30 Αυγ 2022

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» 50.000 Σέρβοι πιστοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου

50.000 Σέρβοι πιστοί στους δρόμους για την παραδοσιακή οικογένεια ανήμερα της Παναγίας

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» 50.000 Σέρβοι πιστοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου χθες, προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας και κατά της διοργάνωσης της εκδήλωσης EuroPride στη Σερβία, την οποία η κυβέρνηση ανέβαλε πρόσφατα λόγω πολλαπλών προβλημάτων (ιδίως δε αυτών με το Κόσοβο).

Της Ευγενίας Δίτσα

Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι διαδηλωτές, για τους Σέρβους πολίτες ο ορισμός των οικογενειακών αξιών σημαίνει τη διατήρηση της οικογένειας, της θρησκείας, της ταυτότητας και των ηθικών και παραδοσιακών αξιών.

Το Βελιγράδι επρόκειτο να φιλοξενήσει την πορεία υπερηφάνειας EuroPride στις 17 Σεπτεμβρίου, μια εκδήλωση που διοργανώνεται σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη κάθε χρόνο. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε το Σάββατο ότι είτε θα ακυρωθεί είτε θα αναβληθεί, επικαλούμενος πολλαπλά υπαρκτά προβλήματα.

Η διαδήλωση της Κυριακής κατά της εκδήλωσης EuroPride συνέπεσε με την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Σερβία, που τιμάται στις 28 Αυγούστου με το παλαιό ημερολόγιο και αποτέλεσε ένα ηχηρό μήνυμα των Σέρβων προς τους διοργανωτές του EuroPride, αφού, μετά την ανακοίνωση της απόφασης Βούτσιτς, υπήρξε η απάντηση ότι το EuroPride θα γίνει, αφού κάθε άλλη απόφαση θα ήταν αντισυνταγματική.

Οι διοργανωτές του EuroPride δήλωσαν πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει προηγούμενο, πολλών αποφάσεων της δικαιοσύνης, που έχουν αποφανθεί ότι ακυρώσεις του παρελθόντος ήταν αντισυνταγματικές.

«Το κράτος δεν μπορεί να ακυρώσει το EuroPride. Μπορεί μόνο να προσπαθήσει να το απαγορεύσει, κάτι που θα συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος», έγραψε σε ένα τουίτ ο συντονιστής της εκδήλωσης Μάρκο Μιχαΐλοβιτς.

«Η πορεία θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί στις 17 Σεπτεμβρίου», είπε.

Πηγές: Politički Magazin Srbija, Reuters.com

    

orthodoxianewsagency

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Σέρβοι πιστοί μας έβαλαν τα γυαλιά. Ντροπή σε μας που ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τόσο τη νομιμοποίηση της διαστροφής και της ανωμαλίας όσο και τις προκλητικές παρελάσεις της αισχύνης , στις οποίες, επιπροσθέτως, διακωμωδούνται και διαπομπεύονται και ευτελίζονται και θεατρίζονται
ιερά πρόσωπα και θέσμια της Πίστεώς μας.
Στη Μολδαβία, κλήρος και λαός, κατέβηκαν στο "άγιο πεζοδρόμιο", και κατόρθωσαν να ματαιώσουν το δυσώνυμο και βρωμερό gay pride.
Εδώ πού να συμβή κάτι τέτοιο! Ποιος θα ηγηθεί, παρομοίου συλλαλητηρίου;
Ο αρχιστράτηγος της ήττας, ο χάρτινος επιτελάρχης και η περί αυτόν ΔΙΣ, που όχι μονάχα τήρησαν απαράδεκτη στάση απέναντι στη νομοθετική επιδρομή των αντιχρίστων κυβερνώντων αλλά, επιπλέον, τίμησαν τον πρώήν πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εκείνος είχε υπογράψει τρισ-αίσχιστα νομοθετήματα που παρήγαγε η νομοθετική χαβούζα της Βουλής αντί να τα αναπέμψη σε αυτή;
Αμφιβάλλω, εάν ποτέ η Εκκλησία της Ελλάδος, είχε πιο ανάξια, ανεπαρκή και ηττοπαθή ηγεσία, από τη σημερινή. Ποια αγωνιστικότητα να εμπνεύσουν οι συγκεκριμένοι "ταγοί" στο ποίμνιο;΄
Ηγέτες είναι αυτοί ή ουραγοί;΄
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Οι διαμονοκίνητοι κύκλοι της "πολιτικής ορθότητας" , κατάφεραν, με την υποστήριξη των ζώντων εκ μισθωμάτων ασεβείας δημοσιογραφίσκων (μακράν η βρωμερότερη επαγγελματική τάξη) και των ανευθυνο-υπευθύνων της παιδείας όπως και αναξίων της αποστολής τους νομικών παραγόντων και με εκτελεστικά όργανα εθελόδουλα και προσκυνημένα ανθρωπάκια-πολιτικούς να μεταβάλλουν τους ήδη υπάρχοντες νόμους και να θεσπίσουν νέους νόμους-υπονόμους, νομικά εκτρώματα και τερατουργήματα, προς την κατέυθυνση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού των διαφόρων προβληματικών μειονοτήτων σε βάρος της υγιώς φρονούσης πλειοψηφίας.
Το χείριστον όλων, έγκειται, εν προκειμένω, στο διαστροφικό μετασχηματισμό της σκέψεως και του φρονήματος ικανής μερίδας του ελληνικού λαού και δη της νεολαίας που έχει φθάσει στο ανήκουστο και αδιανόητο σημείο να θεωρεί τη διαστροφή και την ανωμαλία ως "εναλλακτικό τρόπο σεξουαλικής συμπεριφοράς"...Τέτοια και τόση είναι η πλύση εγκεφάλου που έχει υποστεί και τέτοια τα στρεβλά αξιολογικά της κριτήρια...
Αλλά όταν εντός της Εκκλησίας έχουν καταληφθεί από την "υπεύθυνη" ηγεσία της, ανεξέλεγκτοι και ασύδοτοι οι διάφοροι Φάροι και Θερμοί και Καριώτογλου και ο Νέας Ιωνίας να περιφέρουν τα ληρήματα και φαντασιοκοπήματά τους, τι απαίτηση να έχουμε από τους άλλους...
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ευγε στους Σερβους αδελφους!!! Δυστυχως σε μας δεν υπαρχουν εκκλησιαστικοι ηγετες να συνεγειρουν το λαο.Μειναμε ως προβατα μη εχοντα ποιμενα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com