25 Οκτ 2024

Μαυροβουνίου σε Τσερκάσι: ''Είστε παράδειγμα γνήσιας θυσιαστικότητας''

Επιστολή συμπαράσταση προς τον Μητροπολίτη Τσερκάσι κ. Θεοδόσιο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό που υπέστη από οπαδούς της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η επιστολή του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:

Σεβασμιώτατε, αγαπητέ Δέσποτα,

Με μεγάλο πόνο και συμπάθεια πληροφορήθηκα τη βίαιη αρπαγή από τους επιδρομείς του ιερού καθεδρικού ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην πόλη Τσερκάσι.

Μέσα από τη βία και το μίσος με τους οποίους επιτέθηκαν σε αυτό το ιερό σέβασμα οι Ουκρανοί σχισματικοί έχουν επανειλημμένως δείξει στον κόσμο, και αυτή τη φορά ιδιαίτερα σαφές, ότι πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι ούτε την πλέον στοιχειώδη ιδέα για την πίστη του Χριστού δεν έχουν, ούτε κάτοχοι αυτής της πίστεως είναι, εφόσον δείχνουν έτοιμοι να διαπράξουν ένα τέτοιο έγκλημα και να στερήσουν τους αδελφούς τους τον οίκο προσευχής.

Σε αυτό τόσο δυσχερές περιβάλλον Σεις, Σεβασμιώτατε Δέσποτα, από κοινού με τον ευαγή κλήρο και το ποίμνιο δείχνετε σε όλο τον κόσμο παράδειγμα της γνήσιας θυσιαστικότητας, της προθυμίας να αγωνίζεσθε χριστιανικά για την ελευθερία πίστεως και συνειδήσεως.

Σε αυτό τον χαλεπό για Σας καιρό Σας διαβεβαιώνω για την αδελφική υποστήριξη και αδιάλειπτη προσευχή υπέρ Υμών, του ευαγούς κλήρου Σας και του ευλαβούς ποιμνίου.

Δεόμεθα και πιστεύουμε ότι ο Κύριος θα εισακούσει τις προσευχές Σας και θα μπορέσετε σύντομα να τελέσετε τη Θεία Λειτουργία στον ιερό καθεδρικό ναό Σας. 

Με την εν Κυρίῳ αγάπη, διατελώ.

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Ιωαννίκιος

Επιμέλεια - Μετάφραση: romfea.gr

Δείτε σχετικά και:

-Η Ι.Μ. Τσερκάσι για τον ξυλοδαρμό πιστών και του Μητροπολίτη

-Ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος διαγνώστηκε με διάσειση

-Τα κακοποιά ναζίδια της σχισματικής συμμορίας που στηρίζουν Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος λιντσάρουν τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο.

-Τσερκάσι Θεοδόσιος: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη βία»

-Μητροπολίτης Μπορίσπιλ Αντώνιος: Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τόσους πολλούς ένοπλους “μαχητές”, όχι στο μέτωπο, αλλά στη δική τους ειρηνική πόλη, να παίρνουν με τόλμη τα όπλα εναντίον ιερέων, γυναικών και ηλικιωμένων.

-Οι σχισματικοί του Ντουμένκο «λειτούργησαν» στον κατειλημμένο Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσερκάσι.

-Απίστευτα πλάνα. Εισβολείς άνοιξαν πυρ στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσερκάσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com