20 Σεπ 2024

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ “Ο Προσωπικός Αριθµός”

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ“Ο Προσωπικός Αριθµός”

 Ο Μεγάλος Ιεράρχης της Καισάρειας Βασίλειος έχει επισηµάνει ότι θάρθει εποχή που θα είναι: «Οι λαοί ανουθέτητοι, οι προεστώτες απαρρησίαστοι», δηλαδή, οι λαοί να µη γνωρίζουν και οι προεστώτες, οι επίσκοποι δηλαδή, που θάπρεπε να τους διδάξουν, αυτοί δε διαθέτουν την απαραίτητη παρρησία, ώστε να µιλούν ελεύθερα και µε δύναµη και να προβάλουν µε θάρρος την αλήθεια και το δίκαιο.

Στις ηµέρες µας η εναρµόνιση ήθους και λόγου, κηρύγµατος και παραδείγµατος είναι “προϊόν εν ανεπαρκεία” στην πνευµατική χορεία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο λόγος φαρφαρώδης που εξουδετερώνει τη µετάδοση, δε γεµίζει, αλλά τραυµατίζει τις ακοές, η διδαχή τους φθηνή και αδούλευτη και ακούγεται ως “κύµβαλον αλαλάζον”.

Οι ποιµένες εµφανίζονται χρυσοστολισµένοι στους άµβωνες, νοµίζουν πως διδάσκουν και καθοδηγούν το ποίµνιο, αλλά µε τη ζωή και τα έργα τους, ούτε διδάσκουν ούτε καθοδηγούν, απλούστατα σκανδαλίζουν.

Σαν να µη βλέπουν τον κατακλυσµό, σαν να µην ακούν τις φωνές “αγίων” γερόντων και πιστών χριστιανών που αγωνιούν, σαν να µη φωτίζονται οι ψυχές τους από την αλήθεια και να µη φλογίζονται τα στήθη τους από αγάπη, αυτοί τραβούν την κατηφόρα!

Οι υπεύθυνοι κυβερνώντες, ο ένας µετά τον άλλον, ψηφίζουν νόµους της εξαχρείωσης της ανθρώπινης υπόστασης, φλυαρούν ανεµπόδιστοι και προσπαθούν να σκεπάσουν µε τα λόγια τους τα ερείπια των κατασκευών τους.

Η Εκκλησιαστική ηγεσία που µπορούσε να µεταφέρει φως αναστάσιµο στα σύγχρονα χάη, δε λέει ένα λόγο παρηγοριάς, δε δείχνει κάποιο άνοιγµα στο φραγµένο µονοπάτι, δε στέκεται µπροστά και µε σθένος, να ανακόψει τον κατήφορο και να δείξει το σωστό δρόµο πορείας.

Αυτοί όλοι, σχεδόν όλοι, στέκονται µε σφιγµένα τα χείλη σαν κάτι να τους φοβίζει και µε βλέµµα απροσανατόλιστο σαν να παίρνουν ψυχοφάρµακα.

Απερίφραστα σας δηλώνω πως τις µέρες µας δεν έχουµε εκκλησιαστική ηγεσία, µετρήστε τα δάκτυλα ενός το πολύ ενάµισι χεριού, τις φυσιογνωµίες που αγωνίζονται να περπατήσουν στα ίχνη του Ιησού Χριστού, να ελευθερωθούν από τα προσωπικά τους πάθη και από την κτηµοσύνη του κόσµου, να προσφέρουν αγνή λατρεία στο Θεό και να θυσιαστούν στο έργο καθοδήγησης του λογικού ποιµνίου.

Πέρα από αυτούς τους ελάχιστους υπάρχει το χάος, οι άνθρωποι άρπαξαν την τιµή και το όνοµα του εκκλησιαστικού ηγέτη µε διάφορους τρόπους και τεχνάσµατα (πολιτικά, γνωριµίας, εκβιαστικά, χρηµατικά, σκοτεινών κύκλων),  κρέµασαν πάνω τους το διάδηµα της ανώτατης διάκρισης, χωρίς να είναι άξιοι να εκπληρώσουν, ούτε τα καθήκοντα του κλητήρα της επισκοπικής αυλής τους.

