5 Ιουν 2024

Λονδίνο: Οι Συντηρητικοί δεσμεύονται ότι τα βιολογικά φύλα είναι δύο

 

Οι Συντηρητικοί υποσχέθηκαν να αναθεωρήσουν τον Νόμο για την Ισότητα, έτσι ώστε τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται με βάση το φύλο ενός ατόμου να ισχύουν μόνο για το βιολογικό τους φύλο.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είπε ότι η «ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών» σημαίνει ότι η «σημερινή σύγχυση γύρω από τους ορισμούς του φύλου και του γένους» δεν μπορεί να συνεχιστεί, αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Οι Συντηρητικοί θεωρούν ότι η προεκλογική τους υπόσχεση θα διευκολύνει όσους παρέχουν υπηρεσίες σε γυναίκες και κορίτσια, όπως τις συνεδρίες για θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, να εμποδίσουν τους βιολογικά άνδρες να συμμετέχουν.

Ορισμένοι ερμηνεύουν το φύλο ως αναφορά αυστηρά στο βιολογικό φύλο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ισχύει και για άτομα με πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου, ένα νομικό έγγραφο που επιτρέπει σε κάποιον να αλλάξει το φύλο του στο πιστοποιητικό γέννησής του.

Οι Συντηρητικοί θέλουν να αλλάξουν τον νόμο ώστε να ισχύει για το βιολογικό φύλο και λένε ότι οι χώροι που υπάρχει διάκριση για άνδρες και γυναίκες, όπως οι δημόσιες τουαλέτες, οι θάλαμοι των νοσοκομείων και υπηρεσίες όπως τα κέντρα βιασμού, δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτά σε όσους είναι βιολογικά άντρες, αλλά θεωρούν εαυτούς ως θηλυκά.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι από τότε που εισήχθη ο νόμος για την ισότητα, το 2010, δεν συμβαδίζει με τις «εξελισσόμενες ερμηνείες» του φύλου και του γένους.

Ο Ρίσι Σούνακ είπε: «Η ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών είναι πολύ σημαντική για να επιτρέψει να επιμείνει η τρέχουσα σύγχυση σχετικά με τους ορισμούς του φύλου και του γένους. Οι Συντηρητικοί πιστεύουν ότι η πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στη νομοθεσία θα ενισχύσει την προστασία με τρόπο που σέβεται το απόρρητο και την αξιοπρέπεια όλων στην κοινωνία».

Η Υπουργός για τις γυναίκες και την ισότητα, Kemi Badenoch είπε ότι «δεν προσπαθεί να εμποδίσει τους τρανς ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν». «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ανατριχιαστικό αποτέλεσμα για εκείνους τους άνδρες που είναι αρπακτικά που εκμεταλλεύονται τα τρανς άτομα και εκμεταλλεύονται τους νόμους που έχουμε θέσει σε εφαρμογή για την προστασία των τρανς ανθρώπων».

Η Kemi Badenoch δεν ήταν ξεκάθαρη σχετικά με το ποια έγγραφα θα ήταν επαρκή για μια τρανς γυναίκα να έχει πρόσβαση σε χώρους αποκλειστικά για γυναίκες, όπως κέντρα κρίσεων βιασμού.

Ερωτηθείσα για το εάν τα πιστοποιητικά γέννησης θα γίνονταν δεκτά – συμπεριλαμβανομένων αυτών που τροποποιήθηκαν μετά την αναγνώριση της αλλαγής φύλου από τον νόμο – είπε ότι αυτό «δεν είναι ζήτημα γραφειοκρατίας». «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι άνθρωποι έρχονται σε αυτά τα κέντρα και είναι εμφανώς διαφορετικού φύλου. Εάν ένα κέντρο κρίσεων βιασμού αποφασίσει να επιτρέψει σε μια τρανς γυναίκα με πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου να εισαχθεί, θα μπορεί να το κάνει. Εάν επιλέξει να μην το κάνει, τότε δεν θα μπορεί να μηνυθεί γι’ αυτό».

Το καλαμπούρι με τα 100 φύλα και τους σεξουαλικούς προσδιορισμούς (σχολικό φυλλάδιο στην Ουαλία) θα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Τα φύλα είναι δύο (2): αρσενικό και θηλυκό. Όποιος άνθρωπος έχει χρωμοσώματα ΧΥ είναι άνδρας. Όποιος άνθρωπος έχει χρωμοσώματα ΧΧ είναι γυναίκα. Τα υπόλοιπα αποτελούν σεξουαλικές προτιμήσεις και δεν μπορούν να απασχολούν τους νομοθέτες, παρά μόνο (σε ειδικές περιπτώσεις) τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Στη Δημοκρατία, η ελευθερία και τα δικαιώματα κάποιου, σταματούν εκεί που ξεκινούν η ελευθερία και τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Κοινή λογική.

Πηγή: Cosmostatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com