2 Οκτ 2023

Η Εκκλησία δεν συζητά με κανέναν, πόσο μάλλον με τους αποκαλούμενους ΛΟΑΤΚΙ, μητροπολίτα Γαβριήλ.

Ο καθαιρετέος Νέας Ιωνίας Γαβριήλ σε άρθρο του που φιλοξενείται σήμερα στην Καθημερινή γράφει τα εξής εξοργιστικά:

΄Έντονα συζητούνται στις μέρες μας το ζήτημα των σχέσεων του ίδιου φύλου και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της σεξουαλικής ταυτότητας.΄΄

΄΄Είναι γεγονός ότι κατηγορούν πολλοί την Εκκλησία για φανατισμό, παραγνωρίζοντας την ακραία πολλές φορές διάθεση των ΄΄εκτός των τειχών΄΄ οι οποίοι αρνούνται πεισματικά τον διάλογο, καθώς και το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη. Αναφέρομαι φυσικά και στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

—Ούτε μπορούμε να ακυρώνουμε έτσι απλά τη μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοσή μας ούτε όμως και να ρίχνουμε στον Καιάδα την διαφορετικότητα.

Η αμαρτία δεν είναι στίγμα, όλοι είμαστε αμαρτωλοί και αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε το κακό, τα πάθη μας, τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας.

Γι αυτό προτείνω την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία για το θέμα αυτό. Να δούμε όλες τις προεκτάσεις, να αντιληφθούμε κάθε επιστημονική και κοινωνική άποψη. Να πάψουμε τους αφορισμούς και να καταλάβουμε την ευαισθησία του όλου θέματος.

Η Εκκλησία δεν φοβάται να μιλήσει, δεν φοβάται να εκφράσει την πίστη Της, δεν φοβάται να αγκαλιάσει, να προσφέρει την μακραίωνη βιωματική εμπειρία της, να αποτρέψει τη βία απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό, αλλά και να προβάλει τον δικό της δρόμο.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτόν τον διάλογο, έναν διάλογο αλήθειας για να προλάβουμε χειρότερα λάθη που δεν ρυθμίζονται από κανέναν ανθρώπινο Νόμο. [ΕκκλησίαOnline]

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

4 σχόλια:

Παπαδημητρίου Στέργιος είπε...

Ας τους μαζέψει όλους στη μητρόπολη του

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Κι αν, ο περί ού ο λόγος, βρίσκεται σε σύγχυση, λόγω προβλημάτων υγείας, ψυχικών ή σωματικών και δεν μπορεί να ελέγξει το λογικό του, γιατί σιωπούν οι λοιποί επίσκοποι και δεν επεμβαίνουν προς έρευνα διόρθωσιν;;; Συνεπώς, η ευθύνη αυτών είναι πολλαπλώς μεγαλύτερη!

Ανδρέας είπε...

Μητροπολίτα Γαβριήλ

Σε όλα αυτά τα καινοτόμα που λες, θα σταθώ στο τελευταίο. Λες λοιπόν. «Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτόν τον διάλογο, έναν διάλογο αλήθειας για να προλάβουμε χειρότερα λάθη που δεν ρυθμίζονται από κανέναν ανθρώπινο Νόμο.»

Ειδικότερα σε αυτό, «……που δεν ρυθμίζονται από κανέναν ανθρώπινο Νόμο»
Απάντηση: Ρυθμίζονται όμως από τον Θεϊκό Νόμο.

Λες ακόμα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτόν τον διάλογο, έναν διάλογο αλήθειας ….»
Απάντηση: Ας ξεκινήσεις λοιπόν αυτόν τον διάλογο αληθείας με τον πνευματικό σου για να σου πει πως ρυθμίζονται αυτά τα θέματα από τον Θεϊκό Νόμο.

Η Εκκλησία του Χριστού διέπετε από τον Θεϊκό Νόμο που μας παρέδωσε ο ίδιος ο Χριστός και ιδρυτής της. Οτιδήποτε πέρα από αυτόν και έξω από αυτόν σε καθιστά αυτοδίκαια καθαιρετέο.

Καλή μετάνοια και καλή φώτιση.

Ανώνυμος είπε...


Δημήτριος Εμμανουήλ είπε:
Ο Ιερός Χρυσόστομος ονομάζει θεολογικότατα την γυναίκα, "άλλον άνθρωπο"! ας το έχουν υπόψη όσοι ομιλούν για 2 φύλα που λογικά είναι "διαφορετικά"... Αχ αυτοί οι αριθμοί! Τα 2 φύλα, έγιναν 3,4,5,6..., 66...,666!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com