24 Μαρ 2013

Ηρακλής Ρεράκης: «Καταστρέφουν με σχέδιο και σκοπιμότητα την θρησκευτικότητα των μαθητών»

Στα Τρίκαλα βρέθηκε ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής –Χριστιανική Παιδαγωγική της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Ηρακλής Ρεράκης, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, προκειμένου να είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με αφορμή την αυριανή εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Μητρόπολης, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου, του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ Ηλία Βλαχογιάννη, του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Τσίγκα και του Διευθυντή της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων Θεόδωρου Τσέλιου, ο κ. Ρεράκης, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ανέλυσε το θέμα «Ορθοδοξία και σύγχρονη θρησκευτική αγωγή», χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτο» και ενέργειας που «καταστρέφει την θρησκευτικότητα 8χρονων παιδιών», το Πρόγραμμα Σπουδών που συνέγραψε 15μελής ομάδα μη ειδικών το 2011 όπου «με μεθοδευμένη και σκόπιμη ενέργεια, ξεφύτρωσε ένα πρόγραμμα με στόχο την αποδόμηση των ιερών και οσίων των παιδιών με τον χειρότερο παιδαγωγικό τρόπο, καθώς στοχεύουν στην σύγχυση των παιδιών, διδάσκοντας ταυτόχρονα 6 Ανατολικές θρησκείες και τον Χριστιανισμό σε 3 εκδοχές, Ορθοδοξία, Παπισμό και Προτεσταντισμό».

Όπως τόνισε ο κ. Ρεράκης, είναι σαν να ζητούν μέσα από την διδασκαλία 9 γλωσσών να μάθουν τα παιδιά τα Ελληνικά»…
Το πρόγραμμα είναι σε πειραματική φάση σε 120 περίπου σχολεία της χώρας και από τον Σεπτέμβριο του 2013 στοχεύει να επεκταθεί σε όλα τα Σχολεία της χώρας.
«Ζητάμε την επαναφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών όπως ήταν και να σταματήσει αυτή η προσπάθεια δήθεν να κατανοήσουν 8χρονα παιδιά και να αφομοιώσουν τόσες έννοιες θρησκευτικές μέσα από τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ, τον Ινδουισμό, τον Βουδισμό, τον Ταοϊσμό και τον Κομφουκιανισμό που διδάσκονται ταυτόχρονα με τον Χριστιανισμό στις 3 του εκδοχές. Πρέπει να υπάρξει αντίδραση και της Εκκλησίας, αλλά και των γονέων μπροστά σε αυτή την φανερή προσπάθεια αποδόμησης των ιερών και οσίων των παιδιών», ανέφερε ο κ. Ρεράκης.
Αρθρογράφος: Ελισάβετ Παπανικολάου - trikalanews.gr

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

«... στοχεύουν στην σύγχυση των παιδιών, διδάσκοντας ταυτόχρονα 6 Ανατολικές θρησκείες και τον Χριστιανισμό σε 3 εκδοχές, Ορθοδοξία, Παπισμό και Προτεσταντισμό»

ΚΧ
Μάλιστα, διδάσκουν 6 θρησκείες και 3 εκκλησίες. Θέλουν να κάνουν τα παιδιά με εκκλησιαστικότητα και όχι θρησκευτικότητα, επειδή η τελευταία είναι νοσηρή κατάσταση. Πλήν όμως έχει κι αυτή τα δικά της φάρμακα. Κάτι μοναχούς Σαολίν, κάτι από ταε-κβο-ντο, κουνγκ-φου, εσωτερικούς διαλογισμούς κλπ., κλπ., που δεν τα έχει η εκκλησιαστικότητα. Ή μάλλον τα έχει βλαστάνοντα επί τα πετρώδη

"ὅπου οὐκ εἶχε γῆν πολλήν".

Οπότε τι λέτε; Ποιος είναι ο νικητής; Το αγαπάτε αλλήλους ή η τέχνη να εξουδετερώνεις τον άλλο (σημ. ο άλλος είναι η κόλαση) με έξυπνα λακτίσματα ή εύστοχα γρονθοκοπήματα; Τι θα προτιμήσουν τα παιδιά, όταν από τη μια έχουν το συναίσθημα της κλωτσιάς και της γροθιάς, την επιθετικότητα δηλαδή, και από την άλλη το συναίσθημα της εκκλησιαστικότητας, δηλαδή το "με βάφτισαν χωρίς να με ρωτήσουν";

Εγώ λέω το πρώτο, εσείς;

"καὶ εὐθέως ἐξανέτειλε διὰ τὸ μὴ ἔχειν βάθος γῆς, 6 ἡλίου δὲ ἀνατείλαντος ἐκαυματίσθη, καὶ διὰ τὸ μὴ ἔχειν ρίζαν ἐξηράνθη"

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com