17 Σεπ 2022

Εμμονικών επιθέσεων στην Εκκλησία συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανένδοτο στα θρησκευτικά κήρυξε ο Φίλης!

Ανένδοτο στα θρησκευτικά κήρυξε ο Φίλης!

Εμμονή έχει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πιέζει για απαλλαγή και ορθόδοξων μαθητών

Εμμονικών επιθέσεων στην Εκκλησία συνέχεια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης δεν λέει να σταματήσει να βάζει στο στόχαστρο το μάθημα των Θρησκευτικών, θέλοντας προφανώς να γκρεμίσει ό,τι κατάφερε να μείνει όρθιο επί θητείας του.

Ο επικίνδυνα αδιόρθωτος και ιδεοληπτικός βουλευτής επανήλθε στο θέμα της απαλλαγής των μαθητών από τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, επιμένοντας να ζητά το δικαίωμα αυτό να επεκταθεί και στους χριστιανούς ορθοδόξους. Επέκρινε, μάλιστα, την κυβέρνηση για την απόφασή της να ισχύει η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά μόνο για αλλόθρησκους και άθεους, βλέποντας πίσω από τη στάση της αυτή προσπάθεια να ικανοποιηθούν ακροδεξιοί ψηφοφόροι.

«Παρανομείτε εν γνώσει σας για να ικανοποιήσετε θρησκόληπτους και ακροδεξιούς, αυτό είναι το ακροατήριό σας» είπε ο Νίκος Φίλης στην ολομέλεια της Βουλής, απευθυνόμενος στην υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος του αυτοκαθορισμού της συνείδησης. Αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι πίσω από αυτήν την αδιανόητη εχθρότητα προς την Εκκλησία μας, η οποία δεν λέει να λάβει τέλος. Ηταν τέτοιο το μένος του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της Ορθοδοξίας, που δεν δίστασε να καταγγείλει ακόμη και πως η κυβέρνηση μετατρέπει το σχολείο σε… κατηχητικό. Αμετανόητος!

Από την πλευρά της, πάντως, η Ζέττα Μακρή δεν φάνηκε διατεθειμένη να κάνει πίσω, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Δεν παρανομούμε, δεν λειτουργούμε ψηφοθηρικά» ανέφερε ειδικότερα η υφυπουργός Παιδείας, δηλώνοντας περήφανη για την απόφαση του υπουργείου.

Ποια ήταν η απάντηση του Νίκου Φίλη σχετικά με την επίκληση εκ μέρους της Ζέττας Μακρή της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου; Οτι το ΣτΕ δεν έχει αποφασίσει αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ότι πρόκειται για ενδεικτική κρίση… Προειδοποίησε, μάλιστα, πως το «ψηφοθηρικό παιχνίδι», όπως το αποκάλεσε, είναι εις βάρος της Ελλάδας, καθώς θα καταδικαστεί η χώρα μας.

newsbreak,17-09-2022

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

………………………………………………………………

Δείτε σχετικά και:

-Ζ. Μακρή: Ο χαρακτηρισμός του μαθήματος των Θρησκευτικών, ως ομολογιακός, είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα

-Χαλκίδος Χρυσόστομος: Δικαίωμα των παιδιών η θρησκευτική αγωγή και υποχρέωση των μεγάλων να τους την παρέχουν!

-Επιστολή της ΠΕΘ προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η νέα Υ.Α. για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

-Η νέα Υπουργική Απόφαση (106646/ΓΔ4/02-09-2022) για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

-Αρχή προστασίας του αντιχριστιανισμού

-Μία διαφορετική προσέγγιση για το ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών

-Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα ΥΑ για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

-ΟΧΙ Κεραμέως στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά χριστιανών ορθόδοξων μαθητών

-Τό ὕπουλο παιγνίδι τῆς Ἀρχῆς Προσωπικῶν Δεδομένων γιά τήν κατάργηση τῶν Θρησκευτικῶν

-Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών - Είμαστε αντίθετοι στην αντισυνταγματική απαλλαγή των ορθοδόξων μαθητών από το Μάθημα των Θρησκευτικών

-Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για το ρόλο της στο μάθημα των Θρησκευτικών

-Όταν κινδυνεύεις συντηρείς και δεν καταργείς τους αγέραστους δεσμούς του Έθνους

-Σχολεία: Τι σημαίνει απαλλαγή για τους ορθόδοξους χριστιανούς από τα θρησκευτικά;

-Η Ορθοδοξία έχει θέση στα ελληνικά σχολεία – Τα παιδιά στην Ελλάδα ζυμώνονται με την πίστη από τη γέννησή τους

-Μεθοδεύουν την κατάργηση των Θρησκευτικών στα σχολεία, χάριν του οδοστρωτήρα της «Νέας Εποχής»!

-Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) : Αντισυνταγματική η Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά των ορθοδόξων μαθητών που προτείνει η ΑΠΔΠΧ!

-Πάνε να καταργήσουν τα Θρησκευτικά!

-ΑΠΔΠΧ: Γνώμη επί του σχεδίου ΥΑ του ΥΠΑΙΘ για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά (22.08.2022)

-Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

-Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την υπουργική απόφαση για την απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 17.9.2022
Καλά θα ήταν αυτό το άθεο δίποδο, το παρτάλι της ξεφτυλισμένης αριστεράς, να μην επεμβαίνει καθόλου σε τέτοια θέματα. Εάν δεν πιστεύεις κύριε Φίλη (και κακώς σε προσφωνούμε κύριε, διότι δεν σου αξίζει), μην πιστεύεις. Δείχνεις όμως τέτοιο μίσος στη χριστιανική θρησκεία, το οποίο σ' έχει τυφλώσει κι έχεις υπερβεί τα όρια. ΄Εχει το θράσος να λέει στην κυβέρνηση ότι παρανομεί, παραβλέποντας ότι η ορθόδοξη χριστιανική κατάρτιση των μαθητών είναι συνταγματική επιταγή. Προσέξτε τι ακατανόητη μπούρδα επινόησε, την οποία απηύθυνε στην υφυπουργό Ζέτα Μακρή. ΄Εκανε λόγο ‘’για κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος αυτοκαθορισμού της συνείδησης’’. Εγώ πάντως αυτή την αριστερή μπούρδα δεν την καταλαβαίνω. ΄Οποιος την κατάλαβε καλά, τον παρακαλώ να μου την εξηγήσει. Θα του είμαι ευγνώμων.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι λειτουργούν μια ζωή οι εθελόδουλοι!!! Γι αυτό και βρίσκονται στο δημόσιο βίο!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com