16 Ιαν 2009

Διαρκής Ιερά Σύνοδος : Αναζητείτε η χαμένη επιστολή για τα Θρησκευτικά


Ολοκληρώθηκαν και για το μήνα Ιανουάριο( 15-1-2009) οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.. Για μια φορά ακόμη δεν συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιούργησαν οι καλοκαιρινές εγκύκλιοι του ΥΠΕΠΘ για το μάθημα των Θρησκευτικών.
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1057&what_sub=d_typou
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1058&what_sub=d_typou
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1061&what_sub=d_typou
Ποιοι παράγοντες εμποδίζουν τον Αρχιεπίσκοπο και τους Συνοδικούς να αδιαφορούν για το θέμα και να μην υλοποιούν την απόφαση της Ιεραρχίας για επίδοση Επιστολής στον Υπουργό Παιδείας για τα θρησκευτικά;
Η Δ.Ι.Σ όμως του Οκτωβρίου του2008 είχε αποφασίσει σχετικά :
Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο 2008
Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008, στην πρώτη τακτική Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά την σημερινή Συνεδρία :- Για το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και μετά από τα αισθήματα ανησυχίας και αγωνίας των γονέων και κηδεμόνων για την διατήρηση της διδασκαλίας του μαθήματος αυτού στη μαθητιώσα νεολαία, των οποίων δέκτης γίνεται καθημερινώς η Εκκλησία, θα αποσταλεί επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τον Εξοχώτατο Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, δια της οποίας θα εκφράζεται η απόλυτη ανάγκη επιλύσεως του θέματος, σύμφωνα και με την άποψη της πλειονοψηφίας των γονέων, των θεολόγων καθηγητών και όλης της κοινής γνώμης και η παράκληση να διευκρινισθεί στους εκπαιδευτικούς η δεοντολογία περί της διδασκαλίας του μαθήματος των
θρησκευτικών.

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1035&what_sub=d_typou

Ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα είχε κάνει σχετικές δηλώσεις :

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008
Δηλώσεις Μακαριωτάτου αμέσως μετά τη Συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ.23/10/2008

Αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στις καθιερωμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Μακαριώτατος ρωτήθηκε και για την επιστολή που η Δ.Ι.Σ. θα στείλει στον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών και επεσήμανε πως η Εκκλησία θα επιδιώξει να συζητήσει με τον Υπ. Παιδείας για το πώς θα αναβαθμιστεί το μάθημα τονίζοντας, «τα θρησκευτικά είναι πολιτισμός, είναι στόχος του ανθρώπου, αν τα πάρουμε ξερά δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα».
http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp

Μακαριώτατε και σεβαστοί αρχιερείς, το πρόβλημα δεν λύθηκε, παρά της πολλές προφορικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας. Πάρτε θέση έστω και τώρα . Στείλτε την επιστολή που υποσχεθήκατε για το μάθημα των θρησκευτικών στον νέο Υπουργό Παιδείας. Παράλληλα μιλήστε και για το απαράδεκτο περιεχόμενό όλων των νέων βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com