4 Αυγ 2023

Τα έβαλαν με τον Όσιο Σάββα αφού δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τους δαίμονες!

Ο Όσιος Πατήρ ημών Σάββας Αχιλλέως ο των δαιμόνων διώκτης. Φορητή εικόνα, Ιερά Μητρόπολις Μόρφου

Τα έβαλαν με τον Όσιο Σάββα αφού δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τους δαίμονες!!! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καλεί τον Μόρφου σε απολογία για την οσιοποίηση του αρχιμ. Σάββα (Αχιλλέως) από την Άλωνα της Κύπρου. Επί του διαδικαστικού θέτουν το ζήτημα και όχι κατ΄ουσίαν. Ποιοί είναι οι κατήγοροι του Μόρφου: θεολόγοι που πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα και ότι πρέπει να σταματήσει η περιφορά των Αγίων λειψάνων! Γιατί καλό είναι να εξετάζεται και η αξιοπιστία των μαρτύρων….

Έφριξαν με τον όσιο Σάββα ως και οι Συνοδικοί!!!!! και σαφώς και με το Μόρφου……

Από τη μια είναι οι παράπλευρες απώλειες από τη διάσταση για το ουκρανικό κι από την άλλη επιχειρούν να φιμώσουν το λόγο μιας οσιακής μορφής της Εκκλησίας που αντικρούει το κατεστημένο όπως ο Σάββας Αχιλλέως.. ”Ο Αρχιεπίσκοπος  χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για την οσιοποίηση του μακαριστού (2016) αρχιμ. Σάββα (Αχιλλέως) από την Άλωνα της Κύπρου, για τον οποίο έγινε και εικόνα του με φωτοστέφανο. Το ζήτημα θα απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο, δήλωσε ο κ. Γεώργιος” αναφέρει η hellasjournal. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο ανέλαβαν άλλοι να προϊδεάσουν επ΄αυτού όπως ο Κύπριος θεολόγος Θεόδωρου Κυριακού, που μίλησε χθες στην «Πρωινή Επιθεώρηση», που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6.

ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ποιές είναι οι ενστάσεις του παραπέμπουν σαφώς και στις αιτιάσεις Γεωργίου.

Κατ΄αρχήν ο εν λόγω ειδήμονας, είπαμε ζούμε στον καιρό των ειδημόνων ξεκαθαρίζει ”δεν λέω ότι δεν μπορεί να είναι όσιος ο π. Σάββας” άρα το θέμα εξ αρχής το θέτουν όχι επί της ουσίας αλλά έξυπνα επί του διαδικαστικού και δεν το θέτουν επί της ουσίας γιατί φοβούνται ότι θα εκτεθούν καθώς ο όσιος Σάββας έχει πολύ δυνατό λαικό έρεισμα και σε Κύπρο αλλά πολύ περισσότερο και στην Ελλάδα και σε εκκλησιαστικούς κύκλους της ημεδαπής. Οπότε το ρίχνουν τεχνηέντως στο διαδικαστικό... Και συνεχίζει ο Κυριακού ότι το κώλυμα είναι ότι ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο Μητροπολίτης Νεόφυτος υπερέβη τα εσκαμμένα καθώς η αγιοποίηση αγιοκατάταξη τινός δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες Μητρόπολης ή Μητροπολίτη αλλά σε αυτές της Ιεράς Συνόδου ή τοπικής Εκκλησίας ή Πατριαρχείου. Ο Μητροπολίτης ωστόσο εισηγείται έχει τον πρώτο λόγο…Ο Μόρφου προφανώς το προχώρησε για να το πάνε παρακάτω κι αυτοί..

