10 Μαΐ 2010

Παναγιώτης Τελεβάντος, Σφραγίσαντες τον τάφο μετά της κουστωδίας

“ΣΦΡΑΓΙΣΑΝΤΕΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============

Με τις σημερινές εκλογές αρχιερέων οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος “εσφράγισαν τον τάφο” της αδικίας, της αφιλαδελφίας και της μικρότητας “μετά της κουστωδίας”.

Για μια ακόμη φορά σφαγιάστηκε το δίκαιο, ανεσταυρώθη η αλήθεια και καταπατήθηκαν οι Κανόνες της Εκκλησίας.

Εκφράζουμε την αγάπη και το σεβασμό μας στο Σεβασμιότατο κ. Νικόδημο τον Κανονικό Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος που αδελφοί του στην Ιεραρχία τον σφάγιασαν για μια ακόμη φορά.

Δεν κουράστηκαν να συνθλίβουν ένα συνεπίσκοπό τους, που εις ουδέν έπταισεν, για τόσες δεκαετίες;

Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Μεγάλο αίσχος!

Αλλά έστιν Θεός στον Οποίο όλοι θα λογοδοτήσουμε.

Πού είναι αυτοί όλοι που ωρύονταν για το έκκλητο του Πατριαρχείου και το θεωρούσαν ως την πηγή και την κακοδαιμονία των πάντων;

Ογδόντα τόσοι αρχιερείς συνήλθαν επί τω αυτώ εν πνεύματι Αγίω.

Δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν την αδικία;

Ποιος τους έλυνε τα χέρια για να ενεργήσουν κατά Θεόν;

Τι τους ώθησε να καταπατήσουν το δίκαιο, να ποδοπατήσουν, για μια ακόμη φορά, τους κανόνες και να κλείσουν οριστικά τον κύκλο της ανομίας του εκκλησιαστικού εγκλήματος του 1974 με περιφανή νίκη του κακού;

Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη για τη συντελεσθείσα αδικία.

Απολογούμαι στο Σεβασμιότατο Αττικής επειδή για 36 χρόνια αποτύχαμε να τον βοηθήσουμε να σηκώσει το σταυρό της αδικίας που του έγινε.

Μια αδικία που βαρύνει όλους μας.

Νιώθω πραγματικά να με πνίγει το δίκιο για το άδικο που έχει συντελεστεί.

Θυμούμαι πριν δεκαετίες τη συνάντηση που είχα με το μακαριστό Θεολόγο στην Αθήνα. Πόσο με εντυπωσίασε η ταπείνωση, η ευγένεια, η αρχοντιά και η καλωσύνη του! Ακακον αρνίον του Χριστού.

Η σκέψη μου ταξιδεύει στον ηρωικό Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Παύλο για την απέραντή του ταπείνωση και τους ομολογιακούς αγώνες του για να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία.

Ενθυμούμαι την ταπεινή και σεβάσμια μορφή του αείμνηστου Νικολάου Χαλκίδος που έφυγε τόσο πρόωρα από τη μάταιη αυτή ζωή.

Αναπολώ την ευχάριστη συνάντησή μου με τον ιεραποστολικό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Λεωνίδα και την εκτίμησή μου για την ανεξάντλητή του αγάπη που είχε για το ποίμνιό του.

Νιώθω την πικρία του μακαριστού Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου για την αδικία που υπέστη ο συναγωνιστής και αδελφός του μέχρι το τέλος Μητροπολίτης Αττικής Νικόδημος.

Και όλους τους άλλους αδικοσφαγμένους Μητροπολίτες που ανέμεναν από την Ιεραρχία να αποκαταστήσει την αδικία που τους έγινε με την αποκατάσταση του Σεβασμιότατου Αττικής στο θρόνο του.

Είναι ντροπή αυτό που έγινε σήμερα. Μεγάλη ντροπή! Και αντανακλά σε όλους μας.

Ο Θεός ας μας συγχωρήσει!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι αυτός ο Λεωνίδας αδελφέ μου; Αυτός που αποκαλούσε τη Δέσποινα την ερωμένη του δικτάτορα Παπαδόπουλου....Παναγία;
Εμείς οι γεροντώτεροι δεν ξεχνούμε ότι ένας από τους σφαγιαστές του κανονικού μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Παπαγεωργίου ήταν και αυτός, μαζί βέβαια με τον ...αγαπητό μου άγιο Αττικής (διάβασε το βιβλίο του για τον Ιερώνυμο Κοτσώνη). Βλέπεις η έχθρα μεταξύ των θεολόγων της πάλαι ποτέ κραταιάς ΖΩΗΣ εναντίον της αδελφότητας του Φωστίνης ήταν απύθμενη, και την πληρώνει μέχρι σήμερα η εκκλησία. Γι'αυτό μην ανακατεύεσαι όπου δεν σε σπέρνουν.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ήταν Φωστινικός;

Modern Father είπε...

ναι κύριε Τελεβάντος, αλλά αγνός και ταπεινός Ιεράρχης...τον ηξεραν οι προγονοι μου διότι κατήγετο απο το Χωριό μας το Κρανίδι...σε όλους είχε αφήσει αγαθή ανάμνηση την πολύ του καλωσύνη!
αυτοί που ανατάραξαν τα εκκλησιαστικα θέσμια και την κανονικότητα της Εκκλησίας ήσαν οι οργανωσιακοί μητροπολίτες!αυτοί έκαμαν κακό...και ηΙεραρχία πορεύεται στο σήμερα!
γιατί δεν παραιτείται ο κύριος Νικόδημος όπως ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος το έπραξε???

Ανώνυμος είπε...

Άσε τις γελοιότητες μοντέρνε παπούλη μου γιατί εκτός απο το ιστολογιο που έχεις που είναι γεμάτο βρώμα πνευματική, λες και εδώ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΧΟΛΗ εναντίον των Ορθόδοξων Οργανώσεων που αναγέννησαν την Ελλάδα και αν δεν υπήρχαν αυτές δεν θα υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος ορθόδοξος στην Ελλάδα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

Ξενοφώντας

Ανώνυμος είπε...

Ο Modern Father, κοντεύει να φθάσει στην κρίση πανικού.
Ας μάθει ο Modern Father ότι οι ιεροί κανόνες απαγορεύουν στον επίσκοπο να παραιτηθεί απο τον θρόνο του. Είναι δειλία αυτό και ανανδρία.

Ο Αγ.Γρηγόριος ήταν εξαίρεση και όχι κανόνας.

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο πρώτος ανώνυμος σχολιαστής. Οι οργανώσεις είναι αλήθεια πρόσφεραν στον τόπο και την εκκλησία. Η εμμονή τους όμως να δυσφημούν αδελφούς ιεράρχες με παραδοσιακό, αλλά και πολύ ανοιχτό πνεύμα, μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκαν στη ΖΩΗ οδήγησε στον αντικανονικό σφαγιασμό αρχιερέων επί Ιερωνύμου Α΄ αλλά και προηγουμένως, και στην εξίσου απαράδεκτη αποπομπή από τον Σεραφείμ των 12 (με τον Αττικής), θέμα που ακόμη ταλανίζει την εκκλησία μας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11 Μαΐου 2010 2:24 μ.μ. σε πείραξε πολύ που ο Ιερώνυμος Α' (1967-1974) πέταξε απο την Εκκλησία του κίναιδους και έφερε τους άξιους;

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Ας πάψουν επιτέλουν οι συκοφάντες των Ορθόδοξων οργανώσεων να κοάζουν σαν βάτραχοι!

ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com