29 Απρ 2010

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Σερβική Ιεραρχία!

ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

Οι εργασίες της Σέρβικης ιεραρχίας όπως φαίνεται γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Απαγορεύεται να επικοινωνούν οι αρχιερείς με δημοσιογράφους και δεν εκδίδεται κανένα ανακοινωθέν από την σύνοδο της Ιεραρχίας.

_____

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;

Τι φοβούνται οι Σέρβοι ιεράρχες και δεν ανακοινώνουν τίποτε στον λαό;

Μήπως τον δικτάτορα της Εκκλησίας των Σέρβων τον πατριάρχη Ειρηναίο, που δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι του στο Πατριαρχείο και τα έκανε γυαλιά καρφιά στο Κόσσοβο;

Μήπως κάποιους άλλους Σέρβους φιλοπαπικούς ιεράρχας;

Μήπως τον συνταξιούχο Αθανάσιο Γέφτιτς;

Μήπως τον Πάπα που μοιράζει δακτυλίδια στους «ορθόδοξους» επισκόπους και πατριάρχες που τον προσκυνούν;

Μήπως φοβούνται την καρμανιόλα που έστησε ο πατριάρχης και με σαχλές δικαιολογίες κόβει κεφάλια αγίων επισκόπων;

Ο πονεμένος λαός του Κοσσόβου μετά από τους Αλβανούς δοκίμασε τις σκληρότερες μαχαιριές από τους δήθεν αντιπροσώπους του Χριστού, που όπως φαίνεται όχι μόνον δεν τον πιστεύουν, αλλά και προετοιμάζουν την έλευση του Αντιχρίστου!!!

Άραγε δεν υπάρχουν ήρωες Σέρβοι ιεράρχες για να βάλουν φρένο στον Οικουμενιστή πατριάρχη και στην συνοδεία του;

Αν φανούν δειλοί και δεν αντισταθούν τώρα, θα χάσουν και την Ορθοδοξία και την υπόλοιπη Σερβία. Θα είναι υπόλογοι και στον Θεό και στο Έθνος των.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν γενναίοι Σέρβοι ορθόδοξοι ιεράρχες που θα υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας.

Ο Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης της Ελλάδος π. Αυγουστίνος Καντιώτης σήμερα στην ηλικία των 104 ετών συμπαραστέκεται με την προσευχή του στον αγώνα του ορθόδοξου Σέρβικου πιστού λαού·

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

Πρέπει να γνωρίζουν οι Σέρβοι αρχιερείς ότι δεν είναι αυτοί μόνοι τους Εκκλησία είναι και ο πιστός λαός. Ο πιστός λαός που βρίσκεται καθημερινά έξω από το Πατριαρχικό μέγαρο και αγωνιά να μάθει· τι θα γίνει με τον επίσκοπο Αρτέμιο, έχει και αυτός λόγο.

Συγχαίρουμε τους ορθόδοξους χριστιανούς της Σερβίας που κραττούν ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και περιμένουν υπομονητικά κάθε μέρα έξω από το πατριαρχικό μέγαρο για να παραδώσουν τις 14.643 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μόνο σε λίγες ημέρες, για να συμπαρασταθούν στον αληθινό Σέρβο επισκόπο Αρτεμίο.

ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟ ΠΥΡΓΟ

Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική έχει προγραμματιστεί δείπνο στους αρχιερείς, την Παρασκευή στο Λευκό Παλάτι του Βελιγραδίου. Εκεί όπου βρίσκονται τα σπιτια και παλατια των πλουσίων. Αλλά δεν είναι διαβεβαίο ότι θα προσέλθουν όλοι οι επίσκοποι, εν όψει του επερχόμενου Σαββατοκύριακου.

Δεν συζητήθηκε ακόμα το θέμα του Αρτεμίου.

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ

Γίνονται καθημερινά αντιοικουμενιστικές διαμαρτυρίες μπροστά από το Πατριαρχικό μέγαρο όπου συνεδριάζει η Ιεραρχία. Ο πιστός λαός της Σερβίας διαμαρτύρεται ειρηνικά από της 3μ.μ. μέχρι στις 7 μ.μ. έξω από το Πατριαρχείο.

Εκείνος που πρωτοστατεί στις διαμαρτυρίες είναι ο μοναχός Αντώνιος.

Ο Γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης έλεγε· «Ουκ εκλείψουσι τη Εκκλησία στρατιώτες», ένας τέτοιος γενναίος στρατιώτης του Χριστού είναι ο μοναχός Αντώνιος. Τα πατριαρχικά πυρά θα φτάσουν όπως ακούεται εναντίον του μοναχού που τους έχει χαλάσει τον ύπνο και θα του αφαιρέσουν το σχήμα του μοναχού!!!

Η μεγάλη αντιοικουμενιστική συνέλευση των Αγιοσαββητών καλεί όλο τον πιστό λαό της Σερβίας να συμμετέχει την Παρασκευή, όχι στα δείπνα των αρχιερέων, αλλά στη μεγάλη διαμαρτυρία που θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τραγούδια, προσευχές, για να ομολογήσουν την Ορθόδοξη Πίστη και να μείνουν ανυποχώρητοι από την Πίστη των Αγίων Πατέρων και από την Ιερά Παράδοση της Μιας Αγίας Αποστολικής Εκκλησίας.

Βασικά αιτήματα θα είναι·

1. Να αποχωρήσει αμέσως η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία από το «Παγκόσμιο Συμβούλιο των εκκλησιών».

2. Να πει ΟΧΙ στον Πάπα, με μιά φωνή, μια για πάντα. Η Σερβία θα μείνει πιστή στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

3. Να σταματήσουν αμέσως τις καινοτομίες στην αγιοτάτη Θεία Λειτουργία, στο ημερολόγιο, στα βιβλία των θρησκευτικών, στα βιβλία της Θεολογίας, στην Πατερική παράδοση της Εκκλησίας, απο μέρους μερικών κακών επισκόπων.

4. Να επιστρέψει ο επίσκοπος Αρτέμιος στην Μητρόπολη του και στον επισκοπικό του θρόνο, που παράνομα εκδιώχθηκε.

Πηγή:augoustinos-kantiotis.gr/?p=11856

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Παρακολουθούμε ενεοί τα συμβαίνοντα στη Σερβία.

Προσευχόμαστε ο Αγιος Σάββας και οι άλλοι Αγιοι της Σερβίας και ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς να κατευθύνουν τα βήματα των ιεραρχών της.

Ο Αγιος Ράσκα πάντως έχει απόλυτα δίκαιο όταν ζητά την αποχώρηση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ.

Το ίδιο όταν ζητά να μην απευθυνθεί πρόσκληση στον Αιρεσιάρχη της Ρώμης να επισκεφθεί τη Σερβία.

Και ακόμη όταν λέγει ότι δεν πρέπει να εισαχθούν νεωτερισμοί στην Εκκλησία της Σερβίας.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να διώκουν τον Ράσκας καλύτερα είναι να μετανοήσουν...

Ξενοφώντας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com