21 Μαΐ 2012

Βράβευση θρησκευτικών ηγετών από κίνηση του Φετουλάχ Γκιουλέν


( Οι φωτογραφίες είναι από την συνάντηση με τους θρησκευτικούς  ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη).
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μάϊος 2012 : «Τό ἑσπέρας τῆς Τετάρτης, 9ης τ.μ., ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, παρεκάθησεν εἰς ἐπίσημον δεῖπνον, παρατεθέν ὑπό τοῦ Συνδέσμου Δημοσιογράφων καί Συγγραφέων (Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı) τῆς Κινήσεως Fethullah Gülen, τῇ συμμετοχῇ τῶν ἐνταῦθα θρησκευτικῶν ἡγετῶν καί μελῶν καί φίλων τοῦ Βακουφίου, εἰς τό τέλος τοῦ ὁποίου ἐγένοντο ὁμιλίαι καί ἀπενεμήθησαν ἀναμνηστικαί πλάκες.»

Το Σάββατο 12/05/2012, στο Middelburg της Ολλανδίας, κατά την απονομή στον  Οικουμενικό Πατριάρχη,του βραβείου της Ελευθερίας Λατρείας του Ιδρύματος F. Roosevelt, για τη συμβολή του στον διαθρησκειακό διάλογο μεταξύ   Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Ιουδαίων όπως αναφέρουν τα  Μ.Μ.Ε/  αναφέρθηκε στη : « συμβολή του Φετουλάχ Γκιουλέν, του γνωστού, εμπνεόμενου από τη θρησκεία, Τούρκου διανοητή, στη δημόσια ζωή και την πρόοδο της Τουρκίας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων, στην τελετή βράβευσής του στην Ολλανδία, ο Πατριάρχης τόνισε: «Συνεργαζόμαστε στενά, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε πολύ κοντά, διότι έχουμε τα ίδια ιδεώδη, την ειρήνη και την ενότητα. Εκτιμούμε την προσφορά του στην εκπαίδευση. Ο Γκιουλέν συνέβαλε και συμβάλλει στον διαθρησκευτικό διάλογο».
Στις δηλώσεις, που σήμερα αναπαράγονται ευρύτατα στον τουρκικό Τύπο, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει, σύντομα, ο Γκιουλέν στην Τουρκία, από τις ΗΠΑ όπου ζει τα τελευταία 15 χρόνια, ύστερα από φόβους που εκφράσθηκαν για την ασφάλεια του. «Έχουμε συναντηθεί και στην Τουρκία και στις ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, για τη διεθνή ειρήνη και την ευημερία της χώρας μας. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος» υπογράμμισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Δείτε και :
Περισσότερα για τον Φετουλάχ Χότζα Γκιουλέν δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com