28 Φεβ 2010

Μουσουλμανισμός


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΟΝΤΟΠΟΛΕΩΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η διάδοση της Μουσουλμανικής θρησκείας γίνεται με έναν τρόπο εύκολο. Δεν απαιτεί από τους ανθρώπους αυταπάρνηση, προσφορά και θυσίες. Ούτε αλλαγή τρόπου ζωής και αναγέννησης, όπως ζητά ο Χριστιανισμός από τους πιστούς του.
Αρκεί ο προσερχόμενος στον Μουσουλμανισμό, να πιστέψει στον Αλλάχ (θεό) και στην αποστολή του Μωάμεθ, ως τον προφήτη του θεού. Την πίστη του αυτή, θα την ομολογήσει τρεις φορές και κατόπιν θα ακολουθήσει ορισμένα καθήκοντα, που επιβάλλει το Κοράνιον.
Ο Μουσουλμανισμός είναι μία θρησκεία με πολύ μικρές απαιτήσεις. Είναι εύκολη στην τήρηση των εντολών και ικανοποιεί τας υλικάς επιθυμίας του ανθρώπου. Έτσι εξηγείται και η γρήγορη διάδοσή του ανάμεσα στους αραβικούς λαούς και στον κόσμο. Οι ηθικές ιδέες του Ισλαμισμού δεν διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους και δεν γίνονται εμπόδιο για εκείνους, που θέλουν να ζήσουν ελεύθερα και μία ζωή χαλαρή και υλιστική. Ακόμη και την ουράνια ζωή, στον Παράδεισο, τη συνδέουν με υλικές απολαύσεις. Επιτρέπουν την αρπαγή και την λεηλασία κατά τους ιερούς πολέμους εναντίον των απίστων. Αναγνωρίζουν την δουλεία και δέχονται το εύκολο διαζύγιο, μόνο από τον άνδρα. Δίδουν το δικαίωμα στον άνδρα να έχει τέσσερες γυναίκες, ενώ ο Μωάμεθ είχε επτά, μεταξύ αυτών ήταν και η Αήσια, που ήταν μικρής ηλικίας οκτώ μόλις ετών… Έγκλημα φοβερό. Δεν ήσαν μόνον αυτές οι γυναίκες του, είχε και άλλες, που του είχαν δωρίσει φίλοι του.
[Εφημ. “Oρθόδοξος Τύπος”, φ. 1817, 29 Ιανουαρίου 2010]
Από:vatopaidi.wordpress.com/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη κύριοι αλλά δεν ξέρετε τι θα πεί Ισλάμ. Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα. Ο πιστός του Ισλάμ έχει τόσες υποχρεώσεις θρησκευτικές που οι Χριστιανοί δεν θα μπορούσαν να τις αντέξουν. Ιδιαίτερα οι Σούφι είναι πάρα πολύ πνευματικοί άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σουφισμός είναι ένα μυστικιστικό τάγμα του Ισλαμισμού, δηλαδή κάτι σαν αίρεση.

Μ.Ν

Ανώνυμος είπε...

Γελοίε ανώνυμε του 1ου σχολίου μήπως είσαι κανένας άθλιος μουσουλμάνος; Ή εκείνος ο τρελλοδιδάσκαλος του Ισλάμ που κυκλοφορούν στο youtube βιντεα του και κάνει προσηλυτισμό στον ΥΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΛΑΤΡΙΚΟ Ισλαμισμό;

Και εσείς ΑΚΤΙΝΕΣ να μάθετε να σκέφτεστε πριν δημοσιευσετε το καθετι. Τί κίνητρα μπορεί να έχει αυτός που τα γράφει;
Εδώ είναι φως φανάρι ότι τα γράφει ισλαμιστής.

Γ.

Ανώνυμος είπε...

ακου φιλε με ποιο δικαιομα λες τον αλλον γελοιο και αθλιο???????????
αυτος εσενα δεν σε εβρισε!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΕΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΑΘΕΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ, ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΥΜΑ ? ΟΧΙ-ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ. ΕΝΩ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΛΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΘΥΜΙΟΣ είπε...

Μόνο ή φράση του Χριστού να αγαπάς τον εχθρό σου και να προσεύχεσαι γιαυτον είναι τόσο δύσκολη να εφαρμοστή περισσότερο από όλες της υποχρεώσεις του μουσουλμάνου στην ζωή του.Ο χριστιανισμός είναι ή μόνη θρησκεία όπου ο αρχηγός της Ιησούς Χριστός αποκαλεί τον εαυτό του Θεό.Είναι ή κατεξοχήν θρησκεία της αγάπης.Έχει διάρκεια ζωής πάνω απο 2000 χρόνια πράγμα που την καθιστά αξιόπιστη και αληθινή.Τέλος είναι ή μόνη θρησκεία με εκατομμύρια Αγίους που μαρτύρησαν με ανδρεία για τον Χριστό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com