26 Απρ 2024

Ο Μητρ. Δημητριάδος, ‘δημοκρατικά’ μας λέει να δεχθούμε τους προδρόμους του Αντιχρίστου, ‘δημοκρατικά’ θα μας πει να δεχθούμε και τον Αντίχριστο.

 

Ο κρατικοδίαιτος Δημητριάδος από τα πολλά κονδύλια και τα ΕΣΠΑ έχει μπερδέψει την Εκκλησία με την Πολιτεία και μιλάει για «Δημοκρατία» στην Εκκλησία και όχι για «Σύνοδο» στην Εκκλησία. Είτε μας αρέσει ο Κυριάκος Βελόπουλος είτε δεν μας αρέσει, είτε έχει άλλα κίνητρα από πίσω είτε δεν έχει, είπε κάτι σωστό προς τους βουλευτές που ψήφισαν τον ψευτογάμο των ομοφυλοφίλων, «να μην πηγαίνουν στους ναούς τις ημέρες του Πάσχα για να μην διχάζεται το ποίμνιο.»

Και αυτό το θεώρησε απαράδεκτο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ο οποίος, για να μην γενικευθεί Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και οι ΘΕΑΡΕΣΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ του πιστού λαού είπε μεταξύ των άλλων για τα λεγόμενα του Βελόπουλου:

Νομίζω όμως ότι τελικά δεν έχει καμία απήχηση, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που θα είναι αυτές τις ημέρες στις ακολουθίες. Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που έρχεται στον πράο και ταπεινό τη καρδία Ιησού, στο Νυμφίο Χριστό, σε αυτόν που συγχωρεί τους σταυρωτές Του, να θελήσει ποτέ να αξιοποιήσει το χώρο της Εκκλησίας και μάλιστα της λατρείας, για να αντιδράσει σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί, με έναν πολιτικό. Θεωρώ ότι τέτοιες παροτρύνσεις θα πρέπει να αποφεύγοντα1

Να θεωρήσουμε ότι μεταξύ των σταυρωτών του Χριστού κατατάσσει και τον εαυτόν του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, δεδομένου ότι πριν 9 χρόνια στο Σαμπεζύ της Γενεύης προσπάθησε μαζί με άλλους να αμνηστεύσει την ομοφυλοφιλία.2 Και επειδή δεν πέρασε τότε, οι ίδιοι προσπαθούν τώρα να το περάσουν στο ποίμνιο με αγαπολογίες και δημοκρατίες. Σωστά Δημητριάδος; Ποτέ δεν ομολόγησες έμπροσθεν του ποιμνίου εσύ κρατικοδίαιτε οικουμενιστή ότι είσαι σταυρωτής του Χριστού, αλλά τώρα θέλεις να πιστέψουμε ότι θεωρείς τους βουλευτές που ψήφησαν τον ψευτογάμο των ομοφυλοφίλων σταυρωτές Του.

Οι Πατέρες μας λένε να δεχόμαστε το άδικο όταν γίνεται εναντίον μας και να συγχωρούμε τους σταυρωτές μας, αλλά να υπερασπιζόμαστε το αδελφό που αδικείται. Πόσο μάλλον όταν υβρίζεται και αδικείται ο Λόγος του Θεού. Ο Δημητριάδος όμως μας λέει να σταθούμε ενώπιον του Κυρίου δίπλα με τους υβριστάς Του, τους προδρόμους του Αντιχρίστου που πολεμούν το Ευαγγέλιο, και να γίνουμε ένα με αυτούς!

Ο Κύριος μας είπε πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος μας λέει να μην ομολογήσουμε.

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μας είπε ότι η σιωπή είναι το τρίτο είδος αθεΐας, «Τρίτον δέ ἐστίν εἶδος, οὐ πόρρω τῆς ἀνωτέρω πονηρᾶς ξυνωρίδος, το παραιτεῖσθαί τι λέγειν τῶν δεδογμένων περί Θεοῦ καί μηδαμῶς ἐθέλειν ὑπ’ ἀνευλαβοῦς εὐλαβείας ἐκ τῶν ὑπερβαινόντων τήν τῶν πολλῶν διάνοιαν αὐτόν ὑμνεῖν … και τάς τῶν ἱερῶν πατέρων θεολογίας μή τοῖς οὐκ εἰδόσιν ἐξηγεῖσθαι, ἀλλ’ ἀποσείεσθαι καί ἀθετεῖν …»3ο Μητρ. Δημητριάδος μας λέει να σιωπήσουμε.