Έφριξαν με τον όσιο Σάββα ως και οι Συνοδικοί!!!!! και σαφώς και με το Μόρφου……

Δεύτερον του προσάπτουν δόλο.. Ότι δηλ. ο Μόρφου αγιοποιεί τον εν λόγω όσιο γιατί θέλει να δικαιώσει, ισχυροποιήσει τις θέσεις του περί πανδημίας, εμβολίων καθώς ο μακαριστός ιερομόναχος είχε πει ήδη από τις 11/10/2007 ότι ο”Αντίχριστος θα πάρει την καθέδρα της υγείαςΕίναι μια γρίπη που θα έρθει. Θα μοιάζει με γρίπη. Μια κατασκευασμένη ασθένεια. Συνιστάται η αποφυγή κάθε είδους εμβολιασμού. όσοι δεν εμβολιαστούν θ΄απομονώνονται.” Άρα τι θα δικάσουν τον Μόρφου ετεροχρονισμένα για θέσεις του για πανδημία με το πρόσχημα της οσιοποίησης; Θέλουν 2 σε 1.

Αυτό το επιχείρημα είναι σαθρό και εκπίπτει ως αβάσιμο καθώς ο Μόρφου ήδη από (3.8.2019) δηλ, σχεδόν μισό χρόνο πριν την εμφάνιση των πρώτων δειγμάτων της πανδημίας (Η επιδημία νέου κορονοϊού εντοπίστηκε αρχικά στα μέσα Δεκεμβρίου 2019) μιλούσε για οσιοποίηση και ιαματικότητα του Οσ. Σάββα Αχιλλέως. Άρα η συσχέτιση που του αποδίδεται ότι ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα είναι άτοπη και συκοφαντική.

Ο Κυριακού προτρέπει τη Σύνοδο δημοσίως άρον άρον να δικάσει τον Δεσπότη Μόρφου και ότι αυτό έπρεπε να το έχει κάνει νωρίτερα λέει και για τις θέσεις του για ομοφυλοφιλίαΟ ίδιος ο βαλτός κατήγορος ισχυρίζεται ως θεολόγος ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα καθώς είναι η ταυτότητα ενός τέτοιου ανθρώπου. Ο Τσαρούχης που είχε επαφές με το χώρο δήλωσε προφητικά στην ”Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις” και μετά από δεκαετίες η σαρκαστική αυτή ατάκα του Γιάννη Τσαρούχη πάει γάντι στην πολιτισμική επιλογή φύλου που σύμφανα με αυτή είσαι ότι δηλώσεις. Σαρκάζει ο κ Γιάννης...κάτι τον φώτισε ο Θεός κι αυτόν αφού κάποια στιγμή μόνασε ως στρουθίον επί του δώματος. Όσο από θεολογικής πλευράς δεν αντέχει κριτικής η ανοησία του καθένα.. Πάντως αυτοί είναι οι κατήγοροι του Μόρφου.

Ο ίδιος ο κατήγορος θεολόγος λέει κι άλλες θεολογικές ανακρίβειες. Ζητάει να σταματήσει η περιφορά των Αγίων λειψάνων. Αυτό είναι καθαρός προτεσταντισμός. Η Ορθοδοξία είναι Αγ Γραφή και Ιερά Παράδοση η τιμή σε εικόνες και ιερά λείψανα είναι δεδομένη στην Ορθοδοξία και κάθε άλλη τάση εδώ κρίνεται ως αιρετική. Αυτοί είναι οι κατήγοροι του Μόρφου. Ευτυχώς που τους βγάζουν στα μικρόφωνα για να ξέρει ο λαός ποιοι πολεμάνε τον Μόρφου. Ο Μόρφου είναι κεφάλαιο για την Εκκλησία είναι το τελευταίο ανάχωμα..

Επίσης κατηγορήθηκε ο Μόρφου για την αγιοποίηση της εικόνας του Οσ Σάββα Αχιλλέως που την έθεσε σε προσκύνηση και τον απεικονίζει έχοντας εξ αριστερών του το σατανά όπως ακριβώς απεικονίζεται και στην γνωστή εικόνα της Αγίας Μαρίνας. Η εικόνα αυτή δεν είναι αυθαίρετη παραγγελία αυτοσχεδιασμός του Μόρφου αλλά φιλοτεχνήθηκε έτσι ύστερα από υπόδειξη του Οσίου.