Αν υπήρχε τρόπος, για να συνταχτεί σήµερα ένα βιβλίο µε τις αφτιασίδωτες βιογραφίες των δεσποτάδων, µε την παρουσία των πραγµατικών στοιχείων της ζωής τους και µε την αναγραφή όλων των κινήσεών τους που είχαν ως στόχο και σαν τέρµα την αρπαγή της εξουσίας, θα αποκαλυπτόταν ολόκληρο το δράµα της σηµερινής εκκλησιαστικής ηγεσίας.

Η περιφρόνηση της νοµιµότητας και της κανονικότητας προς τους ιερούς θεσµούς της Εκκλησίας είναι καθηµερινό φαινόµενο. Ο πλουτισµός και η χλιδή είναι το διακριτικό γνώρισµα των σηµερινών δεσποτάδων που ξεκίνησαν σχεδόν όλοι τους “ξυπόλυτοι” σαν αρχιµανδρίτες και κατάντησαν να περιφέρουν χωρίς κάποια αναστολή τον πλούτο τους και τις δεκάδες – εκατοντάδες χρυσοποίκιλτες στολές σαν να µη συµβαίνει τίποτα και µάλιστα να τα επιδεικνύουν αυτάρεσκα προς κάθε κατεύθυνση. Δε σκέφτονται τίποτα, δε λογαριάζουν τίποτα, το µόνο που τους νοιάζει είναι η καλοπέρασή τους και να µη χάσουν τα προνόµιά τους.

ΟΛΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Όλα αυτά και πολλά ακόµα τα γνωρίζουν οι κυβερνώντες γι’ αυτό, όταν θέλουν να περάσουν κάποιο αντιχριστιανικό, αντικανονικό νοµοσχέδιο, τους αφήνουν να κάνουν κάποια δήλωση, να εκτονώσουν την κατάσταση, αν το τραβήξουν λίγο παραπάνω, τους πατάνε το… “µανδύα” και τους επαναφέρουν στην τάξη.

Για όσους δε θυµούνται ή δεν τα είδαν και άκουσαν, αναφέρουµε κάποια γεγονότα συνοπτικά:

 Όταν η κυβέρνηση έφερε το νόµο κατάργησης της Κυριακής αργίας, τότε  δήλωσαν κάποιοι επίσκοποι:

Να µην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Εκκλησία, όσοι ψηφίσουν το Νόµο…

Θα κόψω κάθε επικοινωνία µαζί τους (σε όποιους το ψήφιζαν)…

Ο Νόµος ψηφίστηκε και οι ίδιοι καλούσαν τους ψηφίσαντες να πάνε στην Εκκλησία! Ο δε αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος Β΄ (Λιάπης) τόπε ξεκάθαρα σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου για κατάργηση της αργίας των σχολείων την ηµέρα των Τριών Ιεραρχών: «Η αργία αυτή είναι για τους τεµπέληδες».

 Η κυβέρνηση κατέθεσε νοµοσχέδιο “αλλαγής φύλου”, ο αρχιεπίσκοπος που ρωτήθηκε, απάντησε: “Όλα αυτά είναι παιγνιδίσµατα”. Ο νόµος ψηφίστηκε, ο κόσµος αγρίεψε και τότε η Ιερά Σύνοδος έβγαλε ανακοίνωση ότι δε συµφωνεί (!)

 Η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση Το Σύµφωνο Συµβίωσης”, ο αρχιεπίσκοπος που ερωτήθηκε, απάντησε: «Θα το µελετήσουµε και µόλις η κυβέρνηση αποφασίσει, τότε θα συγκληθεί η Ιεραρχία και θα πάρει τις αποφάσεις της». Ο νόµος ψηφίστηκε και η Εκκλησία εκ των υστέρων εξέφρασε τη διαφωνία της.

