26 Απρ 2013

ΟΛΜΕ : Η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη


Η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη
 Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.
 Σαν τον κλέφτη προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας. 

 Όλα αυτά, εκτός από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όχι μόνο γιατί οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών αλλά και γιατί συνδυάζονται με νέα μέτρα όπως: δραματική περικοπή δαπανών που θα φτάσει στη μείωση κατά 47% των δαπανών το 2016 σε σχέση με το 2009, νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, κ.λπ.
Είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους μας.
 Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Την περίοδο την επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας.  
 Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής 28-4-13, στο Σύνταγμα , στις 18.30 (προσυγκέντρωση στην Ερμού). Επίσης καλούμε όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 πμ και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος). 
ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΜΑΣ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί παραπονιόμαστε ; Μόλις πριν λίγες μέρες έγιναν εκλογές και η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ πήραν ένα αξιόλογο ποσοστό ψήφων. Και τώρα το Υπουργείο τους αδειάζει. Τι θα συμβεί :
1) Με το νέο ωράριο 10.000 αναπληρωτές του χρόνου δεν θα δουλεύουν
2) Χιλιάδες θα βγουν υπεράριθμοι και θα αρχίσουν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις εντός περιφέρειας
3) Με το νέο κώδικα εκατοντάδες, χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση, θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα
4) Χιλιάδες θα συμπληρώνουν ωράριο σε 2/3/4 σχολεία
5) Με την "αξιολόγηση" που θα βασίζεται στις εξωσχολικές δράσεις του εκπαιδευτικού και στη διάθεση εκάστου διευθυντή άλλοι θα καθηλωθούν μισθολογικά, άλλοι θα μεταταγούν και άλλοι θα απολυθούν ως "ανίκανοι"...
Αν, όμως, στις εκλογές των εκπαιδευτικών μηδενίζονταν τα ποσοστά της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, τότε δεν θα έπαιρναν αυτά τα μέτρα. Και είναι κρίμα που ένας αξιόλογος Υπουργός λαμβάνει εκ του προχείρου αποφάσεις που διαλύουν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ,ΑΠ ΌΤΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ !
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ,ΤΟΝ ΟΠΑΠ,ΚΛΠ
Ι.Α....ΠΡΩΗΝ..

Ανώνυμος είπε...

Μαύρο στην τρικομματική κυβέρνηση που προωθεί αυτά τα μέτρα. Μαύρο στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com