Μαρτυρία Νεκταρίου Τζαμαλή από το βιβλίο ”Γέρων Σάββας Αχιλλέως ο διώκτης των δαιμόνων” του Αθανασίου Κυπραίου φιλολόγου: μου παρουσιάστηκε ο άγιος γέροντας ενώ ήμουν μεταξύ ύπνου και ξύπνιου (σε όραμα δηλ.) και ήταν με το ράσο και το πετραχήλι του και μου είπε να πω στον Παναγιώτη. Εγώ δεν θέλω την εικόνα με την κοίμηση μου θέλω εικόνα σαν αυτή της Αγ Μαρίνας να κρατάω τον πειρασμό (το διάβολο από τα κέρατα)..

Στα συναξάρια συναντάμε αντίστοιχες περιπτώσεις. Τελευταία και πολύ ενδεικτική η περίπτωση της Παναγίας Υπάρχουσας που παρουσιάστηκε σε κοπέλα μουσουλμάνα της Παλαιστίνης και παρήγγειλε να την αγιογραφήσουν όπως την βλέπει. Αυτή απευθύνθηκε σε ελληνορθόδοξη μονή και έγινε η θαυματουργή εικόνα της.

Αλλά αυτοί που λένε για τη συγκεκριμένη εικόνα το πρόβλημα τους είναι βαθύτερο. Πιθανόν να μην πιστεύουν ούτε στην ύπαρξη του σατανά ή του Αντιχρίστου ή της Αποκάλυψης κλπ αλλά έχουν μια σχέση πιο σχολαστικιστική και δίνουν μια ερμηνεία λογοτεχνική συμβολική φιλολογική στο αντικείμενο. Δηλ. οι πειρασμοί του Μ Αντωνίου που ζωγραφίστηκαν ως και από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της Δύσης από τον Bosch ως το Νταλί είναι Μεσαίωνας; Το αντίθετο είναι Αναγέννηση και σουρεαλισμός δηλ. σύγχρονες τάσεις..

Τώρα υπάρχουν αναφορές του Γέροντα Σάββα του διορατικού και κατά της Νέας Τάξης και των μηχανισμών επινοήσεων της όλα αυτά τον θέτουν στο στόχαστρο από τους υπηρέτες της.

”Τὸ Σάββατο 3 Αὐγούστου 2019, τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὀ Ἁγίου Γεωργίου Ἄλωνας, ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία καὶ μετὰ τὸ πέρας τῆς Λειτουργίας τὸ μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ πατρὸς ἀρχιμ. Σάββα Ἀχιλλέως (†3 Αὐγ. 2016), ὁ ὁποῖος κατάγεται ἀπὸ τὸ χωριὸ Ἄλωνα. Ὁ Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, στὸ κήρυγμά του ἀναφέρθηκε στὴν ὁσιακὴ προσωπικότητα τοῦ μακαριστοῦ ἀρχιμ. Σάββα Ἀχιλλέως (3.8.2019) Αυτά από αρχές Αυγούστου 2019 πολύ πριν την πανδημία στο site της Μητρόπολης Μόρφου.