 Μεγάλη συζήτηση έγινε περί το τέλος του περασµένου χρόνου για την τεκνοθεσία οµοφυλόφιλων “ζευγαριών”, ο αρχιεπίσκοπος που ρωτήθηκε, απάντησε: «Η τεκνοθεσία µε ενοχλεί, όχι η συµβίωση» (!).

 Η κυβέρνηση νοµοθέτησε για την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό χρήµα, ο κόσµος σε όλη την Ευρώπη αντιδρούσε, όπως και στην Ελλάδα, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Εγώ προσωπικά έβγαλα νέα ταυτότητα» (δηλ. 15/12/23).

 Ήρθε ο κορονοϊός, η ηγεσία της Εκκλησίας πήρε τη σκυτάλη µε το αζηµίωτο, αφού τη βοήθησε οικονοµικά, ήταν ένα δωράκι 4.500.000 ευρώ µε το Νόµο 4790/2021 αρθρ. 10 (ΦΕΚ Β΄ αρ. φύλλου 4191/10-9-2021) για την … (!) «για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου», ανεξάρτητα από το ότι οι ναοί κατέθεταν κανονικά ή µε καθυστέρηση τις προβλεπόµενες τριµηνίες και επιπλέον τους έκανε και ένα µεγάλο δώρο. Όλους τους ναούς των κοιµητηρίων µε απλοχεριά τους δώρισε στις µητροπόλεις, ενώ ήταν δηµοτικοί .

Και οι µητροπολίτες ως “ιεροκήρυκες”  των εµβολίων, άρχισαν:

Ο Θεός να µας απαλλάξει από τους παλαβούς.

Να κόψουν τους µισθούς από ανεµβολίαστους ιερείς.

Ή εµβόλιο ή αργία.

Όλοι οι ανεµβολίαστοι δεν έχουν θέση στην Εκκλησία.

Ο θάνατος στον ανεµβολίαστο είναι αυτοκτονία.

Και το καπάκι το έβαλε ο αρχιεπίσκοπος: “Εδώ είναι το εµβόλιο, εκεί είναι ο τάφος”.

Και τώρα, π. Ιερώνυµε και “άγιοι” Πατέρες, που η ξαφνικίτιδα έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις και νέοι άνθρωποι πέφτουν ακόµα και στο δρόµο, δε σας είδαµε να βγείτε και να πείτε έστω κάποιο λόγο παρηγορητικό ή ένα συγνώµη!

Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Πώς ήρθε! Και τι είναι;

Η κυβέρνηση, «είδεν τα πάντα, όσα εποίησε, και ιδού καλά λίαν» (γεν. 1, 31) είδε ότι όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ακόµα τα έκανε εξαιρετικά καλά και χωρίς µεγάλες αντιδράσεις. Προχώρησε στο προ-τελευταίο βήµα του σφραγίσµατος και της ψηφιακής σκλαβιάς.

Το Σεπτέµβριο του 2020 η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή Νοµοθέτηµα – για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας – µε τίτλο “Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης”. Μέσα σ’ αυτόν διορθώνει διατάξεις παλαιότερων νοµοθετηµάτων 4070/2012 – 4463/2017 και προσθέτει νέες ρυθµίσεις σχετικά µε την ψηφιακή προσβασιµότητα των οργανισµών, λαµβάνει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά µέτρα για την προστασία προσωπικών δεδοµένων, για τους ιστότοπους και γενικά βάζουν τη χώρα στην ολοκλήρωση του ψηφιακού µετασχηµατισµού.

