30 Νοε 2012

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, "Οι Αλβανοί έχουν πάντοτε στον νου και στα σχέδιά τους την «Μεγάλη Αλβανία»"


  
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Αριθ. Πρωτ.  96                             Εν Δελβινακίω τη 29η Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :
            « Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα με τα όσα είπε επ’  ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατό (100) ετών από την «ανεξαρτησία» της Χώρας του, αποκάλυψε τους κρυφούς πόθους και τα ανόσια σχέδια της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος. Είπε, δηλαδή, ότι οι Αλβανοί έχουν πάντοτε στον νου και στα σχέδιά τους την «Μεγάλη Αλβανία», που θα περιλαμβάνη το Κόσσοβο, μέρος της FYROM, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα !

            Βέβαια, αυτές είναι πάγιες απόψεις των Αλβανών που κάθε τόσο τις προβάλλουν, όπως προβάλλουν και το ζήτημα των διαβοήτων «Τσάμηδων». Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δείχνονται και αχάριστοι προς την Ελλάδα, από την οποία «χόρτασαν ψωμί», κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο Προκάτοχός μου, αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός  ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ  έλεγε συχνά και με έμφαση, ότι «οι Αλβανοί δεν έχουν μπέσα». Και το έλεγε μετά λόγου γνώσεως ...
             Γι’ αυτό δοκίμασα μεγάλη ικανοποίηση όταν πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλο ματαίωσε - εξ αυτού του λόγου - το ταξίδι του στην Αλβανία.
             Ήταν καιρός !  Γιατί μέχρι τώρα η πολιτική των ηπίων τόνων δεν απέδωσε καρπούς και μάλιστα, ως προς το φλέγον πάντοτε θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου. Συγχαίροντας τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, δηλώνω ότι παρακολουθώ αγρύπνως το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, καθώς και όλα όσα αφορούν στο Έθνος μας ».
(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας αποτελεί άξιο διάδοχο του αειμνήστου Σεβαστιανού που τηρεί με συνέπεια την αγωνιστική γραμμή που ο μακαριστός είχε εγκαινιάσει σχετικά με το θέμα όχι μόνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των βορειοηπειρωτών αδελφών μας αλλά και με το ζήτημα της διατράνωσης της ελληνικότητας της Βορείου Ηπείρου και της εξ αυτής απορρέουσας διακήρυξης της διεκδίκησης των απαραγράπτων εθνικών μας δικαίων της σχετικής με την ελληνικότατη αυτή περιοχή που κατέχει σήμερα κατά παραβίαση θεμελιωδών αρχών του διεθνούς διακίου η Αλβανία. Ας θυμηθούμε την περίφημη διακήρυξη στη Βουλή των Ελλήνων του αειμνήστου Γεωργίου Παπανδρέου εν έτει 1960 επί τη βάσει της οποίας "η διεκδίκησίς μας διά την Βόρειον Ήπειρον είναι ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟΣ". Τις ημέρες αυτές παριστάμεθα μάρτυρες επιθέσεων εναντίον του αγωνιστή μητροπολίτη αλλά και άλλων ομοτρόπων του μητροπολιτών όπως αυτές αποτυπώνονται κυρίως στο διαδίκτυο. Ενοχλούν το ψευτοπροοδευτικό κατεστημένο οι πρακτικές των συγκεκριμένων εκκλησιαστικών αξιωματούχων επειδή δε συντονίζονται με τη δυσώνυμη πολιτική ορθότητα. Ας έχουν υπόψιν τους πάντως οι ολοφυρόμενοι για το δήθεν εθνικιστικό λόγο των εν λόγω επισκόπων ότι οι τελευταίοι κάθε άλλο παρά πρόκειται να κλονισθούν απ την πολεμική που τους ασκείται. Οι εναντίον τους εκ ποκίλων κατευθύνσεων προερχόμενες επιθέσεις τους χαλυβδώνουν και τους καταξιώνουν ακόμη περισσότερο στα μάτια της υγιώς φρονούσης κοινής γνώμης.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Όση λάσπη και να ρίξουν κάποιοι στους αγωνιστές μητροπολίτες στο τέλος επιστρέφει πάνω τους!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σ.Ζουμπουλάκης που πρόσφατα σε συνέντευξή του στο tvxs επιτέθηκε στους μητροπολίτες Πειραιώς, Κονίτσης και Αιγιαλείας έχει γραφεί στον τύπο ότι υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ του Φ.Κουβέλη. Αυτά μάλλον εξηγεί πολλά.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com