27 Σεπ 2013

Από τη Σκύλλα στη ΧάρυβδηΓυρίζουμε σε εποχές απείρου κάλλους. Πάμε σε μια ποινικοποίηση της πολιτικής έκφρασης και γνώμης. Από το ένα άκρο στο άλλο. Θέσεις ουδέτερες και επιστημονικές απόψεις ενοχοποιούνται πλέον. Αυτά που είδαμε μέχρι τώρα δεν είναι τίποτε. Αυτά που έρχονται είναι τα χειρότερα.
Θα ξεπερνούν και το χειρότερο εφιάλτη μας. Η εποχή της γερμανικής κατοχής και της πρώην σοβιετικής κοινωνίας θα είναι απλά κινηματογραφικά έργα σε σχέση με τον φόβο που θα βιώσουμε σα κοινωνία ελεύθερων πολιτών. "Γύρω από την καρδιά μας το συρματόπλεγμα".

Γι΄ αυτό λέμε, ότι μπορεί μέν το γεγονός στο Κερατσίνι να αποτέλεσε την αφορμή, κοιτάξτε όμως πόσο επιθετικό έγινε το κράτος - και το παρακράτος - όχι απλά να πατάξει ένα εκτρεπόμενο κόμμα, αλλά να φοβίσει τον κόσμο, έτσι ώστε πρώτα να κρύψει κάτω από το χαλί τα υπαρκτά προβλήματα και ύστερα να δεχθεί το φοβισμένο και ζαλισμένο κοπάδι τη δέσμευση και φαλκίδευση των ελευθεριών του.
Η αναστάτωση και η γενική ταραχή ακόμη και του πνευματικού κόσμου αυτή τη συγκυρία εκπλήσσει. Η ετοιμότητα του κράτους και η αποφασιστικότητα του πολιτικού συστήματος, να ενεργήσει τόσο δυναμικά, ξεπερνούν το όποιο ενδεχομένως κομματικό όφελος, ίσως και τα όρια της πατρώας γης.
Φαίνεται ότι κατ΄ εντολήν κλειδώνουν πλέον οι κοινωνίες χωρίς πλουραλισμό και ανεκτικότητα, χωρίς ελευθερία και αντίρρηση, με αποτέλεσμα να επισείεται πάνω από την ελευθερία της γνώμης, ανά πάσα στιγμή κάποιο ποινικό αδίκημα, να ποινικοποιείται η άδηλη και ανεξερεύνητη πρόθεση, ώστε να βασιλεύσει η σιωπή των προς σφαγήν φοβισμένων αμνών. Αυτό θυμίζει ασφυκτική αστυνόμευση δυτικού τύπου κατά των παραδοσιακών κοινωνιών, ελευθεριότητα στις μειονότητες και άλλου είδους ειδικές ομάδες, Νέα Τάξη, σιωνιστικό δάκτυλο για μια κοινωνία στο γύψο και  τελικά μηδενική αντίδραση στα επιβαλλόμενα μέτρα καταδικάζοντας ένα  λαό στη φτώχεια και την αφωνία.
Αυτό προοιωνίζεται την εποχή Αντιχρίστου. Θάναι τρομερό, αν καταπιούμε μια τέτοια "ιερή συμμαχία" εμείς , ένας ελεύθερος λαός, και ζήσουμε στο εξής μέσα στο φόβο! Το ζητούμενο για μας είναι να μη φοβηθούμε τον φόβο που πάνε να μας επιβάλλουν ξένα κέντρα και ντόπια συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com