Ο Δημητριάδος έχει ο ίδιος διαχωριστεί από το Ευαγγέλιο αλλά κάνει την γελοία δήλωση ότι αυτός δεν θα κάνει κανέναν διαχωρισμό!

«δεν θα κάνω κανένα διαχωρισμό. Αλίμονο. Ήδη δεχόμαστε όλους τους ανθρώπους πολλώ μάλλον τη Μεγάλη Εβδομάδα. …»!!!

ΌΧΙ. Δεν δεχόμαστε ήδη όλους τους ανθρώπους. Δεχόμαστε αυτούς που θέλουν να είναι στην Εκκλησία, ο καθένας στο μέτρο που καταλαβαίνει, αλλά σίγουρα όχι αυτούς που πολεμούν ανοιχτά το Ευαγγέλιο και δηλώνουν υπερήφανοι σοδομίτες και αμετανόητοι σοδομο-νομίτες,

Η δουλειά του Δημητριάδος είναι να ορθοτομεί τον λόγο της αληθείας και να αφορίζει τους πρεσβευτές του ψεύδους από την Εκκλησία που ετοιμάζουν τον δρόμο του Αντίχριστου. Όχι να έχουν γίνει νόμος τα Σόδομα και τα Γόμορρα, να κολάζονται ψυχές κάθε λεπτό της ώρας, κι αυτός να λέει ότι δεν θα κάνει κανέναν διαχωρισμό.

ΝΑ ΟΡΘΟΤΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΗΣΕΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Αλλά επειδή έχει απεκδυθεί τον αληθινό ρόλο του επισκόπου, ομιλεί σα να είναι πολιτικός:

«Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι είμαστε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Συμβαίνουν πράγματα που θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει, αλλά τελικά πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι.»

Καταλαβαίνουμε, τί είδους «ένωση» πρεσβεύει αυτός ο άνθρωπος όταν ο ίδιος δεν είναι ενωμένος με την αλήθεια του Ευαγγελίου, αλλά και πολεμάει την Ορθοδοξία μέσα από την κρατικοδίαιτη (και απ’ όπου αλλού τα παίρνει) μεταπατερική σχολή Βόλου. Αύριο ο ίδιος θα μας πει ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και ότι εάν και διαφωνούμε, θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι με τον Αντίχριστο.

Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι σώνει και καλά ενωμένοι;

Απάντηση: Για να μην ξεσκεπαστεί η δική τους η ΠΡΟΔΟΣΙΑ, που ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ.

Και ο Χριστός είπε: Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν.

Μας λέει ο Χριστός ότι θα γίνουν εχθροί του πιστού ανθρώπου ακόμη και οι οικιακοί του, ο πατέρας του, η μάνα του, τα παιδιά του που δεν θα δεχθούν το Ευαγγέλιο, κι ο Δημητριάδος με τους συν αυτώ μας λένε να είμαστε ενωμένοι με τους καριερίστες πολιτικάντηδες που πολεμούνε ανοιχτά το Ευαγγέλιο!

Δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από τον Δημητριάδος και όλους τους αγαπούληδες, που ξεμυτίζουν ένας ένας σαν τις πάπιες μετά την βροχή, για να μας πουν να κάτσουμε ήσυχα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας πετάνε στα σκυλιά για το χατίρι του Καίσαρα. Το έχουν κάνει στο παρελθόν, το κάνουν τώρα και θα το κάνουν στο μέλλον.

__________________

1.Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: Προκλητικός και απαράδεκτος ο Βελόπουλος, δεν θα έχει απήχηση η προτροπή του

2. Σήμερα παριστάνουν τους ανήξερους, αλλά αυτοί είναι οι Έλληνες Ιεράρχες που επιχείρησαν να αμνηστεύσουν την ομοφυλοφιλία από το 2015.