Το Νοµοθέτηµα αυτό αποτελείται από 237 άρθρα και 13 παραρτήµατα, εδώ προστέθηκε στο άρθρο 11 ο Προσωπικός Αριθµός που είναι η ταυτότητα του κάθε ανθρώπου για τη διευκόλυνση των εκάστοτε κρατούντων στην αναγνωρισιµότητα και την ιχνηλασιµότητα του πολίτη.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δηµ. Παπαστεργίου βγήκε στην εκποµπή της ΕΡΤ “Πρωινή Παρέα”, Πέµπτη 4/7/2024, στην Κατερίνα Σερέτη και είπε ότι αυτό είναι µια µεγάλη αλλαγή για τον πυρήνα των µητρώων του κράτους. Είπε: «Επειδή είναι µια πολύ µεγάλη, σε επίπεδο διαδικασιών, αλλαγή για το ελληνικό δηµόσιο, θέλουµε αυτό να βγει πλέον σωστά και αυτός ο Προσωπικός Αριθµός να έρθει και να λύσει προβλήµατα καθηµερινής τρέλας που έχουν ζήσει πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες στην Ελληνική δηµόσια διοίκηση».

Ο υπουργός εξηγεί από τι θα αποτελείται ο “Προσωπικός Αριθµός”, ότι δηλαδή στην ουσία ειναι τρία αλφαριθµητικά ψηφία και ο υπάρχων Αριθµός Φορολογικού Μητρώου µας (Α.Φ.Μ.) «Από τα τρία αλφαριθµητικά, τα κοινά γράµµατα του ελληνικού και λατινικού αλφαβήτου και αριθµοί, µπορώ εγώ να βάλω ένα προσωπικό αριθµό άλφα, βήτα και το τρίτο ψηφίο δηµιουργείται µόνο του και λέγεται checkdigit και είναι αυτό το οποίο επαληθεύει την ορθότητα του αριθµού…».

«Η επόµενη ηµέρα – συνέχισε – είναι, αφού διορθώσουµε τα µητρώα και µπορέσουµε αυτό το πρώτο εξάµηνο, χρόνο να τακτοποιήσουµε µε τη λειτουργία του, από εκεί και πέρα πλέον, όταν γεννιέται ένα παιδί αποκτά τον προσωπικό του αριθµό και από πίσω…».

Όταν ψηφίστηκε το 2020, κανείς τότε µάλλον δεν αντιλήφθηκε την παγίδα που έκρυβε, γιατί η κυβέρνηση άφησε το θέµα να ωριµάσει και να πέσει µόνο του, φέρνοντας παρεµφερή θέµατα (ταυτότητες, διαβατήρια…) και το θέµα το έφερε µέσα στο καλοκαίρι, όπως γίνεται συνήθως. Αυτό ήταν η αιτία που ξύπνησε κάποιους, όταν είδαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να ζητάει µε έγγραφό της (8.531/1.12.2023) από το ΣτΕ να γνωµοδοτήσει σχετικά µε τον Προσωπικό Αριθµό (και το Υπουργείο τον αµφισβητούσε) αν και µπορεί να υποχρεώνει τον κάθε πολίτη να τον αποδεχθεί!

Το Ε΄ Τµήµα του ΣτΕ µε την υπ’ αρ. 60/2024 απόφαση που δηµοσιεύθηκε στις 30/6/2024 έκρινε νόµιµο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγµατος µε επτά όµως νοµοτεχνικού περιεχοµένου παρατηρήσεις.

Ο Προσωπικός Αριθµός µπαίνει για τα καλά στη ζωή µας, αντί πλέον του Ονοµατεπωνύµου, του Πατρωνύµου, του Α.Φ.Μ., του Αριθµού Ταυτότητας που χρησιµοποιούµε για οποιαδήποτε εργασία, µε την εφαρµογή του θα επικαλούµαστε µόνο τον Προσωπικό Αριθµό, διότι µόνον και µόνον αυτόν θα αναγνωρίζουν τα µηχανήµατα επεξεργασίας ότι δηλαδή είσαι το πρόσωπο που αντιστοιχεί.

