21 Νοε 2009

ΗΠΑ: Κλείσιμο τζαμιών και κυρώσεις σε οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν


Σε κλείσιμο τεσσάρων τζαμιών σε πόλεις των ΗΠΑ προχωρά το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα 97σέλιδου πορίσματος για τη δράση της μη κερδοσκοπικής μουσουλμανικής οργάνωσης Alavi Foundation, που έγινε από εισαγγελείς του Μανχάταν.
Η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται ύποπτη για παράνομη παροχή μεγάλων χρηματικών ποσών στην ιρανική κυβέρνηση.
Στην κατοχή και διαχείριση της Alavi Foundation βρίσκονταν τα τζαμιά αλλά και ένας ουρανοξύστης 36 ορόφων σε κεντρικό σημείο της Νέας Υόρκης.
Υπό εξέταση και επιτήρηση θα τεθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί
της οργάνωσης, η οποία σύμφωνα με την εισαγγελική έκθεση έδινε μεγάλο μέρος των εσόδων της στην ιρανική τράπεζα Melli Bank μέσω της Assa Corporation.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ιρανοί αξιωματούχοι, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ταχμάσμπ Μαζαχέρι αλλά και πρέσβεις των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ανανέωσε πρόσφατα τις οικονομικές κυρώσεις της κυβέρνησης κατά του Ιράν τονίζοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα.
Άμεσα αντέδρασαν πολλοί μουσουλμάνοι που ζουν στις ΗΠΑ και θεωρούν την κίνηση ιδιαιτέρως απογοητευτική, γιατί τους στερούν το δικαίωμα να προσεύχονται ελεύθερα ενώ φοβούνται πλέον ότι έτσι ενισχύεται το κλίμα μίσους και φόβου προς το λαό τους.

Σωτηρία Μπαρόλα, 13 Νοεμβρίου 2009
Πηγή: Τρίτη Όψη

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Κάτι, φαίνεται, στράβωσε με την υπόθεση Μουσαβί (καλά το γράφω;), όταν οι εξεγερμένοι - στην Περσία - κατά του εκλογικού αποτελέσματος και του Αχμαντινεζάτ, δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Διαπλοκές, περιπλοκές, εμπλοκές κλπ.κλπ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com