26 Ιουν 2012

Κωνσταντίνος Χολέβας, Αντώνη Σαμαρά, ο Θεός μαζί σου!


Αντώνη Σαμαρά, ο Θεός μαζί σου!
Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι επαξίως ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι λίγοι τον ζηλεύουν διότι αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη σε δύσκολη στιγμή. Έχει δώσει μάχες κατά καιρούς, έχει υπουργική εμπειρία στους τομείς των Εξωτερικών, των Οικονομικών και του Πολιτισμού, ο δε χαρακτήρας του έχει σμιλευθεί από την παραμονή του για αρκετά χρόνια εκτός πολιτικής. Η εμμονή του σε θέσεις εθνικώς αξιοπρεπείς κάποτε τον ανάγκασε να οδηγηθεί σε πολιτική αποτοξίνωση και σε δημιουργική περισυλλογή. Η ολική επαναφορά του στην κεντρική πολιτική σκηνή αποδεικνύει ότι είναι χαλκέντερος. Μακάρι να έχει τη βοήθεια του Θεού, τη σωστή στήριξη από τους συνεργάτες του και την κατανόηση του λαού για να επιτύχει στην αναδιαπραγμάτευση των δύο προβληματικών Μνημονίων.

Ο Σαμαράς οπωσδήποτε είναι ο νικητής των εκλογών της 17 ης Ιουνίου, διότι συσπείρωσε τους νοικοκυραίους κατά του μετώπου του λαϊκισμού, του φανατισμού και της επιστροφής στη δραχμή. Πιστεύω, όμως, ότι ο μεγαλύτερος νικητής είναι ο ίδιος ο λαός μας,. Που δεν παρασύρθηκε από το συναίσθημα και την υπερβολή και ψήφισε με κύριο γνώμονα τη λογική.
Μερικοί ισχυρίζονται ότι ο μεγάλος νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι μέσα σε λίγα χρόνια αύξησε το ποσοστό του από 4% σε 27%. Διαφωνώ ριζικά. Ο Γ.Α. Παπανδρέου με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» συγκέντρωσε ποσοστό 40%. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και μάζεψε μόνο το 27% των ψήφων. Πού είναι η επιτυχία;
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πολλοί ανησυχούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, τους οποίους έχει περισυλλέξει, θα κάνουν αβίωτο τον βίο της νέας κυβερνήσεως. Το φοβούμαι και εγώ. Η μέχρι τώρα συμπεριφορά του κ. Τσίπρα και οι απόψεις των διαφόρων συνιστωσών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία. Όμως από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μία μεγάλη ευκαιρία. Να πείσει ότι έχει υπευθυνότητα και ότι ήλθε σε αυτή τη θέση για να αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής. Ο κ. Τσίπρας θα κριθεί αυστηρά από τον ελληνικό λαό κατά τους επόμενους μήνες. Θα σοβαρευθεί για να βοηθήσει ώστε να βγούμε από τα στενά περάσματα της αναδιαπραγμάτευσης ή θα ηγηθεί μιας πεζοδρομιακής πολιτικής εξαλλοσύνης;
Ήδη πάντως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται από σοβαρούς αναλυτές και εκτός του στενού ελλαδικού χώρου. Ο καλός αρθρογράφος του κυπριακού ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ, ο Άριστος Μιχαηλίδης, έγραψε στις 19.6.2012: «Αν σκεφτούμε τα εθνικά θέματα ( γιατί αυτά είναι πρώτα στη σκέψη μας εδώ στην εσχατιά) σαφώς και δεν θα θέλαμε να τα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι θέσεις του, όπως και όσα κατά καιρούς υποστηρίζουν πολλά στελέχη του, είναι μακράν από εκείνα που αναμένουμε από το εθνικό κέντρο...». Κρίνεται επίσης ο κ. Τσίπρας από επώνυμους αριστερούς που μέχρι προσφάτως τον στήριζαν, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Είπε, λοιπόν, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης ότι η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επετεύχθη λόγω δύο αρνήσεων του κ. Τσίπρα. Αρνήθηκε πρώτον να προσθέσει τον όρο «πατριωτικό» στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον αρνήθηκε να μιλήσει ξεκάθαρα υπέρ της ανακηρύξεως της ΑΟΖ.
Οι απόψεις αυτές του Μίκη και του Κυπρίου αρθρογράφου θυμίζουν σε όλους μας ότι υπάρχουν και τα εθνικά θέματα. Ας μην ασχολούμαστε μόνο με τα Μνημόνια. Επίσης ας μην περάσει απαρατήρητη η σταθεροποίηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι τεράστιο και επείγει να υλοποιηθούν οι σχετικές προτάσεις του Α. Σαμαρά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον κύριο Χολέβα
Κώστας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com