27 Οκτ 2011

Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων με θέμα: «Ορθοδοξία και Πεντηκοστιανισμός».


ΚΓ΄ Πανορθόδοξος συνδιάσκεψις εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και ιερών Μητροπόλεων διά θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας
Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιείται στην Λαμία, με την φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2011, η «ΚΓ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Ορθοδοξία και Πεντηκοστιανισμός».
Στην Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εντεταλμένοι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολούνται με τα θέματα της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού και τον χαιρετισμό του φιλοξενούντος την Συνδιάσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και στη συνέχεια θα αναγνωστούν τα Μηνύματα των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εργασιών θα ολοκληρωθεί με δύο Εισηγήσεις: του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου, με θέμα: «Τι είναι η Ορθόδοξη ομολογία» και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., με θέμα: «Ιστορία και διδασκαλία των Πεντηκοστιανών. Γενική εισαγωγική θεώρηση».
Την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου και μετά την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα ακολουθήσουν οι εξής Εισηγήσεις: του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Βαρνάβα Λαμπρόπουλου με θέμα: «Χρειάζεται η Εκκλησία μια δεύτερη Πεντηκοστή;», του Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αυγουστίνου Μύρου με θέμα: «Το γεγονός της Πεντηκοστής και η παρερμηνεία του από τα κινήματα των Πεντηκοστιανών», του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Ευαγγέλου Γκανά με θέμα: «Η "ανθρώπινη" φύση αποστρέφεται το "θρησκευτικό" κενό: σχόλιο στην εμφάνιση και εξάπλωση του Πεντηκοστιανού κινήματος» και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Βασιλείου Γεωργόπουλου, Λέκτορα Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα: «Η ενδοπροτεσταντική κριτική κατά της Πεντηκοστιανής κίνησης».
Την τρίτη μέρα του Συνεδρίου θα γίνει γενική συζήτηση επί των Πορισμάτων και η έγκριση αυτών.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com