23 Φεβ 2024

Η βρετανική εφημερίδα "The Sun" διαφημίζει ως «τουρκικό» το Καστελλόριζο αναπαράγοντας την τουρκική προπαγάνδα!

 Τουρκικό» το Καστελλόριζο σύμφωνα με τη SUN. Τί κάνει το ΥΠΕΞ; - MeaCulpa.gr

Η βρετανική εφημερίδα "The Sun" διαφημίζει ως «τουρκικό» το Καστελλόριζο αναπαράγοντας την τουρκική προπαγάνδα!

Γράφει ο Καλλιντέρης Νικόδημος

   Λαμβάνοντας υπόψη την εγγύτητα του ακριτικού ελληνικού νησιού (εν. τη Μεγίστη) με τα τουρκικά παράλια η εφημερίδα το παρουσιάζει στο ευρύ αναγνωστικό της κοινό με την τουρκική ονομασία του!

    Το πρόβλημα θα ήταν πιο περιορισμένο αν παρεμφερείς θέσεις που θωπεύουν την τουρκική διεκδικητικότητα δεν εξέφραζαν σημαίνουσες προσωπικότητες του εγχώριου ακαδημαϊκού και πολιτικού κατεστημένου!

     Ενώ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS) είναι κρυστάλλινο ως προς την ελληνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, κάποιοι δημοσιολογούντες και δυστυχώς κατέχοντες νευραλγικές θέσεις ως προς την διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων στα πεδία της εξωτερικής και της αμυντικής πολιτικής εφευρίσκουν διάφορες αλλόκοτες θεωρίες συντείνουσες στην συρρίκνωση των εθνικών μας δικαίων! Ενώ ομνύουν ακατάπαυστα στο διεθνές δίκαιο, το «λησμονούν» όταν αποτελεί εργαλείο υπεράσπισης των συμφερόντων της Πατρίδας!

     Το σύμπλεγμα του Καστελλορίζου εξασφαλίζει δια της δυνητικής του ΑΟΖ (αλήθεια, πότε θα την ανακηρύξουμε;) την ένωση στη θάλασσα των δύο κρατών του Ελληνισμού: της Κύπρου και της Ελλάδας!

    Και όχι μόνο αυτό... Καθώς θα δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να ασκησει τα κυριαρχικά δικαιώματα της εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, ζωντανών ή μή, των υπερκειμένων του βυθού της θάλασσας υδάτων, του βυθού της θάλασσας και του υπεδάφους ως επίσης και της οικονομικής εκμετάλλευσης και εξερεύνησης της ζώνης για την παραγωγή ενέργειας από τα ύδατα, τα ρεύματα και τους ανέμους, θα καταστήσει την Πατρίδα μας οικονομικά, ενεργειακά και γεωπολιτικά ισχυρή και ανεξάρτητη!

   Αλήθεια, πως χαρακτηρίζεται αυτός που δεν επιζητεί την ανακήρυξη και οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ αλλά φοβικά υποχωρεί έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού και δια των διαμορφωτών της κοινής γνώμης μιλά για μειωμένη επήρεια σε ΑΟΖ κάποιων ελληνικών νησιών, για βραχονησίδες στο Αιγαίο δίχως χωρικά ύδατα και λοιπές ανοησίες;

Καλλιντέρης Νικόδημος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com