23 Μαρ 2024

Ο Big Brother αντικαθίσταται από τις Big Βρυξέλλες

Ο Big Brother αντικαθίσταται από τις Big Βρυξέλλες - YouTube 

Ο Big Brother αντικαθίσταται από τις Big Βρυξέλλες

 Γεώργιος Ἀποστολάκης, Ἀρεοπαγίτης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ

DSA («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες») = ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ Εισήχθη, σήμερα, προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με τη λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022, γνωστού ως DSA (Digital Services Act - Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες).

 

Αν ο σκοπός της DSA ήταν να προφυλάξει τους χρήστες των διαδικτυακών πλατφορμών αποκλειστικά και μόνο από εγκληματικό υλικό παιδικής πορνογραφίας, ισλαμικής και μη τρομοκρατίας και από πράξεις εμπορικής απάτης στις διαδικτυακές πωλήσεις, θα συμφωνούσαμε. Η DSA όμως δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται, ούτε καλοπροαίρετη όσο δηλώνει. Το αντίθετο. Σε άλλα αποβλέπει. Στον έλεγχο του ελεύθερου δημόσιου λόγου.

Η εισήγηση του κ. Γεώργιου Αποστολάκη, βουλευτή Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες») και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης» (19/3/2024).

(youtube.com_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com