26 Αυγ 2022

Πάνε να καταργήσουν τα Θρησκευτικά!

 

Το υπ. Παιδείας πάει να υλοποιήσει κάτι που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να κάνει

Ακόμη μια προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα ελληνικά σχολεία είναι σε εξέλιξη τις ημέρες αυτές, με τα ΜΜΕ να προβάλλουν τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία προβλέπεται εξαίρεση από το μάθημα των Θρησκευτικών και για χριστιανούς ορθόδοξους.

Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι το γενικότερο κλίμα, με την πλήρη επικράτηση του δικαιωματισμού, είναι ευνοϊκό και θα επιχειρήσουν να «περάσουν» κάτι το οποίο ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τολμήσει να κάνει, επικαλούμενοι ακόμη μια φορά τις γνωστές «αρχές» που καταπίνουν τα μεγάλα και επικεντρώνονται στο να προωθήσουν πολύ συγκεκριμένες ατζέντες. Συγκεκριμένα, η Αρχή, με πρόεδρο τον επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνο Μενουδάκο, γνωμοδοτεί ότι λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εξαίρεση από το μάθημα δεν είναι μόνο όσοι αναφέρονται στη θρησκευτική συνείδηση των παιδιών και των γονέων ή των κηδεμόνων τους, αλλά οποιοσδήποτε λόγος που ανάγεται σε γενικότερες αντιλήψεις.

Μάλιστα, κρίνεται πως η εξαίρεση δεν είναι συνταγματικά ανεκτό να αφορά μόνο τους μη χριστιανούς ορθόδοξους, αλλά έκρινε ότι το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχουν και οι ορθόδοξοι μαθητές, σε περίπτωση που δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο του μαθήματος. Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό στην πράξη θα μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών σε πάρεργο όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους μαθητές, οι γονείς των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν εάν το παιδί τους θα έχει μια «έγνοια λιγότερη», ειδικά στις μεγαλύτερες τάξεις.

Μένει να δούμε εάν το υπουργείο Παιδείας θα υλοποιήσει τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, αποδεικνύοντας έτσι ότι κατάφερε να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το πεδίο, όπως άλλωστε τα κατάφερε και σε άλλα δικαιωματιστικού ενδιαφέροντος ζητήματα, εισάγοντας κάθε λογής νεοεποχίτικα προτάγματα στα σχολεία. Το γεγονός πάντως ότι οι διαρροές για το ότι η «γνωμοδότηση έχει φτάσει στο υπουργείο Παιδείας» έγιναν προς τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, «τεστάρουν» την αντίδραση του κοινού στην πιθανότητα να το… προχωρήσουν.

newsbreak,26-08-2022

……………………………………..

Δείτε σχετικά και: ΑΠΔΠΧ: Γνώμη επί του σχεδίου ΥΑ του ΥΠΑΙΘ για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά (22.08.2022)

2 σχόλια:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Οι ελεεινές και τρισάθλιες, δήθεν ανεξάρτητες αρχές, είναι ο δούρειος ίππος της Νέας Τάξης, που απεργάζεται την αποορθοδοξοποίηση και τον αφελληνισμό της πατρίδας μας.
Όπως, λίαν ορθώς τονίστηκε στο άρθρο, με τις "γνωμοδοτήσεις" τους, λανσάρεται ο ανεξέλεγκτος δικσιωματισμός που υπηρετεί άριστα την επιχείρηση αποκοπής των θρησκευτικών και εθνικών μας ριζών.
Ποιος μπορεί να λησμονήσει το βρωμερό και διαβρωτικό ρόλο των ψευτοανεξάρτητων αυτών αρχών, που έχουν υποκαταστήσει το Σύνταγμα, στην απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες;
Ντροπή στο νομικό κόσμο για την έλλειψη αντιδράσεως στην ύπαρξη και λειτουργία τους και για την υπό στελεχών του εν λόγω κόσμου στελέχωσή τους.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Εάν τελικά το τερατούργημα υιοθετηθεί,η Ιεραρχία θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και σκληρά, αφαιρώντας,ως πρώτο μέτρο,την δυνατότητα στους συγκεκριμένους γονείς,κηδεμόνες και ενήλικους μαθητές, να παρίστανται ως κουμπάροι και ανάδοχοι σε γάμους και βαπτίσεις αντίστοιχα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com