Έτσι, σιγά-σιγά ο άνθρωπος θα είναι ένας αριθµός, δε χρειάζονται πλέον όνοµα, επίθετο, γένος… Ο αριθµός θα είναι το απόλυτο αναγνωριστικό του στοιχείο. Με τον τρόπο αυτόν της “σύγχρονης” τεχνολογίας, η κυβέρνηση εξαθλιώνει κάθε ανθρώπινο δικαίωµα.

Η ταύτιση του ατόµου αποκλειστικά µε έναν αριθµό, αντί για το ονοµατεπώνυµό του συνδέεται µέσω του διαδικτύου σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστηµα που τους δίνει τη δυνατότητα, για να τον εντοπίζουν ακόµα.

Ο Αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ Ελλάδος κ. Άγγελος Ν. Πιλάτης, σε άρθρο του να το παρουσιάζει µε παραστατικό τρόπο. Τι είναι!

«Τεχνολογικά ο ΠΑ είναι, όπως ένα ψηφιακό αναγνωστικό αντικειµένων, το digital object identifier (DOI) που αφορά τον εντοπισµό ηλεκτρονικών εγγράφων και το περιεχόµενό τους. Επίσης θα µπορούσαµε να τον παροµοιάσουµε µε το µοναδικό αριθµό ΙΜΟ (IMO number) κάθε πλοίου, όπου δίνεται από τη στιγµή που αρχίζει η κατασκευή του (γέννηση), µέχρι να καταστραφεί / ανακυκλωθεί (θάνατος) στο διαλυτήριο πλοίων. Όσα στοιχεία και να αλλάξει, όνοµα, χρώµα, µήκος, πλάτος (διαστάσεις), λιµάνι νηολόγησης, ακόµα και να µετασκευαστεί σε άλλο τύπο πλοίου (αλλάξει φύλο), αυτός ο αναγνωριστικός αριθµός θα παραµένει, έτσι ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρωµένο ιστορικό παρακολούθησης, ακόµα και της θέσης του σε πραγµατικό χρόνο. Παρόµοιο αλλά απλούστερο αριθµό παρακολούθησης χρησιµοποιούν οι µεταφορικές εταιρίες, που τον ονοµάζουν: Tracking number, όσοι κάνουν αποµακρυσµένες αγορές, γνωρίζουν αυτό τον αριθµό, ώστε να παρακολουθούν που βρίσκεται το αντικείµενο που παράγγειλαν ανά πάσα στιγµή…».

Ο Δρ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίας Δηµ. Χιωτακάκος σε παρέµβασή του στην Ηµερίδα που έγινε στις 30/6/2024 στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ µε θέµα: “Η Εκκλησία και η Πολιτεία στην εποχή της Μεγάλης Επανεκκίνησης”. Λόγω της σοβαρότητας του θέµατος κάλεσε σε συσπείρωση όλων των πνευµατικών, νοµικών και πολιτικών δυνάµεων, γι’ αυτό που έρχεται από το Σεπτέµβριο. Είπε:

Ο προσωπικός αριθµός έρχεται, για να επισφραγίσει κυριολεκτικά την Έναρξη µίας Νέας Εποχής, την έναρξη του Great Reset, της µεγάλης επανεκκίνησης σε απόλυτα προσωπικό επίπεδο. Εξ’ άλλου ας µην ξεχνάµε ότι ονοµάζεται «Προσωπικός» Αριθµός, θα εκδίδεται την ώρα που γεννιέσαι και θα εξαλείφεται, όταν πεθαίνεις – δόξα τω Θεώ δεν µπορεί να µας κυνηγάει µέχρι τον Παράδεισο… για την Κόλαση δεν είµαι σίγουρος.

Για όλους εµάς τους ζώντας, ο ΠΑ θα αποτελείται από το ΑΦΜ µας + τρεις αριθµούς ή γράµµατα εκ των οποίων τα 2 θα επιλέγονται από εµάς. Γιατί άραγε; Για να µας βάλουν στο τρυπάκι της «συναίνεσης» και για να τον αισθανθούµε δικό µας, συµβάλλαµε και εµείς στην επιλογή του και ότι δεν µας επιβλήθηκε.

