21 Δεκ 2023

Ιταλία: Στη Βουλή νομοσχέδιο που καθιστά υποχρεωτικές τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα σχολεία!

Την στιγμή που ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας απομακρύνει ολοένα και περισσότερο από την θρησκεία, θετική εντύπωση προκάλεσε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Ιταλία από το κόμμα της κυβέρνησης «Αδέλφια της Ιταλίας» και τη Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με το οποίο καθίστανται υποχρεωτικές οι χριστουγεννιάτικες και άλλες χριστιανικές εκδηλώσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια ενόψει των άγιων ημερών και θα υπάρχουν κυρώσεις σε διευθυντές σχολείων που δεν θα υπακούσουν!

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, δεν θα μετονομάζονται οι εορτασμοί σε απλές «χειμερινές» εκδηλώσεις ενώ υποχρεωτική είναι και η τοποθέτηση της φάτνης που απεικονίζει την σκηνή της γέννησης του Χριστού. Το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στην βουλή, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα συζητηθεί.

Παράλληλα, επιτρέπεται σε γονείς, μαθητές και τα σχολεία να πραγματοποιούν δραστηριότητες που σχετίζονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και του Πάσχα.

Ο λόγος που δίνεται τόση έμφαση στις χριστιανικές γιορτές, όπως τόνισε το μέλος της Γερουσίας, Λαβίνια Μενούνι είναι ότι αποτελούν μέρος της εθνικής ταυτότητας της χώρας ενώ ανέφερε πως έχει υπάρξει αλλαγή ώστε να μην θίγονται πιστοί άλλων θρησκειών.

Η κ. Μενούνι πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξουν και σχετικοί κανονισμοί για τον εορτασμό του Πάσχα.

Οι αντιδράσεις

Αντιδράσεις υπήρξαν για το νομοσχέδιο από την αντιπολίτευση καθώς και από εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος της εθνικής ένωσης διευθυντών σχολείων ANP, Αντονέλο Τζιανέλι δήλωσε πως «η επιβολή με νόμο είναι εκτός τόπου και χρόνου» ενώ το συνδικάτο εκπαιδευτικών FLC CGIL χαρακτήρισε «απαράδεκτες ενέργειες όπως αυτή, που παρεμβαίνουν, μεταξύ άλλων, στην αυτονομία των σχολείων».

newsbreak.gr 21.12.2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com