28 Οκτ 2024

Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Τσερκάσι διέταξε να μην νοσηλευθούν πιστοί της UOC

 

Στους ασθενείς με σοβαρά τραύματα αρνήθηκαν όχι μόνο τις πρώτες βοήθειες αλλά και την καταγραφή και πιστοποίηση των τραυματισμών τους.

Όπως ανέφερε ο Artem Dmytruk στο κανάλι του στο Telegram , μετά την κατάληψη του καθεδρικού ναού του Αγίου Μιχαήλ στο Cherkasy, περίπου 20 άτομα αναζήτησαν ιατρική βοήθεια στο City Hospital No. 3 με σοβαρά τραύματα, μεταξύ των οποίων διάσειση και κατάγματα.

Με εντολή του επικεφαλής γιατρού, Oleksandr Fedoruk, το προσωπικό του νοσοκομείου δεν επέτρεψε στους πιστούς να εισέλθουν, κλείνοντάς τους τις πόρτες.

Σύμφωνα με τον Dmytruk, μετά τα γεγονότα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ, ένας ηλικιωμένος μοναχός, ο Νεκτάριος, νοσηλεύτηκε με τραύματα στον αυχένα και στο κεφάλι. Εν τω μεταξύ, σε έναν ιερέα, τον Διονύσιο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τους επιτιθέμενους με ξύλα και καρέκλες μέσα στην εκκλησία, του αρνήθηκαν την είσοδο. Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ υπερασπιζόταν τον καθεδρικό ναό, αναγκάστηκε να δεχθεί κατ’ οίκον περίθαλψη (!) παρά τη σοβαρότητα των τραυματισμών του.

Συνολικά, περίπου 20 πιστοί με σοβαρά τραύματα αναγκάστηκαν να αναζητήσουν περίθαλψη σε ιδιωτικές ιατρικές εγκαταστάσεις.

Ο Dmytruk αναφέρει ότι ο επικεφαλής γιατρός του Δημοτικού Νοσοκομείου Νο. 3, Fedoruk, είχε προηγουμένως αρνηθεί ιατρική βοήθεια σε ενορίτες της Εκκλησίας της Γέννησης, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από μαχητές του Συντάγματος Αζόφ.

“Πρόκειται για έναν εγκληματία που θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο ανθρώπων – παιδιών και γυναικών. Ένα τέτοιο άτομο δεν ανήκει σε θέση εξουσίας αλλά στη φυλακή!” δήλωσε ο βουλευτής στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Ουκρανός βουλευτής Dmytruk υποσχέθηκε να προετοιμάσει προσφυγές στους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, τον διαμεσολαβητή, τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία της Rada απαιτώντας επίσημη έρευνα για τις ενέργειες του επικεφαλής γιατρού του Δημοτικού Νοσοκομείου Νο. 3 στο Cherkasy, Oleksandr Fedoruk.

“Όλοι αυτοί που αποτυγχάνουν να κάνουν τη δουλειά τους σήμερα – είστε όλοι συνεργοί σε ένα τρομερό έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού!” κατέληξε ο Ντμίτρουκ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι οπαδοί του UOJ έδειξαν πώς επιδρομείς εκκλησιών κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό του UOC στο Τσερκάσι .

spzh.live

orthodoxostypos.gr

Δείτε σχετικά και:

-Μαυροβουνίου σε Τσερκάσι: ''Είστε παράδειγμα γνήσιας θυσιαστικότητας''

-Η Ι.Μ. Τσερκάσι για τον ξυλοδαρμό πιστών και του Μητροπολίτη

-Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος διαγνώστηκε με διάσειση

-Τα κακοποιά ναζίδια της σχισματικής συμμορίας που στηρίζουν Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος λιντσάρουν τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο.

-Τσερκάσι Θεοδόσιος: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη βία»

-Μητροπολίτης Μπορίσπιλ Αντώνιος: Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τόσους πολλούς ένοπλους “μαχητές”, όχι στο μέτωπο, αλλά στη δική τους ειρηνική πόλη, να παίρνουν με τόλμη τα όπλα εναντίον ιερέων, γυναικών και ηλικιωμένων.

-Οι σχισματικοί του Ντουμένκο «λειτούργησαν» στον κατειλημμένο Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσερκάσι.

-Απίστευτα πλάνα. Εισβολείς άνοιξαν πυρ στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσερκάσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com