30 Μαΐ 2009

Οι αμβλώσεις διχάζουν την Αμερική

Ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν να καταργήσει τους περιορισμούς για την έρευνα στα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα και να άρει την απαγόρευση για αμερικανική βοήθεια σε όλες τις οργανώσεις οικογενειακού σχεδιασμού, που ασχολούνται με τις αμβλώσεις.
Πρόσφατες
έρευνες καταδεικνύουν ότι, παρά την πολιτική αλλαγή στον Λευκό Οίκο που σηματοδότησε η αντικατάσταση του Μπους από τον Ομπάμα, το θέμα των αμβλώσεων εξακολουθεί να διχάζει την αμερικανική κοινωνία. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Γκάλοπ,το 51% των Αμερικανών δηλώνουν ότι τάσσονται «υπέρ της ζωής» (και κατά των αμβλώσεων), έναντι 42% που τάσσονται «υπέρ της επιλογής» (δηλαδή, του δικαιώματος στις αμβλώσεις).
Τουλάχιστον 39 άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις , στο καθολικό πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ, στην Πολιτεία της Ιντιάνα, καθώς προσπάθησαν να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο με στόχο να διαδηλώσουν εναντίον του Μπαράκ Ομπάμα.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται η
Νόρμα ΜακΚόρβεϊ, η δικαίωση της οποίας από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το 1973, εγκαινίασε τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων.Η ΜακΚόρβεϊ αναθεώρησε ριζικά τις απόψεις της και ήταν μεταξύ των 300 διαδηλωτών που αποδοκίμασαν τον Ομπάμα, στην εξώπορτα του πανεπιστημίου, με το σύνθημα «Σταματήστε να σκοτώνετε τα παιδιά μας»!


Ο πρόεδρος του καθολικού ιδρύματος, ιερέας Τζον Τζένκις, δήλωσε ότι «δεν πρόσεξε στην απόφασή του Ομπάμα να μιλήσει σε ένα πανεπιστήμιο που αντιτίθεται στην πολιτική του για τις αμβλώσεις».
Επίσης πολλοί φοιτητές εξέφρασαν το προηγούμενο διάστημα την έντονη αντίθεση στον πρόεδρο, μιλώντας για κηλίδωση του Πανεπιστήμιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com