27 Απρ 2009

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου:«Είστε Ορθόδοξοι του συμφέροντος...»!


«Ενώ επί κομμουνιστικού καθεστώτος σεβαστήκατε τις περιουσίες των εκκλησιών και των μοναστηριών, σήμερα τις καταπατάτε με μεγάλη ευκολία και δεν έχετε αφήσει τίποτε! Είστε Ορθόδοξοι του συμφέροντος και όχι της πραγματικής πίστης»!
Την πικρία και την απογοήτευσή
του για την στάση των Ορθόδοξων της Βορείου Ηπείρου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, κηρύττωντας ανήμερα της εορτής του αγίου Γεωργίου στο μοναστήρι της Τσούκας των Αγίων Σαράντα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, τόνισε ο Μητροπολίτης, με όλες του τις δυνάμεις και «ζητιανεύοντας» χρήματα από την παγκόσμια κοινότητα δημιουργεί έργα αγάπης, ενώ «εσείς επιδιώκετε με κάθε τρόπο να «αρπάξετε» τις εκκλησιαστικές και μοναστηριακές περιουσίες».
Το «ξέσπασμα» του Μητροπολίτη, ο οποίος, όπως οι πάντες ομολογούν, είναι ένας άνθρωπος πράος, ήρεμος, υπομονετικός, ψύχραιμος και με πολλή αγάπη, δείχνει την έκταση του υπαρκτού και σοβαρού αυτού προβλήματος. Δηλαδή Ορθόδοξοι Βορειοηπειρώτες διεκδικούν, ακόμη και δικαστικά, ως ιδιοκτησίες τους τις περιουσίες των εκκλησιών και των μοναστηριών ή τις καταλαμβάνουν αυθαίρετα.
Ακόμη ο Μητροπολίτης
επεσήμανε ότι η πλειονότητα των Ορθόδοξων της Βορείου Ηπείρου, δεν εκκλησιάζεται. Για την κατάσταση αυτή, παρατήρησε ο κ. Δημήτριος, «εκτός από την ευθύνη την δική μας, των κληρικών, ευθύνη μεγάλη έχετε και εσείς οι πιστοί, που δεν φροντίζετε να συνειδητοποιήσετε την αναγκαιότητα της Ορθόδοξης πίστης στη ζωή σας».
Κατά τα λοιπά, στο μοναστήρι της Τσούκας, που αποτελεί ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο και βρίσκεται σε λόφο πάνω από τους Αγίους Σαράντα, τέλεσε την θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Δημήτριος με πέντε ιερείς.
Μετά την θεία λειτουργία επιθεώρησε τα έργα ανακαίνισης των κελιών και των βοηθητικών χώρων της Μονής, που χρηματοδοτούνται από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Πραγματικά γίνεται εξαιρετική δουλειά και όπως ανέφερε κάποιος από τους παρευρισκόμενους συντελείται ένα θαύμα!
Εξάλλου ο χώρος που περιβάλλει την Μονή είναι καταπράσινος αυτή την περίοδο, ενώ κοντά σ΄ αυτή είναι η θάλασσα των Αγίων Σαράντα και απέναντι χωριά της Κέρκυρας.
Πηγή: «proinoslogos.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com