23 Ιουλ 2023

Η Αιθιοπία θα καταστήσει υποχρεωτική την ψηφιακή ταυτότητα για τραπεζικές συναλλαγές

Η χρήση της εθνικής ψηφιακής ταυτότητας της Αιθιοπίας, Fayda, για όλες τις συναλλαγές με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι σύντομα υποχρεωτική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινής πρωτοβουλίας της Εθνικής Τράπεζας της Αιθιοπίας, της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας και του προγράμματος Εθνικής Ταυτότητας, το σχέδιο είναι να εγγραφούν όλοι οι πελάτες της τράπεζας για την ψηφιακή ταυτότητα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023/2024, μια κίνηση που επιδιώκει να επιταχύνει τη φιλοδοξία της κυβέρνησης για χρηματοοικονομική ένταξη. Οι πελάτες της τράπεζας θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια το Fayda ως τραπεζικό τους αναγνωριστικό για να πραγματοποιήσουν τους ελέγχους KYC και να ολοκληρώσουν την εξ αποστάσεως ενσωμάτωση.

Η χρήση του Fayda θα διευκολύνει την επαλήθευση της ταυτότητας για τους χρήστες των τραπεζών σε ένα σύστημα το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εγγυάται το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων. Η κεντρική τράπεζα έχει επίσης διαβεβαιώσει ότι το σχέδιο χρήσης του Fayda ως κύριου αναγνωριστικού για τραπεζικές εργασίες θα βελτιώσει σημαντικά τη διαφάνεια, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Αιθιοπίας.

Η προσέγγιση έρχεται σε κάποια αντίθεση με εκείνη της Νιγηρίας, όπου οι τράπεζες μπορούν να εκδίδουν κάρτες που χρησιμοποιούνται τόσο ως εθνική ταυτότητα όσο και για οικονομικές συναλλαγές.

Η Αιθιοπία υλοποιεί ένα έργο ψηφιακής ταυτότητας που βασίζεται στο MOSIP, υποστηριζόμενο από την Παγκόσμια Τράπεζα, το οποίο σκοπεύει όλοι οι δικαιούχοι πολίτες να έχουν εγγραφεί έως το 2025. Η χώρα επίσης πρόσφατα υπέγραψε σύμβαση με την IrisGuard για την υποστήριξη παροχών πληρωμών σε πολίτες χρησιμοποιώντας τα βιομετρικά στοιχεία της ίριδας.

biometricupdate

Μετάφραση για την enromiosini

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος Βλάχος / 25 Ιουλίου 2023
Φοβάμαι ότι, λίγοι γνωρίζουν πως τα μετρητά (το φυσικό χρήμα), θα καταργηθούν τελείως σε όλες τις χώρες, εντός είκοσι ετών το πολύ. Με την κατάργηση των μετρητών, όλες οι συναλλαγές μας θα γίνονται ηλεκτρονικά, δηλ. μόνο με τραπεζική κάρτα. Αυτό θα συμβεί και στην Αιθιοπία. Μετά την υποχρεωτική ψηφιακή ταυτότητα για τις τραπεζικές συναλλαγές, θα ακολουθήσει η κατάργηση των μετρητών και οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά μόνο με τραπεζικές κάρτες. Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμη, η κατάργηση των μετρητών είναι απαραίτητη, για να φτάσουμε στην πέμπτη και τελευταία περίοδο των οικονομικών συναλλαγών. 1η περίοδος οικονομικών συναλλαγών (μόνο με ανταλλαγές προϊόντων, 2η περίοδος οικονομικών συναλλαγών (μόνο με μετρητά), 3η περίοδος οικονομικών συναλλαγών (με μετρητά και τραπεζικές κάρτες), 4η περίοδος οικονομικών συναλλαγών (μόνο με τραπεζικές κάρτες), και 5η περίοδος οικονομικών συναλλαγών (με το χάραγμα του αντιχρίστου και τις τραπεζικές κάρτες). Η περίοδος αυτή θα διαρκέσει 3,5 έτη και θα επιβληθεί από τον αντίχριστο, μόλις τελειώσει το χάραγμα των ανθρώπων "Και κάνει όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπό τους, ώστε να μη μπορεί κανείς ν' αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι η σοφία. Εκείνος που έχει νόηση ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου. Eίναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός του είναι χξστ΄ (666)".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com