21 Σεπ 2022

Σερβία: ΜΚΟ ζητούν κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία- Αντίδραση Βούτσιτς

Βελιγράδι.

Έκκληση για κατάργηση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, εκτός από την Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έκαναν σήμερα και ο Αντιφασιστικός Σύνδεσμος της Σερβίας και το Δημοκρατικό Φόρουμ των Πολιτών.

Πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της Σερβίας θα πρέπει να καταργήσει τη θρησκευτική εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία, γιατί είναι «απαράδεκτη» η Σερβική Ορθοδοξη Εκκλησία, σε μια κοσμική χώρα όπως η Σερβία, να καθορίζει τα σχολικά προγράμματα και να αποφασίζει τι είναι ηθικό και εθνικό συμφέρον.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Σερβίας πρέπει να καταργήσει τη θρησκευτική εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία, κάτι που ζήτησαν νωρίτερα σήμερα αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις και δημόσια πρόσωπα.

Ο Βούτσιτς είπε επίσης ότι τα θρησκευτικά είναι ενταγμένα στο εγχώριο εκπαιδευτικό σύστημα.

Εκτίμησε ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC) έχει ιστορικό ρόλο για την επιβίωση του σερβικού λαού.

echedoros-a.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΖΗΤΑΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑΣ!ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ!ΑΛΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 23. 9. 2022
Τα τελευταία χρόνια, κυρίως οι άθεοι και οι αριστεροί μαρξιστές έχουν κηρύξει πόλεμο κατά των θρησκευτικών στα σχολεία. Νόμιζα ότι, αυτό συμβαίνει μόνο στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλες. Εδώ όμως, τίθεται ένα θέμα το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει. Τη δουλειά έχουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και επεμβαίνουν στα θρησκευτικά που διδάσκονται οι μαθητές, στη Σερβία ; Μήπως έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους ; Μήπως πίσω από τέτοιες ενέργειες κρύβεται το απάνθρωπο δίποδο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, Τζωρτζ Σόρος, διότι αυτός τις κατευθύνει ως επί το πλείστον τις χρηματοδοτεί ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com