29 Μαΐ 2013

Είκοσι χρόνια μετά το ολοκαύτωμα, η καταστροφική λατρεία του Ντεϊβιντ Κορές κρατάει ακόμα


kores1

Είκοσι χρόνια μετά το ολοκαύτωμα, η καταστροφική λατρεία του Ντεϊβιντ Κορές κρατάει ακόμα
Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Έχουν κλείσει 20 χρόνια από το ολοκαύτωμα/σφαγή στο ράντσο της σέκτας «Branch Davidians» κοντά στο Waco του Τέξας της Αμερικής.
Εκτός από τον αρχηγό της οργάνωσης Ντέιβιντ Κορές (David Koresh), εκείνη τη μέρα οδηγήθηκαν στο θάνατο 73 οπαδοί του, συμπεριλαμβανομένων και 20 παιδιών.

Πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς και την 51ήμερη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, είχε προηγηθεί μακρά ομοσπονδιακή έρευνα στο παράνομο οπλοστάστιο του Κορές. Υπάρχουν αναφορές των τοπικών κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και μαρτυρίες επιζόντων οπαδών του, ότι ο αρχηγός της σέκτας είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα κορίτσια τα οποία ήσαν μέλη της κοινότητάς του.
kores2Ο Κορές, που ισχυριζόταν ότι ήταν «ο Αμνός του Θεού», είχε διατάξει τους άνδρες οπαδούς του να παραμένουν άγαμοι.
Ο Clive Doyle, ένας από τους εννέα οπαδούς της λατρείας «Branch Davidians» που επέζησαν, δήλωσε πριν μερικές μέρες: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο David ήταν αυτό που ισχυριζόταν». «Πιστεύω ότι ήταν ενσάρκωση του Θεού». Η 18χρονη, τότε, κόρη του Doyle, επίσης οπαδός του Κορές, χάθηκε μέσα στις φλόγες.
Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους επιζόντες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι «αυτός ο άνθρωπος είναι ο Χριστός», θεωρούν ότι «είχε κάθε δικαίωμα να αμαρτάνει με τις συζύγους και τις θυγατέρες τους και τον περιμένουν να επιστρέψει», είπε ο Doyle. 
Όσο για τα παιδιά που κάηκαν ζωντανά, ο Κορές δίδασκε ότι αυτός ήταν ένας τρόπος να πάνε στον παράδεισο. Γιατί όμως ο Doyle εξακολουθεί να πιστεύει στον Κορές; Ο λόγος είναι ότι φοβάται. Δεν θέλει να διακινδυνεύσει την επανασύνδεση με την κόρη του στη μέλλουσα ζωή.
«Αν παραιτηθώ από όλα αυτά, αν δεχθώ ότι ξεγελαστήκαμε είναι σαν να τα διαγράφω όλα. Δεν θα έχω τίποτε να πιστεύω, τίποτε να περιμένω, ούτε να ελπίζω ότι θα ξαναδώ την κόρη μου και τους φίλους μου», είπε σιγά.
Σχόλιο
Η άγνοια για τον Χριστό και τη Διδασκαλία Του, οδηγεί συχνά τους ανθρώπους στις σκοτεινές και καταστροφικές λατρείες των διαφόρων ψευδοχρίστων. Αντί να γνωρίσουν τον μόνο αληθινό Θεό που έγινε άνθρωπος, το μόνο αναμάρτητο, που θυσιάστηκε στον Σταυρό και αναστήθηκε για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία, υποδουλώνονται στα όργανα του αντιχρίστου, υφίστανται πλύση εγκεφάλου, υπόκεινται σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και κακοποίησης και ανέχονται κάθε αμαρτία διότι θεωρούν ότι προέρχεται από τον Θεό! 
Τι βλασφημία!!  Και τι βεβήλωση του σώματος και της ψυχής του ανθρώπου! Της εικόνας του Θεού. Αλλά και πόσο τεράστια είναι η ευθύνη μας ως Ορθοδόξων Χριστιανών, να μεταδώσουμε την Αλήθεια, όπως μας παρεδόθη από τον ίδιο το Θεάνθρωπο Χριστό, όπως κηρύχθηκε από τους Αποστόλους Του, όπως ερμηνεύθηκε από τους θεόπνευστους Πατέρες της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της Ορθόδοξης. Ουαί δε μοι εστιν, εάν μη ευαγγελίζωμαι. (Α΄ Κορινθ. 9,16)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com