20 Ιουλ 2012

Φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία στην 34η διαχριστιανική συνάντηση Μοναχών και Μοναζουσών στη Γαλλία


Η 34η διαχριστιανική συνάντηση Μοναχών και Μοναζουσών στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε στην προτεσταντική κοινότητα της Pomeyrol, από 12-18 Ιουλίου 2012.  Οι 70 περίπου συμμετέχοντες προέρχονταν από την Ορθοδοξία, τον Ρωμαιοκαθολικισμό και τον Προτεσταντισμό.

Η Θεία Λειτουργία απὸ τους Ορθόδοξους τελέσθηκε στον αρχαίο Ρωμαιοκαθολικό ναὸ του Αγίου Γαβριὴλ στην περιοχὴ Tarascon στη Νότια Γαλλία, από τον  Μητροπολίτη Ταλλίνης καὶ πάσης Εσθονίας Στέφανο συλειτουργούντος του Επισκόπου Σινώπης,  Αθηναγόρα καὶ πέντε ιερέων. 
Πρὸ της ἔναρξης της Θείας Λειτουργίας ο Σέβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης καὶ Πάσης Εσθονίας  Στέφανος τόνισε ότι «όλοι θὰ πρέπει νὰ σεβαστούν το γεγονὸς ότι η Θεία Κοινωνία προορίζεται αποκλειστικὰ γιὰ τους Ορθοδόξους αφοῦ το κοινὸ ποτήριο είναι το χαρακτηριστικὸ δείγμα της ενότητας των χριστιανῶν η οποία αυτὴ τη στιγμὴ είναι το ζητούμενο καὶ όχι το γεγονός.»
Οι συμπροσευχόμενοι Ρωμαιοκαθολικοί και Προτεστάντες έλαβαν στο τέλος αντίδωρο και φίλησαν το σταυρό.
Δείτε και:

3 σχόλια:

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Καλά, το αντίδωρο είναι ανεξαρτήτως για όλους τους παρακολουθούντες την Λειτουργία. Άλλωστε, οι παπικοί και οι διαμαρτυρόμενοι δεν έχουν ιερά παράδοση όπως εμείς οι ορθόδοξοι, π.χ. ασπαζόμαστε εδώ και αιώνες το τίμιο σταυρό και τις εικόνες. Οι παπικοί όμως έχουν τα αγάλματά (!) τους ενώ οι διαμαρτυρόμενοι δεν έχουν τίποτα.

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Να προσθέσω ότι η ενότητα των χριστιανών δεν είναι το ζητούμενο όλων μας... Μα, γιατί να εννωθούμε με τους ετερόδοξους; Γιατί να εννωθούμε με «ιερείς» που κακοποιούν αθώα παιδιά; Γιατί να κοινωνήσουμε οστά όταν ο Χριστός είναι ο άρτος της ζωής και όχι της θλίψεως; Ας θυμηθούμε και τι φέρεται να είχε πει ένας βασιλιάς της Ιορδανίας, ο Αβδουλλάχ, στον πατριάρχη Αντιοχείας· «Εσείς οι ορθόδοξοι, έχετε στο παρουσιαστικό σας κάποιο πράγμα που μας κάνει εμάς τους μουσουλμάνους να νοιώθουμε σεβασμό. Ενώ εκείνοι οι φραγκοπαπάδες μάς φαίνονται σαν πράκτορες υπόπτων υποθέσεων». Μα, τέτοιοι είναι πραγματικά οι παπικοί, γι᾽αυτό ίδρυσαν το κράτος του Βατικανού και συνηθίζουν να ξυρίζονται! Επιπλέον, δεν μπορεί να γίνει καμία ένωση χωρίς να έχουν λυθεί τα δογματικά θέματα όπως το «φιλιόκβε», το «πρωτείο» του πάπα και η «άμωμος σύλληψη» της Θεοτόκου.

Φωνή Βοών Εν Τη Ερήμω είπε...

Διορθώνω το λάθος μου... «το αντίδωρο είναι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ για όλους τους παρακολουθούντες την Λειτουργία».

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com