3 Οκτ 2023

«Παρωδία» η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία – Απέλυσαν όσους κατέγραψαν μεγάλο αριθμό ελληνικού πληθυσμού στη Χειμάρρα!

«Παρωδία» η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία – Απέλυσαν όσους κατέγραψαν μεγάλο αριθμό ελληνικού πληθυσμού στη Χειμάρρα!

Απίστευτο! Η αλβανική στατιστική αρχή απολύει απογραφείς στη Χιμάρα επειδή κατέγραψαν πολλούς Έλληνες!

Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης

Η απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία ξεκίνησε από τις 18 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, με τα ερωτηματικά και τις αποκαλύψεις ωστόσο να πληθαίνουν.

Όπως αναφέρει το himara.gr, στο τέλος δεύτερης εβδομάδας στο Δήμο Χιμάρας σημειώθηκε το πλέον αποκαλυπτικό των πραγματικών στοχεύσεων των αρμοδίων – και εφαρμοστικών αρχών – INSTAT της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών.

Για μια ακόμα φορά η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων τίθεται υπό ουσιαστική αμφισβήτηση, καθώς απολύθηκαν των καθηκόντων τους δύο υπάλληλοι προσωρινής απασχόλησης, γηγενείς ως επί το πλείστον της περιοχής, που εν τούτοις είχαν προσληφθεί νομότυπα, στη θέση του Απογραφέα και για δίμηνη απασχόληση.

Το αιτιολογικό δεν αναφέρεται επισήμως, ωστόσο όμως σχεδόν απροκάλυπτα τους δηλώθηκε: στις περιοχές που κάλυπταν και αφορούν την κωμόπολη της Χιμάρας προέκυπτε στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, υπερβολικός αριθμός Ελληνικής καταγωγής πολιτών.

Η επισήμανση της δεύτερης τούτης λεπτομέρειας έχει ειδική σημασία δεδομένου ότι σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά εκτός των κομουνιστικής ρύθμισης «μειονοτικών ζωνών» ο ισχυρισμός των υπαλλήλων του INSTAT, είναι ότι η συσκευή τους δεν περιέχει ερωτήματα για τα οποία πολλοί πολίτες επιμένουν.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν στην διαφορετική της Αλβανικής εθνικής ταυτότητας, την Ορθόδοξη θρησκεία και την Ελληνική μητρική γλώσσα.

sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com