29 Δεκ 2009

Και τώρα το «οικολογικό» Ισλάμ


Προωθούνται μέτρα για «πράσινο προσκύνημα» των πιστών σε Αίγυπτο και Σ. Αραβία

ΚΑΪΡΟ- Μετά την ατυχή Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή, η οικολογική συνείδηση του ισλαμικού κόσμου παίρνει σάρκα και οστά με συγκεκριμένα σχέδια προστασίας του περιβάλλοντος. Πρώτος ο μέγας μουφτής της Αιγύπτου Αλί Γκομά έκανε πρόταση για ένα «πράσινο προσκύνημα» των απανταχού μουσουλμάνων.
Αμέσως μετά τη σκυτάλη παρέλαβαν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, σπεύδοντας να ανακοινώσουν «οικολογικά μέτρα» για το ιερό προσκύνημα 3 εκατ. μουσουλμάνων που συρρέουν κάθε χρόνο στη Μέκκα.
Σε δέκα πόλεις η επέκταση του οικιστικού ιστού θα γίνεται με οικολογικά κριτήρια και με ζητούμενο τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανέγερση «πράσινων» τζαμιών ως προς τη θέρμανση, τον κλιματισμό και τον φωτισμό.
Παράλληλα θα γίνει μετεκπαίδευση των ιμάμηδων ώστε να είναι σε θέση να ευαισθητοποιήσουν με τα κηρύγματά τους τούς πιστούς.
Τα σχέδια αυτά αφορούν 1,4 εκατ. μουσουλμάνους που ζουν σε όλον τον κόσμο, αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει: ποιος θα επωμισθεί το κόστος αυτών των κοσμογονικών αλλαγών;
«ΤΟ ΒΗΜΑ» -
29/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com