Από την τότε ομιλία του Μόρφου Νεόφυτου:

Σάββα Ιερομονάχου του Ιαματικού ακούωμεν θαυμαστά και εξαίσια για το βίο και οσιακή και μαρτυρική τελευτή του που εταύτισε όνομα του με αντίσταση της ΕΟΚΑ Α΄ (κατά Αγγλοκρατίας) ως αγωνιστής ενώ στη β φάση της ζωής του η ίδια η Παναγία του λύνει το δίλημμα αν θα γίνει ιερωμένος και αν γίνει αν θα γίνει έγγαμος ή άγαμος υποδεικνύοντας του στην Κ Διαθήκη την Αποκάλυψη συγκεκριμένο χωρίο. Έγινε και εχειροτονήθηκε μοναχός το 1964 από το μακαριστό και εν τω Σωτήριω φωτί ευρισκόμενο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Διέπρεψε σε Γαλλία Γερμανία ( και Βέλγιο έκανε μεταπτυχιακά και στην Αθήνα σπούδασε Φιλολογία και Θεολογία συν 2 χόνια Νομική) κι άφησε το καλύτερο όνομα ως ιερατικός προϊστάμενος στο μεγαλύτερο νοσοκομείο Αθήνας τον Ευαγγελισμό κοντά στον πληγωμένο άνθρωπο και έχτισε μεγαλο ναό του Αγ Γεωργίου και δίπλα μεγάλο πνευματικό κέντρο.

Και του δίδεται τότε ένα χάρισμα δεν λέω ότι είναι σπάνιο, σε όλους τους αγίους έχει δοθεί το χάρισμα να διώκουν δαιμόνια καθώς ο άνθρωπος του Θεού πρώτα βγάζει τα δαιμόνια της καρδιάς του και του περικαρδίου του και όταν ελευθερωθεί τότε του δίνεται από μεγάλη αγάπη στον πονεμένο λαό αυτό το χάρισμα να διαβάζει ευχές Αγίων κι αυτές οι ευχές να είναι ιαματικές για αυτό τον είπα ιαματικό. Ο αγ Ιάκωβος Ευβοίας και εκ δευτέρου η εκ παραλλήλου ο π. Σαββας το είχαν αυτό. Ήμουν φοιτητής κι άκουγα στον Καρέα ότι ένας Κύπριος κάνει εξορκισμούς και γίνονται καλά (σσ επειδή είμαι Αθηναίος θυμάμαι είχε βουήξει ο τόπος ότι ιερέας κάνει επιτυχώς εξορκισμούς στον Καρέα, υπήρχε τεράστια αποδοχή) όταν οι άλλοι παππάδες δεν έκαναν από φόβο γιατί τα πνεύματα ξέρουν τις αξομολόγητες αμαρτίες και θα στις πουν κατάμουτρα και θα σε ταπεινώσουν ως θανάτου δεν έχουν οίκτο. Και έστεκε αυτός ο μεγάλος άντρας και στο σώμα και στη ψυχή και με το σταυρό στο χέρι διαβάζοντας ευχές αγίου Κυπριανού, Μεγάλου Βασιλείου και τους καθιστούσε υγιείς και καταλάβαιναν οι γιατροί ότι άλλο η φρενοβλάβεια κι άλλο να είναι κανείς κατειλημμένος. Έκανε ένα λάθος έκανε ομαδικούς εξορκισμούς γιατί όμως δεν κάναν οι άλλοι και υποχρεώθηκε να γίνει αγωνιστής της εκκλησίας …Πόσες νηστείες και κρυφές πέρα από τις διατεταγμένες έκανε πόσα γονατίσματα έκανε αυτός ο γίγαντας πόσες προσευχές με δάκρυα για να μπορεί να στέκεται απέναντι στον πειρασμό και να του λέει του πειρασμού έξελθε, τι ευγνωμοσύνη θα είχαν οι θεραπευμένοι.

 

Έχω μια αίσθηση ότι τέτοιου είδους υπόθεση έζησα και με άλλους αγίους όπως με Ιάκωβο Τσαλίκη και Άγιο Παΐσιο. Ξεκινήσαμε με μνημόσυνα και καταλήξαμε σε εικόνες, πανηγύρεις, γιορτές. Είναι το προζύμι της αγιοκατάταξης. Έχω τόσα βιβλία και μαρτυρίες γι’ αυτόν και την πληροφορία ότι δεν είναι απλά μετά των σεσωσμένων αλλά είναι μετά των αγίων.