Όλα τα προηγούµενα, bar code, QR code, βάσεις προσωπικών δεδοµένων ηλεκτρονικές ταυτότητες και όλα όσα έρχονται, θα έχουν λόγο ύπαρξης µόνον µέσω του Προσωπικού Αριθµού. Τι έρχεται όµως;

1. Ο Απόλυτος έλεγχος. Δε θα µπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς αυτόν. Ούτε να αγοράσεις, ούτε να πωλήσεις, ούτε να οδηγήσεις, να πιάσεις δουλειά, να πας στην δουλειά, πρόσβαση σε υγεία, νοσοκοµεία, φάρµακα, τράπεζα, βενζίνη, ψώνια, πρόσβαση στο διαδίκτυο, κινητό τηλέφωνο.

2. Κάθετος πολλαπλασιασµός ατόµων που θα θεωρούνται «αρµόδιοι» να έχουν πρόσβαση στα δεδοµένα σου. Π.χ. Ένας αστυνοµικός σήµερα δε νοµιµοποιείται να µας ζητήσει το ΑΦΜ µας, ούτε το ΑΜΚΑ αν µας σταµατήσει για έλεγχο µε το αυτοκίνητο. Μόνο ταυτότητα και δίπλωµα (και άδεια αυτοκινήτου). Άρα δεν έχει πρόσβαση ούτε στην εφορία ούτε στην υγεία. Με τον ΠΑ, εφόσον το σύστηµα επιτρέπει πρόσβαση, βάσει µίας ΚΥΑ (Κεντρική Υπουργική Απόφαση) ή λόγω µιας αυθαίρετης «κρίσης», για ο,τιδήποτε το 112 θα χτυπάει σαν δαιµονισµένο, θα µπορεί να δει τα πάντα. Π.χ. ααα… χρωστάς την τελευταία δόση στην Εφορία, ή θα χτυπήσω το πρόστιµο για παράνοµο παρκάρισµα και θα πληρωθεί η ποινή επί τόπου.

Τα χειρότερα όµως έρχονται σε λίγο. Ο ΠΑ στην ουσία θα είναι το IP µας,  το MAC address µας , ο σειριακός αριθµός µας, όπως στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί. Γιατί άραγε;

Το θέµα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και έχει µπει στις σιδηροτροχιές των θεσµικών εξελίξεων.

Ο λαός ανήσυχος ρωτάει: Γιατί η Εκκλησία τηρεί σιγήν ιχθύος (ή κοινώς κάνει την πάπια) σε τόσο καυτά ζητήµατα της καθηµερινής ζωής των πιστών;

Η ηγεσία της Εκκλησίας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός τεκτονικού σεισµού και βολοδέρνεται µεταξύ χρυσού και Χριστού.

Ο άγιος Βασίλειος επίσκοπος Καισαρείας, ο µέγας εκφραστής του κηρυκτικού και αποστολικού ήθους, αν σήµερα ήταν µαζί µας και έβλεπε πώς βηµατίζουν τα κέντρα της εκκλησιαστικής εξουσίας, θα βουτούσε την πένα του στη µελάνι του πένθους και θα οριοθετούσε την τραγικότητα της σήµερον πραγµατικότητας.

«Ανατέτραπται µεν γαρ τα της ευσεβείας δόγµατα, συγκέχυνται δε Εκκλησίας θεσµοί… Οίχεται σεµνότης ιερατική, επιλελοίπασιν οι ποιµένοντες µετ’ επιστήµης το ποίµνιον του Κυρίου, οικονοµίας πτωχών εις ιδίας απολαύσεις και δώρων διανοµάς παραναλισκότων αεί των φιλαρχούντων. Ηµαύρωται κανόνων ακρίβεια, εξουσία του αµαρτάνειν πολλή» (Έχουν ανατραπή τα δόγµατα της ευσέβειας. Έχουν γίνει άνω-κάτω οι θεσµοί της Εκκλησίας. Έφυγε και χάθηκε η ιερατική σεµνότητα. Έλλειψαν εκείνοι, που ποίµαιναν µε επιστήµη και βαθειά γνώσι το λαό του Θεού. Κι οι φίλαρχοι καταξοδεύουν σε δικές τους απολαύσεις και σε διανοµές δώρων τις οικονοµίες, που προορίζονται για τους φτωχούς).

