17 Ιουν 2024

Ο αλβανικός ανθελληνισμός

Ο αλβανικός ανθελληνισμός

Αλβανοί που πήγαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες της εθνικής τους ποδοσφαιρικής ομάδας στο Euro, που διοργανώνεται από τη Γερμανία, κυκλοφορούν με μπλουζάκια της «Μεγάλης Αλβανίας». Πάνω στα μπλουζάκια υπάρχουν χάρτες που περιλαμβάνουν την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα κι άλλα τμήματα της Ελλάδας.

Η αντίδραση από τον ξεχαρβαλωμένο κρατικό μηχανισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη μηδενική. Ισως νιώθει υποχρεωμένος στον Εντι Ράμα, επειδή ο δεύτερος έστησε προτομή του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στη Δερβιτσάνη…

Η Αλβανία είναι χώρα εχθρική προς την Ελλάδα. Ο ανθελληνισμός μεγάλης μερίδας του αλβανικού λαού δεν είναι καινούργιο «φρούτο». Το μίσος προς τους Ελληνες και η ανοιχτά εχθρική συμπεριφορά είναι εντοπίσιμα από την ίδρυση αυτού του νεοσύστατου κράτους, αλλά και πιο πριν. Η συμπεριφορά των φυλών και των εθνοτικών ομάδων, που αυτοπροσδιορίζονται ως «Αλβανοί», δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Καραδοκούν για να βρουν την πατρίδα και τον λαό μας σε στιγμή αδυναμίας για να χτυπήσουν με όλη τους την ισχύ και να πλιατσικολογήσουν. Σταθερός σύμμαχός τους -και συχνά καθοδηγητής τους- στις επιδρομές εναντίον του Ελληνισμού είναι η Τουρκία.

Είτε το έθνος μας βρισκόταν υπό τον τουρκικό ζυγό είτε την περίοδο της γερμανικής κατοχής, τα πράγματα δεν άλλαζαν. Οι Τουρκαλβανοί και οι Τσάμηδες αποδείχθηκαν ένα και το αυτό και σε απόσταση αναπνοής οι Αλβανοί εγκληματίες που λειτουργούν ακόμη σαν στρατός κατοχής σε πολλές ελληνικές γειτονιές.

Ο αλβανικός αλυτρωτισμός και άλλα δυσώδη συναισθήματα, οι αντιλήψεις και τα ένστικτα που τον συνοδεύουν εκδηλώνονται διαρκώς σε βάρος των Ελλήνων. Τη σύγχρονη εποχή, τα μεγαλύτερα θύματα του εμπεδωμένου ανθελληνισμού της Αλβανίας είναι τα αδέλφια μας που ζουν στη Βόρεια Ηπειρο. Οι Βορειοηπειρώτες που μαρτύρησαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν επί Χότζα (και ο Αριστοτέλης Γκούμας και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που σκοτώθηκαν στα νεότερα χρόνια της «δημοκρατίας»), οι Ελληνες που κατασφάχτηκαν από τους κατσαπλιάδες που πέρασαν τα σύνορα για να διαγουμίσουν την Ελλάδα, η εθνική μας μειονότητα που καταπιέζεται από το μαφιοζοποιημένο κράτος του Ράμα και ο Φρέντης Μπελέρης είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του απαράλλαχτου αλβανικού εθνικισμού.

Να μην ξεχνάμε ποτέ ούτε ποιοι είμαστε εμείς ούτε πώς συμπεριφέρονται οι κάκιστοι γείτονές μας.

dimokratia.gr17|06|2024

1 σχόλιο:

Γεώργιος Βλάχος είπε...

Γεώργιος Βλάχος / 18.6.2024
Καλές οι επισημάνσεις του άρθρου, αλλά μόνο με επισημάνσεις τα προβλήματα δεν λύνονται. Χρειάζεται δυναμική και σκληρή πολιτική. ΄Ολες αυτές οι επεκτατικές βλέψεις των Αλβανών γειτόνων μας, οφείλονται στην ανεκτική και μαλθακή πολιτική των κυβερνήσεών μας. Είναι καιρός να σηκώσουμε ανάστημα και να εκβιάσουμε τις Αλβανικές κυβερνήσεις με διάφορους τρόπους, ώστε να συνέλθουν και να σταματήσουν τις ανθελληνικές βλέψεις και ενέργειές τους.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com