Για Άγιο Φιλούμενο κάναμε για χρόνια αγρυπνίες στο χωριό του κι αλλού αλλά ήταν μάρτυρας και αγιοποιήθηκε στα 20 χρόνια. Με οσίους χρειάζεται υπομονή να τους επικαλούμαστε στην προσευχή μας… δεν θα το επιβάλουμε στους άλλους….” Σίγουρα η αγιοποίηση θέλει να περάσει ένας χρόνος ασφαλείας από την κοίμηση όταν είναι για οσίους ενώ οι μάρτυρες αγιοποιούνταν παραχρήμα.

Μακάρι να μην επιτρέψει ο Θεός να τον δουν τον έξω από δω ποτέ μπροστά τους αλλά οι άγιοι οι ασκητές τον πόλεμησαν σώμα με σώμα… αυτοί ξέρουν… γεμάτα τα βιβλία από μαρτυρίες… τι τους κάνει εντύπωση…

Έφριξαν με τον όσιο Σάββα ως και οι Συνοδικοί!!!!! και σαφώς και με το Μόρφου……


Σχόλιο Πέτρου Λαζάρου για το σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα dimpenews (3/8/2023):

“Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα!”: Συνέντευξη Θεόδωρου Κυριακού (CyTalks 2023-07-28 14:01)

CY TALKS: Πώς γίνεται να λέμε ότι ο Θεός όλα εν σοφία εποίησε και την ίδια στιγμή να καταδικάζουμε την ομοφυλοφιλία, η οποία με βάση την επιστήμη της βιολογίας δεν αποτελεί επιλογή του ατόμου;

– Αυτό πρέπει να το δουν και να το απαντήσουν όλοι εκείνοι που κατηγορούν τους ομοφυλόφιλους. Η θέση «αγαπούμε τους ομοφυλόφιλους, αλλά καταδικάζουμε την ομοφυλοφιλία» είναι υποκριτική και δεν πείθει. Η Εκκλησία πρέπει ν αλλάξει εξ’ ολοκλήρου την ποιμαντική της απέναντι στους ομοφυλόφιλους. Όταν ο Απόστολος Παύλος μιλούσε για «αρσενοκοίτες» ζούσε σε μια άλλη εποχή όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείτο επιλογή. Σήμερα, ακόμη και Ευαγγελικές Εκκλησίες των ΗΠΑ που είναι οι πλέον συντηρητικές, παραδέχονται ότι οι έρευνες έδειξαν ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί επιλογή του ατόμου. Επιμένοντας σε αναχρονιστικές θέσεις, η Εκκλησία επί της ουσίας θέτει θέμα θεοδικίας, ότι δηλαδή φταίει ο Θεός επειδή κάποιοι γεννούνται με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Πρόκειται για μια αδιέξοδη πολιτική που πρέπει ν’ αλλάξει.

CY TALKS: Πιστεύετε όντως ότι η Εκκλησία θα μπορέσει ποτέ να υπερβεί εαυτόν και να «νομιμοποιήσει» την ομοφυλοφιλία, παραδεχόμενη ταυτόχρονα ότι ανάμεσα στους ιερωμένους υπάρχουν άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;

– Πολύ δύσκολο. Ακόμη και οι εμπνευσμένοι ιερωμένοι αποφεύγουν ν αγγίξουν το θέμα αυτό. Βέβαια ακούγονται κάποιες μεμονωμένες φωνές, όπως αυτή του Βασίλειου του Θερμού, όμως δεν βλέπω ουσιαστικές παρεμβάσεις για αλλαγή. Η ανάγκη ωστόσο παραμένει. Θα πρέπει επιτέλους να δούμε πως ο Ευαγγελικός λόγος μπορεί να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Δυστυχώς η ορθόδοξη Εκκλησία σε Κύπρο και Ελλάδα έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις «Ζωή» και «Σωτήρας», οι οποίες εισήγαγαν στα εκκλησιαστικά πράγματα τον «ευσεβισμό» και άλλαξαν προς το συντηρητικότερο την εκκλησιαστική νοοτροπία και σκέψη…