3.Τα τρία είδη της αθεΐας κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά
(Τρίτο πάλι εἶδος ἀθεΐας, πού δέν βρίσκεται καί πολύ μακριά ἀπό τήν ἀνωτέρω πονηρή δυάδα, εἶναι τό νά παραιτῆται κανείς νά ἀναφέρη τά δόγματα περί Θεοῦ καί λόγῳ τῆς ἀνευλαβοῦς εὐλάβειας νά μή θέλη καθόλου νά τόν ὑμνῆ ἀπό αὐτά, πού εἶναι ἀνώτερα ἀπό τήν διάνοια πολλῶν… εἶναι ἐπίσης τό νά μή ἐξηγῆ τίς θεολογίες τῶν ἱερῶν πατέρων σέ ὅσους δέν γνωρίζουν, ἀλλά νά τίς ἀπορρίπτη και ἀθετῆ…)

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

4 σχόλια:

Βασἰλειος Παλαμᾶς είπε...

Η μεταπατερικη Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου του Ιγνατιου Δημητριαδος "γυμνη τη κεφαλη" διδασκει τις αιρετικες οικουμενιστικες θεσεις των ιθυνοντων της......

Και αυτες οι αιρετικες θεσεις προσδιοριζουν οτι παραγουν.....

Λυκούργος Νάνης είπε...

έρχεται στον πράο και ταπεινό την καρδία Ιησού, στο Νυμφίο Χριστό, σε αυτόν που συγχωρεί τους σταυρωτές Του, να θελήσει ποτέ να αξιοποιήσει το χώρο της Εκκλησίας και μάλιστα της λατρείας, για να αντιδράσει σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί, με έναν πολιτικό. Θεωρώ ότι τέτοιες παροτρύνσεις θα πρέπει να αποφεύγονται και λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί όταν κανείς θέλει να οδηγεί ανθρώπους ως ένας υπεύθυνος, δεν μπορεί να οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο νεοταξίτης μητροπολίτης.Οι θεομπαίχτες υποκριτές και Φαρισαίοι πολιτικοί έχουν όμως το δικαίωμα να εισέρχονται ακωλύτως στους ναούς με την ένοχη ανοχή του κάθε Ιερωνύμου και Ιγνατίου, να καταλαμβάνουν περίοπτες θέσεις εντός αυτών , να απαγγέλουν το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών», εκμεταλλευόμενοι κατά τρόπο αισχρό το θρησκευτικό συναίσθημα.Αλλά γι αυτούς μούγκα από το μητροπολίτη Δημητριάδος.Αυτοί είναι οι επίσκοποι «νέας κοπής»….

Λυκούργος Νάνης είπε...


«Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος που έρχεται στον πράο και ταπεινό την καρδία Ιησού, στο Νυμφίο Χριστό, σε αυτόν που συγχωρεί τους σταυρωτές Του, να θελήσει ποτέ να αξιοποιήσει το χώρο της Εκκλησίας και μάλιστα της λατρείας, για να αντιδράσει σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί, με έναν πολιτικό. Θεωρώ ότι τέτοιες παροτρύνσεις θα πρέπει να αποφεύγονται και λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί όταν κανείς θέλει να οδηγεί ανθρώπους ως ένας υπεύθυνος, δεν μπορεί να οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο νεοταξίτης μητροπολίτης.Οι θεομπαίχτες υποκριτές και Φαρισαίοι πολιτικοί έχουν όμως το δικαίωμα να εισέρχονται ακωλύτως στους ναούς με την ένοχη ανοχή του κάθε Ιερωνύμου και Ιγνατίου, να καταλαμβάνουν περίοπτες θέσεις εντός αυτών , να απαγγέλουν το «Πιστεύω» και το «Πάτερ Ημών», εκμεταλλευόμενοι κατά τρόπο αισχρό το θρησκευτικό συναίσθημα.Αλλά γι αυτούς μούγκα από το μητροπολίτη Δημητριάδος.Αυτοί είναι οι επίσκοποι «νέας κοπής»….

Λυκούργος Νάνης είπε...

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/62913-kyriakos-mitsotakis-steni-i-synergasia-me-tin-ekklisia
Ο τραγικός αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο Β σε ρόλο "αβανταδόρου" του πρωθυπουργού της αισχύνης και του βρωμερού πολιτικού κατεστημένου γενικότερα...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com