19 Αυγ 2024

Ρόμπερτ Άμστερνταμ: Όσοι προωθούν τη «θρησκευτική κάθαρση» στην Ουκρανία θα τιμωρηθούν

robert12 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αμερικανού δικηγόρου και ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρόμπερτ Άμστερνταμ, ο οποίος υπερασπίζεται τα διεθνή συμφέροντα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχετικά με την προς ψήφιση του αναθεωρημένου νομοσχεδίου 8371.

Ο Αμερικανός δικηγόρος με μήνυμά του στο Χ (πρώην Twitter) δήλωσε ότι θα απαιτήσει να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που θα υπογράψουν το νομοσχέδιο 8371 με την κατηγορία της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Είναι σημαντικό να κάνω ένα πράγμα πολύ σαφές: οι πρόσφατες απειλές από την SBU να διερευνήσει και πιθανώς να ασκήσει ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου δεν θα σταματήσουν σε καμία περίπτωση τις προσπάθειές μας να προσαγάγουμε στη δικαιοσύνη όλους εκείνους που προωθούν τον Νόμο 8371 περί Θρησκευτικής Κάθαρσης» - γράφει χαρακτηριστικά είπε ο ακτιβιστής Ρόμπερτ Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δικηγόρο «ο Ελένσκι με την φανατική ομάδα του, επιδίδονται σε μια πλήρη απαλλοτρίωση και επίθεση στην πολιτιστική κληρονομιά της Ουκρανίας με τη βοήθεια αυτού του νόμου».

Τέλος ο Άμστερνταμ είπε ότι θα απαιτήσει να καταγραφούν αυτές οι προγραμματισμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι υπεύθυνοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

Γραφείο ρεπορτάζ: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com