1 Ιουλ 2024

Ο Μητροπολίτης Λιβύης Γεννάδιος στο Βατικανό για selfie

gennadios batikano 1 

Ο Μητροπολίτης Λιβύης Γεννάδιος στο Βατικανό

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λιβύης Γεννάδιος, Υπεύθυνος των Σχέσεων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με την Αγία Έδρα, μετέβη στη Ρώμη κ συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Απόστολου Πέτρου και συγκεκριμένα στη Θεία Λειτουργία στην ομώνυμη Βασιλική στο Βατικανό, το πρωί του Σαββάτου 29η Ιουνίου, όπου χοροστάτησε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Μητροπολίτης Γεννάδιος συναντήθηκε με την Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αγία Έδρα, Εξοχ. Κάτια Γεωργίου, η οποία παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Σεβ. Γενναδίου.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Γεννάδιος με τη θεσμική του Ιδιότητα, επικοινώνησε και με άλλους Πρέσβεις στην Αγία Έδρα, όπως με τον Πρέσβυ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και διαφόρων Αφρικανικών Κρατών, προς τούς οποίους, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’.

Υπογραμμίζεται το γεγονός ότι οι δύο Εκκλησίες Αλεξανδρείας και Ρώμης είχαν πάντοτε σχέσεις από την Αποστολική εποχή και οι Επίσκοποι Ρώμης και Αλεξανδρείας είχαν διαρκή επαφή και συνεργασία.

Ο Μητροπολίτης Γεννάδιος είχε επαφές και με άλλα στελέχη της Αγίας Έδρας καθώς και με το Σεβ. Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος συμμετείχε στην επίσημη Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Σεβ. Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

gennadios batikano 2

 gennadios batikano 2

(Romfea.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com