29 Δεκ 2011

Επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τον Γέροντα Εφραίμ


Святейший Патриарх Кирилл призвал президента Греции освободить из-под стражи настоятеля афонского Ватопедского монастыря
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος απέστειλε προς τον  πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μήνυμα στο οποίο εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του ηγουμένου της μονής του Βατοπεδίου Εφραίμ.
Εξοχότατο
κ. Κάρολο Παπούλια, 
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Εξοχότατε!
Με βαθιά ανησυχία καταφθάνουν από την Ελλάδα ειδήσεις σχετικά με  την προφυλάκιση του ηγουμένου της μονής του Βατοπεδίου Εφραίμ.

Δεν αμφισβητώ τη δικαιοδοσία των οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης και εκφράζω την ελπίδα για μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση στην υπόθεση, σχετικά με την περιουσία της μονής Βατοπεδίου. Ωστόσο, την ίδια στιγμή διατελώ εν απορία λόγω της εφαρμογής της προφυλάκισης προ της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, επί της ουσίας, ενός μοναχού ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και επανειλημμένως έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ανάκριση.
Κύριε Πρόεδρε! Στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και άλλες χώρες, οι λαοί των οποίων ποιμαίνονται πνευματικά από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκατομμύρια πιστών αισθάνονται αγωνία για τα αστυνομικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν ως προς έναν γνωστό σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο ηγούμενο αγιορείτικης μονής εκείνες τις ίδιες ημέρες, κατά τις οποίες η ορθόδοξη Ελλάδα εορτάζει τα Χριστούγεννα.
Θεωρώ καθήκον μου να διαβιβάσω αυτόν τον κοινό μας πόνο στον Αρχηγό του ελληνικού κράτους και να ζητήσω να απελευθερώσετε από τη φυλακή τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου όρους.
С глубоким уважением
+ Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

Святейший Патриарх Кирилл призвал президента Греции освободить из-под стражи настоятеля афонского Ватопедского монастыря &mospatИТАР-ТАСС

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να, Πατριάρχης ορθόδοξος! Είπατε ότι υπάρχει και ένας στην Κωνσταντινούπολη;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com