***

Διαβάζοντας τα όσα λέει στη συνέντευξή του περί ομοφυλοφιλίας, ο εν λόγω «καθηγητής θρησκευτικών», δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο μπερδεμένος είναι… ή στρατευμένος… παίζει κι αυτό… Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτός και οι πλανεμένες ετερόφωτες θέσεις που λέει, τις οποίες συνθηματικά αντλεί – από γνωστή ομάδα κληρικών και επισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας, μάλιστα ο ίδιος κατονομάζει έναν τον π. Βασίλειο Θερμό, που εδώ και χρόνια καλλιεργούν υπονοώντας έμμεσα και όχι άμεσα κι αντρίκια ότι το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας και του τρίτου φύλου ο Παντογνώστης και Προγνώστης Θεός δεν το προέβλεψε και κάπου μπερδεύτηκε με τη δημιουργία του ανθρώπου, αφού δεν γνώριζε ότι η επιστήμη του 21ου αιώνα -ως άλλος θεός Βάαλ- θα αποδείξει ότι υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται ομοφυλόφιλοι… Δηλαδή με τρίτο φύλο και με τέταρτο ουδέτερο και άλλα πολλά που έρχονται επιστημονικώς… Επομένως κάτι δεν πήγε καλά με τη δημιουργία του ανθρώπου, αφού και ο Θεός κάνει λάθη! Οπότε το γνωστό σε όλους θεόπνευστο αγιογραφικό «…καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτοὺς» (Γεν.1,27) χρειάζεται διόρθωση… Αλλά και ο άγιος απόστολος Παύλος το στόμα του Χριστού, όπως ο ίδιος πολλές φορές μας έχει πει έκανε λάθος όταν μας λέει ότι οι αμετανόητοι από τα πάθη τους δεν θα σωθούν «…ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι …» (Α΄ Κορ. 6,9-10).

Αυτό κι αν είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, καθότι ένα δαιμονικό πάθος -όπως όλα τα άλλα πάθη- το φορτώνουμε στο Άγιο Πνεύμα και όχι στον διάβολο που είναι η πηγή του… Και όχι μόνο είναι βλασφημία αλλά και ασυγχώρητη αμαρτία… και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο Κύριος «ὃς δ’ ἂν βλασφημήσῃ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ ἅγιον, οὐκ ἔχει ἄφεσιν εἰς τὸν αἰῶνα, ἀλλ’ ἔνοχός ἐστιν αἰωνίου κρίσεως» (Μαρκ. 3, 28-29). Ταυτοχρόνως καλό θα ήταν να διαβάσουν όλοι το θεολογικότατο άρθρο του μακαριστού π. Σαράντη Σαράντου (†05/04/2021): Περί ὁμοφυλοφιλίας https://www.imkifissias.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=592:peri-mofylofilias&catid=108&Itemid=509 για να φύγουν οι πλάνες του καθενός…

Επομένως, το μεγάλο πρόβλημα είναι η ατολμία της πλειοψηφίας των Συνοδικών σε Κύπρο και Ελλάδα που δεν εξετάζουν τέτοιες βλασφημίες… που ο κάθε τυχάρπαστος και αφώτιστος «θεολογίζων» λαϊκός και κληρικός εκστομίζει σκανδαλωδώς πλανώντας το ποίμνιο… και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα άθεα νομοσχέδια που η πλειονοψηφία των βαπτισμένων ορθοδόξων βουλευτών σε Κύπρο και Ελλάδα υπογράφει αδιάντροπα…

Πέτρος Λαζάρου

Πηγή: https://dimpenews.com/

Ιερά Μητρόπολις Μόρφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com