21 Φεβ 2024

Ο Μπλίνκεν απαγορεύει στους υπαλλήλους του να χρησιμοποιούν τις λέξεις «μητέρα – πατέρας» και την διάκριση των φύλων!

Αιδώς Αργείοι!

«O tempora o mores» (Ω καιροί, ω ήθη) είναι η παροιμιώδης φράση του Κικέρωνα, που απεικονίζει τα σημεία των καιρών, και την πολιτική και ηθική ορθότητα. Εντούτοις, στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως έχει χαθεί το μέτρο!

Ο Άντονι Μπλίνκεν απαγόρευσε από τους υπαλλήλους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χρησιμοποιούν όρους όπως «μητέρα», «πατέρας» και «manpower» (ανθρώπινο δυναμικό στα ελληνικά, που περιλαμβάνει την λέξη man=άνδρας). Σε εσωτερικό έγγραφο, σύμφωνα με την New York Post, o επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή και «ο ταυτοτικός καθορισμός για κάθε άτομο θα μπορούσε να μην ανταποκρίνεται στο φύλο με το οποίο γεννήθηκε».

Το εσωτερικό memo, το οποίο διαμοιράστηκε με αυστηρές οδηγίες που αντικατοπτρίζουν τους νεοτερισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν που έχει αλλάξει… πίστα, επιβάλλει την χρήση «ουδέτερης γλώσσας αναφορικά με την διάκριση των φύλων» και «σεβασμό προς αποφυγήν παρεξηγήσεων».

Με άλλα λόγια, στις ΗΠΑ είναι αιτία παρεξήγησης να λες μαμά και μπαμπά ή άνδρας και γυναίκα. Ξέχασαν πως «Μέτρον άριστον» και την διαχρονική φράση του Κλεόβουλου του Λίνδιου.

Αιδώς Αργείοι!

newsbreak20.02.2024

Δείτε και -«Δάκτυλος» των ΗΠΑ ο γάμος ομοφυλοφίλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com