Το κείµενο ερµηνεύει την αλλοπρόσαλλη δική µας, τη σταδιακή εκκοσµίκευση της εκκλησιαστικής εξουσίας, την εγκατάλειψη του ποιµνίου, την προδοσία της αλήθειας και της γνησιότητας και τη µεταλλαγή της εικόνας της αποστολικής διαδοχής.

Παρακολουθήστε για χρόνια ότι δεν υπήρξε σχεδόν καµία δυναµική αντίδραση σε όλα τα αντίχριστα και αντεθνικά νοµοσχέδια των κυβερνήσεων. Τους άφησαν ασύδοτους στους ελέγχους – όχι τυχαία – έτσι τους παγίδευσαν και τους εγκλώβισαν στο στρατόπεδο της αιχµαλωσίας, τους χρύσωσαν για τις ανάγκες τους χάνοντας το λόγο και ήρθαν σε πλήρη σχεδόν αφωνία.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποποιήθηκε στην ουσία την ποιµαντική της αποστολή και δη εµµέσως απορρίπτει τη Θεολογία του προσώπου και της σωτηρίας αυτού προχωρώντας ακόµα περαιτέρω στην πλήρη εκκοσµίκευσή της.

Πώς να αντιδράσει η Εκκλησία στον “Προσωπικό Αριθµό”, όταν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος δήλωσε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία µεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και µέσα από το πλαίσιο έργου «Ψηφιακός Ενοριακός Κόµβος» υπήρξε µια συγχρηµατοδότηση Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα “Μεταρρύθµιση του Δηµοσίου Τοµέα, µε Κωδικό MIS 520438” παραχωρήθηκε – σε πρώτη φάση – Ηλεκτρονικός Εξοπλισµός σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόµβοι) και σε 106 Μητροπολιτικούς κόµβους (που αντιστοιχεί σε 346 σταθερούς υπολογιστές και 106 εκτυπωτικά πολυµηχανήµατα) µε στόχο την αναβάθµιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας. Αυτοί θα λειτουργούν ως εκπαιδευτικοί ψηφιακοί κόµβοι για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάµωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας. Θεός να φυλάξει! Τι, µε τη θεολογική ενδυνάµωση και τη διαρκή εκπαίδευση για σωτηρία ψυχών θα ασχολούνται οι άνθρωποι;;;

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σύµφωνα µε αυτά που είπε στο ΑΠΕ, ήταν πολύ κατατοπιστικός: «Διαδικασίες – είπε – όπως εκείνες που αφορούν σε θρησκευτικούς γάµους και βαπτίσεις, διαδικασίες που σήµερα γίνονται µόνο µε επίσκεψη σε κάποιο ιερό Ναό, έως το τέλος του χρόνου θα γίνονται ψηφιακά…».

Δηλαδή µέχρι τέλους του έτους θα έχει ο χριστιανός πολίτης τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει όλες τις συναλλαγές µε τη µητρόπολη χωρίς σχετικές διαδικασίες για την τέλεση ενός µυστηρίου από τον υπολογιστή τους µέσω του gov.gr. Θα ψηφιοποιηθούν τα πάντα, ώστε να διευκολύνει το χριστιανό πολίτη στην καθηµερινότητά του, όπως η αίτηση για την τέλεση γάµου και βάπτισης. Η έκδοση άδειας αυτών. Η καταχώρηση των τελεσθέντων. Η δήλωση στο ληξιαρχείο και για τα δύο µυστήρια, ψηφιακά δε θα γίνεται και η ενηµέρωση στο δηµοτολόγιο, ενώ θα προστεθεί και η έκδοση πιστοποιητικού τέλεσης θρησκευτικού γάµου και βάπτισης ακόµα µε πιο εύκολο ψηφιακό τρόπο, δηλαδή µε ένα κλικ θα γίνεται και η έκδοση πιστοποιητικού λύσης γάµου (θα αντικατασταθεί το σηµερινό διαζευκτήριο!).

