13 Οκτ 2010

Υφυπουργός Παιδείας: Το Σεπτέμβρη του 2011 τα νέα αναλυτικά προγράμματα-Συνδεση αλλαγών με πανελλαδικές και ΑΕΙ


Τον Σεπτέμβρη του 2011 θα εφαρμοστούν πιλοτικά τα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου και σημείωσε πως «η αλλαγή στο σχολείο συνδέεται μ’ ένα νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια και τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο».

Προπομπός τους, είπε η υφυπουργός , απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Μ Στρατάκη , και πρώτο στάδιο εφαρμογής τους είναι τα ολοήμερα σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα στα οποία αναφερθήκατε.

Πράγματι, τόνισε , η φιλοσοφία του νέου σχολείου είναι να ανοίξει και ως προς τις δραστηριότητες, τον τρόπο διδασκαλίας, τη βιωματική μάθηση, τη συνεργασία σε ομάδες, τις πρακτικές ασκήσεις, την ενεργοποίηση των μαθητών που παύουν πια να είναι παθητικοί αποδέκτες των γνώσεων που τους μεταδίδει ο δάσκαλος εν προκειμένω στην πρωτοβάθμια. Μετατρέπονται π΄ροσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, σε μικρά παιδιά που αναζητούν τη μάθηση, που χαίρονται μέσα από τη μάθηση, που δημιουργούν, που ανακαλύπτουν βοηθούμενα από το δάσκαλό τους.ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

esos.gr Το Σεπτέμβρη του 2011 τα νέα αναλυτικά προγράμματα-Συνδεση αλλαγών με πανελλαδικές και ΑΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com