29 Αυγ 2012

Μπουτάρης: Γιορτάζουμε την ενσωμάτωση όχι την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Την τρίτη εκδοχή του πολυσυζητημένου -και πολλάκις ματαιωμένου- προγράμματος εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης παρουσίασε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» δικαιολογήθηκε ο δήμαρχος ο οποίος επανέλαβε την άποψη του περί της μη απελευθέρωσης αλλά «ένταξης της Θεσσαλονίκης στον ελληνικό ιστό», αποδέχτηκε την «ατυχή έκβαση» των προηγούμενων σχεδίων του εορτασμού απαντώντας ωστόσο στην αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου που τον κατηγορεί για ολιγωρία και αποτυχία πως... «Και τι δηλαδή ήθελαν να κάνουμε; Κάθε μέρα χορούς και παρελάσεις; Μόνο το 1912 απελευθερώθηκαν στην Ελλάδα περί τις 40 πόλεις. Κανέναν στον κόσμο δεν ενδιαφέρουν τα 100α γενέθλια της Θεσσαλονίκης. Δεν ενδιαφέρει ένας εορτασμός που απλώς θα θρέφει την αυταρέσκεια μας. Αντίθετα, ενδιαφέρει ιδιαίτερα το μέλλον της πόλης, το «τι καλοί μπορούμε να γίνουμε».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του...!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εκεί πάνω στη συμπρωτεύουσα δεν υπάρχουν άνδρες έλληνες να ξεμπροστιάσουν τον Δήμαρχο της ντροπής και να οργανώσουν μαζί με την Εκκλησία έναν αντάξιο της ιστορίας της Πόλης εορτασμό χωρίς αυτόν βεβαίως;

Ανώνυμος είπε...

ουτε ο πιο φανατικος τουρκος δεν θα ειχε τετοιες αποψεις.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com