Αφού όλα αυτά θα γίνονται τόσο εύκολα και χωρίς παρέµβαση ανθρώπων τι χρειάζονται τόσες µητροπόλεις και τόσο προσωπικό, αφού ακόµα σύντοµα δε θα υπάρχουν χρήµατα µετρητά µέχρι το τέλος του 2026 και θα υποχρεώσουν τους ναούς να τοποθετήσουν POS στο παγκάρι και αντί για δίσκο φιλανθρωπίας, θα γυρίζουν µε το POS. Τι θα χρειάζονται οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, αφού όλα τα οικονοµικά θα τακτοποιούνται ηλεκτρονικά-ψηφιακά;

Για χρόνια η ηγεσία της Εκκλησίας προέτρεπε τους πιστούς: «Να περιµένουµε τις θέσεις της Συνόδου για τέτοια θέµατα, µε τέτοιον αντίκτυπο σε µια τέτοια εποχή. Καλούµαστε να έχουµε εµπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία µε σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις» (αρχιεπ. Ιερώνυµος Β΄, “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, 31-8-2023).

Φθάσαµε στο τελευταίο σκαλοπάτι – αφού έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα – µε τον “Προσωπικό Αριθµό”. Μήπως είδε κάποιος κάποια δυναµική παρέµβαση σε κάποιο από τα τόσα αντιχριστιανικά και αντεθνικά νοµοθετήµατα τόσα χρόνια; Δυστυχώς εκτελούν µε πιστότητα τις ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.

«Η επιστηµονική επιτροπή του ΙΝΚΑ προτείνει στους πολίτες την µη αποδοχή και µη χρήση του Προσωπικού Αριθµού, δεν αποδεχόµαστε την ψηφιακή σκλαβιά ούτε την αντιµετώπισή µας ως αντικείµενα» (Σ. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, φ. 268 Αυγ. 2024).

  Εφημερίδα Αγώνας

………………………………

Δείτε σχετικά και:

-Η Ἱερά Μονή Ζωοδόχου Πηγῆς Πόρου σχετικά μέ τόν Προσωπικό ἀριθμό

-ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ

-Προσωπικός Αριθμός. Όχι κύριε Μητσοτάκη δε θα γίνουμε "νούμερα " επειδή το θέλετε εσείς.

-Σοβαρά ερωτήματα του Αγίου Όρους για τον Προσωπικό Αριθμό

-Προσωπικὸς ἀριθμὸς κρατουμένων ψηφιακῆς φυλακῆς

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ

-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ: ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ιερομόναχος Γαβριήλ - Κελλίον της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου

-Έρχεται ο Πρoσωπικός Αριθμός - Παν. Ηγούμενος Ι.Μ. Καρακάλλου Φιλόθεος - ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ κ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

-Προσωπικός Αριθμός – Αριθμο-Βάπτισμα...!

 -Απτόητοι ακολουθούν το σχέδιο του ψηφιακού ολοκληρωτισμού: Η κυβέρνηση φέρνει τον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη στο τέλος του καλοκαιριού

-Ἔρχεται ὁ προσωπικός ἀριθμός – ἡ ἀρχή τοῦ τέλους.

-Ηλεκτρονικές ταυτότητες: Το ψηφιακό «κόλπο γκρόσο» της Νέας Τάξης, για να τραβούν τα δικαιώματα του πολίτη από την «πρίζα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com