26 Δεκ 2009

Οπαδούς στο Facebook απέκτησε η γυναίκα που επιτέθηκε στον Πάπα


Η γυναίκα η οποία έσπρωξε τον πάπα απέκτησε ήδη οπαδούς στο Facebook, προκαλώντας την αγανάκτηση αρκετών Ιταλών.

Ένα φαν κλαμπ της νεαρής γυναίκας που επιτέθηκε εναντίον του πάπα Βενέδικτου 16ου στην αρχή της λειτουργίας του μεσονυκτίου στο Βατικανό συστάθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προκαλώντας την αγανάκτηση μελών της ιταλικής πλειοψηφίας.
Η ιστοσελίδα «Σουζάνα Μαγιόλο φανς κλαμπ», από το όνομα της 25χρονης προφανώς διαταραγμένης Ιταλοελβετίδας, η οποία πήδηξε την Πέμπτη (χθες) πάνω από τα φράγματα ασφαλείας για να πέσει πάνω στον Πάπα και να τον ρίξει στο έδαφος προτού ακινητοποιηθεί από τους σωματοφύλακες, μετρούσε περισσότερα από 150 μέλη προς το τέλος του απογεύματος της Παρασκευής.Τα σχόλια είναι γενικά ειρωνικά: ένας της απονέμει «χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το άλμα μετ΄εμποδίων». Ένας άλλος δηλώνει πως «είχε στο χέρι ένα αγαλματίδιο του Αγίου Πέτρου και ήταν έτοιμη για την επίθεση», αναφορά στην επίθεση, της οποίας υπήρξε θύμα ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις 13 Δεκεμβρίου στο Μιλάνο με μία αναπαραγωγή του καθεδρικού της πόλης.
Αμέσως μετά την επίθεση εναντίον του Μπερλουσκόνι, μία σελίδα του Facebook είχε αποκαλέσει «σύγχρονο ήρωα» το δράστη, τον Μάσιμο Ταρτάλια, ενώ άλλοι είχαν λάβει θέση υπέρ του πρωθυπουργού.
Η νέα πρωτοβουλία επικρίθηκε έντονα από πολιτικούς αξιωματούχους. Ο Τζιανφράνκο Ροτόντι, υπουργός για την Υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, έκανε λόγο για «ανοησία» και «δειλία» που πρέπει να «καταδικαστούν και να σταματήσουν».
Ένας γερουσιαστής του κόμματος του Μπερλουσκόνι, ο Αντόνιο Τζεντίλε, δήλωσε πως η δημιουργία αυτής της ομάδας «επιβεβαιώνει την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης». «Ένα κοινωνικό δίκτυο δεν μπορεί να είναι ένας τόπος όπου εξυμνείται η βία», πρόσθεσε.
Τον Οκτώβριο, η ιταλική δικαιοσύνη είχε ξεκινήσει έρευνα έπειτα από πολλές εκκλήσεις για δολοφονία του Μπερλουσκόνι στο Ίντερνετ.
Μία ομάδα με σχεδόν 300 μέλη είχε διακηρύξει «Θάνατος στον Μπερλουσκόνι», ενώ μία άλλη, με τίτλο «Σκοτώνουμε τον Μπερλουσκόνι», αριθμούσε περίπου 16.000 μέλη στο Facebook.

Δεν ήθελε να του κάνει κακό, είπε η νεαρή γυναίκα στους γιατρούς

Η νεαρή γυναίκα η οποία έριξε τον Πάπα στο έδαφος το βράδυ της Πέμπτης (χθες) στο Βατικανό, είπε στους γιατρούς ότι «δεν ήθελε να του κάνει κακό», γράφει σήμερα Παρασκευή στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».
Η Σουζάνα Μαγιόλο, μία 25χρονη Ιταλοελβετίδα, η οποία έχει ψυχιατρικά προβλήματα, συνελήφθη από την ασφάλεια του Βατικανού και μεταφέρθηκε σε μονάδα ειδικών φροντίδων.
«Δεν έγινε κάτι σοβαρό, Πρόκειτα για μία γυναίκα η οποία προσπάθησε να χαιρετήσει τον Άγιο Πατέρα», δήλωσε από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος της Γένοβας και πρόεδρος της ιταλικής επισκοπικής συνόδου, καρδινάλιος Άντζελο Μπανιάσκο.
«Η Καθημερινή»-25/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com