήσατε, λοιπόν, να το συζητήσετε εν συνόδω, έστω και την υστάτη ώρα, κι ας θιγούν, εξ αυτού του γεγονότος, κάποιοι φίλοι σας που πρωτοστατούν στη συγκεκριμένη αποδομητική επιχείρηση.
"Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε αλήθεια".
Αρκετά μέχρι τώρα η Ιεραρχία έχει ασχοληθεί με ζητήματα ήσσονος σημασίας, επουσιώδη και δευτερεύοντα.
Ας ασχοληθεί επιτέλους και με ζέοντα και φλέγοντα και ακανθώδη!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανούσια θεωρητικολογία απ τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και έργο απ την Ιεραρχία μηδέν!

Ανώνυμος είπε...

ουτε με τον οικουμενισμο ασχολουνται εδω χανοντε ψυχες κατά άλλα τους φταινε οι Ιεχωβαδες και οι Προτεσταντες με τους δευτερους συμπροσευχονατι κιολας ιδου η υποκρισια

Ανώνυμος είπε...

Η τακτικη του ναι ,μεν -αλλα κατα την πτωχη μαςαποψη.....δεν εχει και καμια σημασια.
Η προσφωνηση,εβαλε μπροστα την Ευρωπαικη προεδρια που προυποθετει συνεργασιες...επισης ''πρεπει να στραφουμε προς αλλα προτυπα...''για το ευρωπαικο ιδεωδες.Υπαρχει ζητημα ελλειψης πιστεως αλλα η αγαπη υπομενει...δεν ζητει τα εαυτης...Αυτα ολα θα εξαφανισθουν,οταν οι ανθρωποι σεβονται ο ενας τον αλλον και θα τελειοποιηθουν με την αγαπη^.
Αυτα ειπωθηκαν σε γενικες γραμμες.
Θα πρεπει δηλαδη να καλουπωθουμε στο πλαισιο μιας οικονομικοπολιτικο-θρησκευτικης Νεας Ταξης Πραγματων.Οποιος θελει ησυχαστικη ζωη,ευχαριστως ...να την συνεχισει. Μπορει να αποσυρθη εις την ''αναχωρητικη ζωη του''.Οι υπολοιποι ,θα ακολουθησουν ο,τι φρονουν,που σημαινει ναι μεν πιστη και αγαπη εν αληθεια αλλα ανωτερη και η ενοτης ''εν τη ατελη πιστη.''.......!
Αυτα κατανοησαμε.
Τι να πουμε αλλο.-

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com