10 Νοε 2010

Ο Αρχιεπίσκοπος για το μάθημα των Θρησκευτικών: Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα ούτε η ΔΙΣ, ούτε κανένας ιεράρχης να σταθούν άφωνοι"

"Ο αγώνας μας πρέπει να είναι ουσιαστικός και όχι για το φαίνεσθαι" είπε ο Μακαριώτατος αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών κατά την τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

"Μας έχουν αναστατώσει όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό για την προαιρετική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο θέμα ούτε η ΔΙΣ, ούτε κανένας ιεράρχης να σταθούν άφωνοι", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Πολλοί επιδιώκουν να μας παρουσιάζουν άφωνους" υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: "Όμως αγρυπνούμε και παρακολουθούμε σοβαρά και όπως πρέπει όλα τα θέματα. Η μάχη και ο αγώνας πρέπει να γίνονται συστηματικά και ουσιαστικά, όχι για το θόρυβο και το φαίνεσθαι, αλλά για το είναι και το αποτέλεσμα". Ο Μακαριώτατος σημείωσε εξάλλου πως "πρέπει να εργαστούμε και να καταλήξουμε εμείς σ' αυτό που θέλουμε και να το πούμε ξεκάθαρα. Έφτασε ο καιρός να δουλέψουμε συστηματικά και με επιχειρήματα".

Τόνισε δε πως πρόσφατα είχε τη διαβέβαιωση της αρμόδιας Υπουργού κ. Α. Διαμαντοπούλου πως πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια για το μάθημα των Θρησκευτικών θα προηγηθεί διάλογος και συντονισμός μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε, τέλος, να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και των καθηγητών των δύο Θεολογικών Σχολών, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών(10.11.2010)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανούσιες ρητορείες του Αρχιεπισκόπου.

Αναστάσιος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος πρότεινε, τέλος, να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και των καθηγητών των δύο Θεολογικών Σχολών, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κυπριανός Χ : Και η περίφημη "ατζέντα"; Τι θα περιέχει η ατζέντα; Τι θα γίνει στη συνάντηση αυτή; Το είπε ο Μακαριώτατος ή αφήνεται να εννοηθεί ότι η συνάντηση θα γίνει για το προαιρετικό ή μη, του μαθήματος των Θρησκευτικών;

Μήπως ετοιμάζεται πάλι καμιά επιτροπή, όπου θα συμμετέχει και το προεδρείο της νεοεκλεγείσας Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com